19.8 C
Vaslui
28-iun.-2022

Fostul primar din comuna în care 9 tineri au violat mai multe fete timp de 3 ani dă vina pe victime: „Dacă erau forțate, probabil ar fi spus ceva”

Libertatea a fost în comuna Balș din județul Iași, unde nouă tineri au fost condamnați la închisoare după ce au comis mai multe violuri asupra unor fete de 14-15 ani. În motivarea instanței se specifică de mai multe ori că oamenii din comunitate știau ce se întâmplă, dar nimeni nu a sunat la autorități. Sătenii neagă, ridică din umeri, iar fostul primar crede că „fetele n-au fost chiar ostatice”.

Asistent social: „Am încercat să intervenim când erau copii, dar nu am avut cu ce” În motivarea prin care instanța a explicat cum a ajuns la pedepsele date tinerilor, se spune explicit, de mai multe ori, că atât din cercetările procurorilor, cât și din mărturiile depuse în instanță, comunitatea din Balș știa de aceste abuzuri. Și că filmulețe cu abuzurile inimaginabile la care erau supuse fetele circulau în mai multe cercuri.

Mihaela Romaniuc, asistent social din Balș, nu crede ca au fost multe persoane din comunitate care să fi avut acces la imaginile cu abuzurile fetelor și să nu fi făcut ceva. „Doar în rândul cercului lor de prieteni”, precizează asistenta.  „Doi tineri care sunt și frați erau lăsați în grija bunicilor, aveau probleme cu școala, ambii agresivi, violenți, au mai săvârșit și alte fapte, erau deja în evidența poliției. Erau și în evidența noastră, i-am consiliat, am avut în atenție cazurile lor, am încercat să intervenim să îi sprijinim când erau copii, dar nu am avut cu ce. Au derapat, nu era suport în familie, lipsa părinților contează foarte mult”, explică Mihaela Romaniuc.

Citeşte întreaga ştire: Fostul primar din comuna în care 9 tineri au violat mai multe fete timp de 3 ani dă vina pe victime: „Dacă erau forțate, probabil ar fi spus ceva”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here