1.4 C
Vaslui
05-dec.-2022

Fostul sef al CJ a pierdut procesul microfoanelor

- Advertisement -

Judecatorii au respins actiunea lui Constantin Simirad, care i-a dat in judecata pe Victor Chirila, Constantin Adascalitei si Relu Fenechiu pentru calomnie, cerandu-le 600.000 lei. Mai mult, fostul sef de la CJ va trebui sa-i plateasca 5.000 de lei lui Fenechiu, drept cheltuieli de judecata. La randul sau, Adascalitei spune ca-l va da in judecata pe Simirad.

Un proces prin care spera sa obtina 600.000 de lei s-a dovedit a fi unul pagubos pentru fostul presedinte al Consiliului Judetean, Constantin Simirad. Politicianul care a condus judetul in ultimii patru ani i-a dat in judecata pe fostii vicepresedinti de la CJ, Constantin Adascalitei si Victor Chirila, dar si pe deputatul PNL Relu Fenechiu. Marul discordiei dintre cele doua parti au fost declaratiile facute impotriva lui Simirad in momentul in care, in birourile vicepresedintilor de la CJ, au fost gasite microfoane. Constantin Simirad a cerut Tribunalului daune morale de 600.000 de lei de la cei trei, considerand ca a fost defaimat. Ieri, instanta ieseana a respins actiunea politicianului. Totodata, judecatorii au decis ca Simirad sa-i achite lui Relu Fenechiu suma de 5.000 de lei, drept cheltuieli de judecata si onorariu pentru avocat.

„Populatia l-a pedepsit cand l-a trimis acasa cu 5%”

„Nu am cum sa discut despre sentintele judecatoresti. Probabil ca judecatorul a avut motivele sale sa dea aceasta decizie”, ne-a declarat ieri, sec, Constantin Simirad. Cei 5.000 de lei pe care va trebui sa-i achite drept cheltuieli de judecata ar putea fi ultima problema pentru Simirad. Constantin Adascalitei, unul dintre parati in procesul intentat de fostul sef al CJ, il ameninta pe acesta cu judecata pentru „calomniile repetate” facute in perioada ultimului mandat. „Ma asteptam ca instanta sa faca dreptate, dar intre timp a facut dreptate populatia Iasului, care l-a trimis acasa pe domnul Simirad cu 5% (n.r. – procentul obtinut de Simirad la alegerile pentru CJ). In mandatul nostru ne-a acuzat de cate-n luna si-n stele, iar acest lucru nu va ramane nesanctionat. Totul a fost o intentie de a ne hartui, iar pentru aceste abuzuri urmeaza sa il dau si eu in judecata”, ne-a spus Constantin Adascalitei. Acesta a precizat ca va deschide doua procese impotriva fostului sef de la CJ. Unul dintre ele pentru denunt calomnios, intrucat a fost reclamat la Parchet pentru uzurpare de calitati oficiale si a fost gasit nevinovat. Cel de-al doilea proces cu care Adascalitei il ameninta pe Simirad este legat chiar de procesul amintit, pe parcursul caruia Adascalitei sustine ca a fost calomniat. „Voi solicita 600.000 de lei, atat cat a cerut si dumnealui in procesul intentat impotriva noastra. Daca voi castiga, banii ii voi dona tuturor scolilor speciale din colegiul 3 Tibanesti”, a incheiat Adascalitei.

Vorbe grele in proces

Procesul dintre Simirad, pe de o parte, si Fenechiu, Chirila si Adascalitei, pe de alta parte, nu a fost lipsit de momente savuroase. La un termen de judecata, Simirad si cu Fenechiu au fost interogati de judecator, care le-a adresat celor doi intrebarile venite din partea contracandidatului. Fenechiu a recunoscut atunci ca l-a numit „turnator” si „incompetent” pe Simirad, in timp ce acesta din urma a sustinut ca prin declaratiile celor trei parati i-a fost afectata viata personala.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.