1.5 C
Vaslui
04-dec.-2022

Fotbal in genunchi

- Advertisement -

CHINUIT…. FC Vaslui s-a impus în fata ‘‘lanternei rosii’’ la capãtul unui meci foarte slab, dar în urma cãruia si-a adjudecat toate cele trei puncte. Pe un teren greu, dar si cu o stare de apatie generalã fotbalistii lui Viorel Hizo s-au întrecut în gafe o reprizã întreagã. ‘‘Galben-verzii’’ au dat semne de revenire abia în cea de-a doua parte a jocului, atunci când de pe teren au iesit Adailton, Gerlem si Wesley si au intrat Costin, Gheorghiu si Pouga. Chiar dacã nu a strãlucit, FC Vaslui a obtinut trei puncte absolut necesare pentru continuarea cursei de urmãrire a liderului.

Partida din “Regie” dintre Sportul Stundetesc si FC Vaslui a fost probabil una dintre cele mai slabe din acest sezon al Ligii I. Pe un teren greoi, atât ‘‘studentii’’, cât si “galben-verzii” s-au întrecut în greseli si gafe de neînchipuit pentru nivelul primei ligi. Prima reprizã a fost lipsitã total de spectaculozitate, cele douã echipe neputând sã lege mai mult de douã-trei pase. Pânã la pauzã nu a fost nicio ocazie de poartã, singurul lucru de consemnat fiind accidentarea lui Adailton, care a pãrãsit terenul înlocuit de Raul Costin. Nemultumit de randamentul lui Gerlem, Viorel Hizo a decis sã îl schimbe la pauzã pe acesta cu Adrian Gheorghiu, fostul bãcãuan fiind la un pas sã deschidã scorul la doar douã minute de la reluarea jocului. Desi în primã fazã s-a descurcat perfect si l-a driblat pe portarul gazdelor, mijlocasul a ratat incredibil de la doar trei metri, trimitând mingea în barã. A urmat din nou o perioadã moartã în jocul ambelor echipe, “galben-verzii” reintrându-si în ritm abia dupã iesirea lui Wesley si aruncarea în luptã a camerunezului Pouga. Si acesta, la fel ca Gheorghiu, a avut sansa deschiderii scorului la primul contact cu balonul, dupã ce sutul lui Bello a fost respins în fatã de portar. Camerunezul a fost imprecis si a trimis balonul din 10 metri mult peste bara transversalã. Cu doi atacanti pur-sânge în teren Vasluiul a continuat sã preseze, golul izbãvitor venind în minutul 72, atunci când Bello a marcat cu o loviturã de cap perfectã, dupã o centrare din corner a lui Lucian Sânmãrtean. Pânã la final “galben-verzii” puteau risipi emotiile antrenorul Viorel Hizo, dacã acelasi Bello, scãpat singur cu portarul reusea sã strecoare mingea în plasa portii.

“E o victorie meritatã”

Finantatorul “galben-verzilor”, Adrian Porumboiu recunoaste cã echipa sa nu a avut o evolutie prea strãlucitoare în “Regie”, dar considerã cã e un succes meritat. “Am jucat mediocru, dar e o victorie meritatã. La ce se joacã acum în Liga 1, eu zic cã noi facem spectacol”, a declarat Adrian Porumboiu. Omul cu banii de la Vaslui nu a vrut sã comenteze decizia trimiterii lui Burdujan si Pancu la “satelit”. Nu comentez decizia trimiterii lui Burdujan si Pancu la echipa a doua. Nu am luat-o eu. Apartine staff-ului tehnic si administrativ. Gladstone nu a fugit de la echipã, el e un bãiat cu caracter deosebit. Mi-a cerut voie sã apeleze la o clinicã din Brazilia”, a adãugat Porumboiu.

,,Am tremurat pânã la final’’

Ratãrile jucãtorilor sãi i-au dat dureri de cap antrenorului Hizo, care a declarat cã a tremurat pânã la final, pentru cã elevii sãi au ratat cu seninãtate câteva ocazii imense. “Dulãul” sperã ca echipa sã prindã podiumul pânã la finele sezonului. “Acest joc a fost foarte important, pentru cã Steaua a câstigat la Târgu Mures, Rapid a bãtut Universitatea Cluj, iar Dinamo probabil va învinge Victoria Brãnesti. E bine cã am câstigat, pentru cã rãmânem în plutonul din fatã. Dar este inadmisibil cum ratãm ocaziile de gol. A trebuit sã tremurãm pânã la final, pentru cã nu eram în stare sã modificãm tabela. Sportul Studentesc joacã mereu bine pentru cã nu are presiunea rezultatelor, a conducãtorilor sau a publicului. Putem spera sã prindem podiumul pânã la finalul sezonului”, a declarat Viorel Hizo. (M.C)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.