spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Fotbalist, la un pas de moarte

- Advertisement -

Luat cu ambulanta de pe terenul de fotbal

GRAV… Scene dramatice, ieri dupã-amiazã, pe terenul de fotbal din Zãpodeni, unde se disputa partida dintre echipele Avântul Zãpodeni si Vulturul Bãlten. Cãpitanul oaspetilor a suferit un stop cardio-respirator, dupã ce o minge l-a lovit puternic în plex. Numai interventia promptã a colegilor de echipã, care i-au acordat primul ajutor pânã la sosirea Ambulantei, i-au salvat viata. Bãrbatul de 40 de ani a fost transportat la Spitalul Judetean de urgentã, starea mentinându-se criticã. Vasile Adumitroaie, cãpitanul celor de la Vulturul Bãlteni, a fost la un pas de a-si pierde viata, dupã ce a suferit un stop cardiorespirator. Asearã, fotbalistul a fost transportat în regim de urgentã la Iasi, starea sãnãtãtii sale fiind criticã.

Dupã 15 de minute de joc, Vasile Adumitroaie, jucãtorul celor de la Vulturul, s-a trezit cu o minge puternicã în piept, rãmânând fãrã respiratie. În câteva secunde, fotbalistul în vârstã de 40 de ani a cãzut secerat la pãmânt, iar în câteva minute fata i s-a învinetit, colegii de echipã intrând în panicã. Asistenta medicalã, prezentã la stadion, a sãrit imediat în ajutor, iar pânã la sosirea echipajului de la Serviciul de Ambulantã aceasta a reusit sã efectueze manevrele de resuscitare, aducându-l în stare de constientã. “Echipajul nostru a ajuns în aproximativ 10 minute de la solicitare, iar prin telefon medicul de pe ambulantã i-a oferit informatiile necesare cadrului medical de la fata locului pentru efectuarea manevrelor de resuscitare, asa cã în momentul sosirii pacientul a fost gãsit în stare de constientã”, a spus Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulantã Judetean (SAJ) Vaslui. Fotbalistul a fost dus imediat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, pentru investigatii amãnuntite. “Acum este în afara oricãrui pericol. Joacã fotbal de la vârsta de 16 ani si nu a avut niciodatã probleme medicale. Ne bucurãm cã este bine. Un jucãtor devotat, un om foarte bun, joacã de la 16 ani pentru echipa noastrã”, a spus Constantin Brasoveanu, primarul comunei Bãlteni si finantatorul echipei.

Norocul fotbalistului, un coleg de 20 de ani!

Vasile Adumitroaie ar fi murit, ieri dupã-amiazã, dacã nu ar fi fost un tânãr coleg, de numai 20 de ani, care a actionat rapid si a fãcut manevre de resuscitare, pânã la sosirea ambulantei. “A fost un erou, un om care s-a luptat pentru viata colegului sãu, cãzut pe teren. Si eu stiam de manevrele de resuscitare, însã mi-a fost teamã sã nu gresesc”, a spus un alt fotbalist de la Vulturul Bãlteni. Cazul a fost adus la cunostintã conducerii Asociatiei Judetene de Fotbal (AJF). “E bine cã totul s-a terminat cu bine. Dacã nu era echipa medicalã la stadion, putea fi mai rãu, însã organizatorii au reactionat foarte bine în astfel de cazuri”, a precizat Mircea Stãnisteanu, presedintele AJF Vaslui. Partida Avântul Zãpodeni-Vulturul Bãlteni nu a mai continuat, scorul înregistrat pe tabelã în momentul întreruperii fiind de 1-0 în favoarea gazdelor. Primarul de la Bãlteni, Relu Brasoveanu, a spus, la spital, cã nu va mai finanta echipa dupã acest eveniment. “Nu vreau sã mai trec prin clipele în care am fost astãzi. A fost cumplit”, a spus primarul.

Teren blestemat, la Zãpodeni

Pe fotbalistii din campionatul judetean de fotbal îi trec fiorii de câte ori se deplaseazã la Zãpodeni, pe terenul celor de la Avântul. În urmã cu trei ani, portarul lui Vitis Suletea a suferit o comotie cerebralã dupã ce s-a lovit la cap într-un duel cu un jucãtor al celor de la Haiducii. Dacã portarul Vitisului a scapãt, anul trecut a avut loc o adevãratã tragedie. Atacantul lui Magic Deleni, Andrei Pricop, a decedat în urma unui stop cardio-respirator. În minutul 38 al meciului dintre Avântul Zãpodeni si Magic Deleni, atacantul oaspetilor a cerut sã fie schimbat, iar la câteva minute dupã ce a iesit de pe teren a lesinat. Acesta a fost transportat la spital, însã nu a mai putut fi salvat. Ieri, un alt jucãtor din Liga a IV-a a trecut printr-o dramã. La numai 15 minute de la fluierul de start al jocului Avântul Zãpodeni – Vulturul Bãlteni, jucãtorul oaspetilor, Vasile Adumitroaie a cãzut pe teren dupã ce a fost lovit cu mingea în plex.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.