3.7 C
Vaslui
30-nov.-2022

Franța: Francois Hollande nu crede că Turcia va adera la UE în următorii cinci ani

- Advertisement -

Candidatul socialist pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, François Hollande, a afirmat, ieri, că Turcia nu va adera la Uniunea Europeană în timpul mandatului său de cinci ani, dacă el va fi ales preşedinte.

”Nu sunt întrunite condiţiile, nu se va întâmpla în următorii cinci ani”, a afirmat Hollande, la postul de televiziune France 2.

Spre deosebire de contracandidatul său de dreapta Nicolas Sarkozy, Hollande nu este ostil, în principiu, aderării, cu timpul, a Turciei la UE.

”S-a pus principiul negocierii. Fostul preşedinte Jacques Chirac a fost cel care l-a acceptat (…). Negocierea este în curs’ de desfăşurare”, a subliniat Hollande, reamintind că, pentru orice nouă aderare la UE, Constituţia franceză prevede, de acum înainte, un referendum.

Negocierile dintre Ankara şi UE bat pasul pe loc, cu doar 13 capitole (dintr-un total de 35) deschise, începând din 2005.

Numeroase capitole sunt blocate din cauza faptului că Ankara refuză aplicarea Uniunii Vamale pentru partea sudică (cipriotă-greacă) a insulei Ciprului, Republica Cipru, membră a UE din 2004, pe care Turcia n-o recunoaşte.

Austria, Franţa şi Germania sunt şi ele reticente la aderarea cu drepturi depline a Turciei la UE şi sprijină ideea unui parteneriat cu Ankara.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.