spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
22-feb.-2024

FOTO | Paranghelia primarului Pavăl, detronată de bâlciul “Buzduganilor”

- Advertisement -
SPECTACOL/BÂLCI!… Deși intrarea a fost gratuită, spectacolul a început cu mai bine de jumătate din scaune goale. În tot acest timp, în bâlciul organizat la câțiva metri distanță de Teatrul de Vară, muzica bubuia în boxe, iar atmosfera era mai animată.

SEMI-EȘEC… Petrecerea inventată, peste noapte, de conducerea Primăriei Vaslui nu a fost prea atrăgătoare pentru publicul vasluian. Deși intrarea în Teatrul de Vară a fost gratuită, spectacolul a început cu mai bine de jumătate din scaune goale. Înseși autoritățile locale, care s-au ocupat de organizarea evenimentului au rămas dezamăgite de numărul mic de spectatori, mai ales că în rândul membrilor de partid a fost o adevărată mobilizare. Potrivit unor surse, conducerea municipală Partidului Social Democrat ar fi chemat la Teatru de Vară peste 300 de membri, ca petrecerea să pară un adevărat succes, însă la ora începerii doar puțini peste 100 au onorat invitația. Supărați că nu le-au ieșit calculele, organizatorii evenimentului și-au dat întâlnire pe holul de la intrare, unde și-au pasat unul altuia asumarea eșecului. La mai bine de o oră de la startul petrecerii, aceștia încă își telefonau colegii de partid, rugându-i să vină la spectacol pe motiv că orchestra aflată la început de drum are nevoie de o sală cât mai plină.

Conform unor surse din interiorul primăriei, spectacolul „Te cântăm, Mărie”, organizat joi după-amiază în Teatrul de Vară este invenția exclusivă a edilului Vasile Pavăl, care astfel a încercat să împuște doi iepuri deodată: promovarea orchestrei Rapsodia Vasluiului, aflată sub o nouă conducere managerială și totodată acumularea de capital electoral. Concertul nu a fost inclus pe lista evenimentelor bugetate în acest an de Primăria Vaslui, el fiind scos din joben cu câteva zile înainte de a fi organizat. Acest lucru a făcut ca la ora începerii, sala să fie mai mult goală, mare parte din publicul spectator fiind colegi de partid. Printre ei și-au făcut apariția și câțiva tineri, care nu erau cuprinși deloc de momentul artistic, ci abia așteptau să se lase seara, pentru a putea merge în bâlci. ” Toată clasa ne-am dat întâlnire aici, ca apoi să mergem cu toții în bâlci. Nu știm cine cântă pentru că nu ne atrage atât de mult muzica populară. Mai stăm puțin și apoi coborâm la bâlci”, ne-a declarat una dintre tinere. În timp ce orchestra manageriată, mai nou, de Teodora Panainte cânta un fața unei săli pe jumătate goală, în bâlciul organizat la câțiva metri distanță de Teatru de Vară, muzica bubuia în boxe, iar atmosfera era mai animată, dovadă că tiribombele sunt mult mai atrăgătoare pentru vasluieni în această perioadă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. Nu cred că are legătură cu bâlciul. S-au săturat oamenii de concerte de muzică populară. Mai ales tinerii, care vor și altceva. În afară de genul acesta de spectacole nu se mai organizează altceva. Să ia exemplu domnii de la primărie de la alte orașe, unde autoritățile au idei bune, diversificate, le aplica și se vede.

  • Află tu, Ionele, că și cei din primărie au idei extraordinare care, ce să vezi tu, sunt ignorate de ani de zile în favoarea unor istorii ca cea de ieri. Nu cataloga o întreagă echipă din cauza câtorva omuleți care ne țin pe toți la colț.

   • Afla tu, Ionelule, ca sunteti prea batrani ca sa va mai pasati vina de la stanga la dreapta. Daca nu te complaci in echipa ta atunci de ce mai stai acolo? O rosie buna care sta printre altele stricate se va strica si ea mai repede. Sunteti toti o apa si un pamant si va ascundeti pe dupa inel la varsta pe care o aveti.

    • Perfect m-ai ghicit regino. Comentez pentru că sunt unul din cei care au plecat. Tocmai ca să nu mă tâmpesc printre asa conducători.
     Eu comentez pentru că știu. Și duc muncă să îi preiau pe toți de acolo blocați printre cretini. Viata e de belea. Realitatea e nașpa dar asta este!

 2. Și pe noi tot cu arcanul ne aduc la chestiile astea la care lumea nu vine deloc. Ne-am înscris ca voluntari la Festivalul Umorului și dacă nu participăm la toate astea fără public suntem amenințați că ne scot de la Festivalul mare. La început eram cam 100 de voluntari. De luni de zile ne obligă să alergăm prin tot orașul pentru așa spectacole de moșnegi. De asta în fiecare luna colegele se retrag din echipă. Acum mai suntem vreo 50 și vom pleca și noi. Cum postează nașparlia asta de Teo pe grup începe jihadu. Ieri aveam toți ore și nu am fost la concertul ei pentru babe. Să renunțe de tot la noi și să țină festivalul cu Panainte.

 3. Paranghelia organizata de primarie, a fost de fapt un mic spectacol. Paranghelii fac smecherii din politica impreuna cu abonatii la bani publici, numiti patroni printre care si Vreamea Noua care este sponsorizata mascat prin reclamele facuta unor firme de partid.

 4. Cam așa se întâmplă când nu se asigură cele necesare pentru publicitate în presa locală și se merge pe hei rup cu arcanul sau doar pe postări, pe rețele sociale. De altfel, incapabilii de la Primărie, mai ales individa care crede că le știe pe toate, cea de la comunicare, opunându-se publicității în cel mai cunoscut cotidian în mediul online si presa scrisă, Vremea Nouă, pierd public important. In opinia mea, deși nici eu nu am participat din motive de sănătate mintală, nu mă simt prea bine emoțional, cred că a fost un spectacol bun și muncit, dar dacă incapabilii de la Primărie în loc să aloce fonduri de publicitate către presa citită cu adevărat de mii de persoane zilnic, cred că o să meargă și așa, o să tot treacă prin astfel de situații. Felicitări Vremea Nouă pentru obiectivitatea acestui articol, cu atât mai mult că ați atras atenția că așa se va întâmpla, ținând cont și de bâlci.
  Rusu Jenică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.