16.8 C
Vaslui
02-oct.-2022

Fostul sef al ISCIR Bacau a fost condamnat pentru luare de mita

- Advertisement -

– fostul sef al ISCIR Bacau a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru luare de mita – barbatul a fost inregistrat cind cerea spaga de la administratorul unei societati comerciale – solutia poate fi atacata cu apel

Fostul sef al Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) Bacau a fost condamnat pentru luare de mita de Tribunalul Suceava. Iulian Sugaru a fost inregistrat cind ii cerea spaga lui Mihai Florinel Catrinar, administrator la SC Protect Consult SRL Gura Humorului.

Solutia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la instantele superioare. In cursul lunii mai 2011, in calitate de inspector-sef la ISCIR – Inspectia Teritoriala Bacau, Sugaru a pretins un procent de 25 la suta din incasarile firmei denuntatorului, cit si 400 lei pentru fiecare cursant, in afara taxelor legale.

Procurorii spun ca cei 2.500 de lei au fost pretinsi cu titlu de mita pentru ca Sugaru sa avizeze organizarea a trei examene in domenii care necesita autorizare ISCIR, respectiv stivuitorist.

Pe 25 iulie 2011, Iulian Sugaru a primit 2.500 lei pentru cursurile organizate in luna mai si la care au participat 61 de cursanti. Seful ISCIR de la acea vreme nu a banuit nicio clipa faptul ca Mihai Florinel Catrinar sesizase Directia Nationala Anticoruptie, iar in acel moment a avut loc flagrantul.

Inregistrat cind cerea spaga de la Mihai Florinel Catrinar, administratorul SC Protect Consult SRL Gura Humorului, seful ISCIR a incercat sa vina cu propria versiune. Justificarile sale nu au avut darul de a-i indupleca pe procurorii DNA Suceava care l-au trimis in judecata pe Sugaru.

Pe parcursul monitorizarii, Sugaru este obligat sa anunte orice schimbare de domiciliu si orice deplasare care depaseste opt zile. Totodata, el trebuie sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca si sa dea orice informatii referitoare la mijloacele sale de existenta.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.