spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

FOTBAL | Bârladul, în topul celor mai mari orașe din România care n-au avut fotbal de Liga 1

- Advertisement -
CLASAMENT… Cu o populație de peste 52.000 de locuitori, Bârladul se află pe locul 6 în clasamentul celor mai mari orașe din România care n-au avut echipă de fotbal în Liga 1.

NECINSTE… În anul 2017, Bârladul a devenit primul oraș al rugbyului din România, având o tradiție de peste 65 de ani în sportul cu balonul oval. Din păcate, Bârladul nu stă la fel de bine și în ceea ce privește cel mai iubit și popular sport din țară, fotbalul. Într-un clasament al celor mai mari orașe care n-au avut fotbal de Liga 1, Bârladul se află pe locul 6.

Din prea puțină preocupare și fără sprijin din partea autorităților locale, orașul Bârlad nu mai este prezent pe harta fotbalului românesc de 14 ani de zile. Din sezonul 2008-2009 al Ligii 3, atunci când FC Bârlad s-a desființat, cel de-al doilea oraș al județului nu e în stare să-și formeze o echipă de fotbal care să evolueze cel puțin pe cea de-a treia scenă fotbalistică a țării. Singura echipă de fotbal a orașului este Atletic Club Bârlad și evoluează la amatori, în Liga 4, iar în sezonul precedent a terminat pe locul 8, evitând barajul de retrogradare în utlima etapă a campionatului. A rămas doar amintirea echipelor care evoluau în Divizia B, Fepa 74 Bârlad sau Rulmentul Bârlad. Într-un clasament al celor mai mari orașe care n-au avut fotbal de primă ligă, Bârladul, cu peste 52.000 de locuitori, ocupă poziția a 6-a. În acest clasament, pe primele trei locuri se află orașele Focșani (79.000 locuitori), Tulcea (73.000) și Slatina (70.000). Urmează Deva, Zalău, și mai apoi, Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.