spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Frăția carnetelor de partid: consilierul Barbu cere bani publici pentru un club privat de fotbal, finanțat de un alt membru PSD

- Advertisement -
PRIETENUL, LA NEVOIE… Consilierul local Alexandru Barbu (foto dreapta) nu îl lasă la greu pe Cezar Bahrim (foto stânga), iar în ultima ședință de CL a venit cu propunerea ca primăria să asigure deplasările echipei Rapid Brodoc, club finanțat de colegul său de partid.

ÎNGRIJORAT… Promovată, anul acesta, în eșalonul al treilea valoric al fotbalului românesc, echipa Rapid Brodoc nu o duce prea bine nici cu punctele în clasament, nici cu finanțele. Dacă de partea sportivă a fost desemnat să se ocupe Adrian Kerezsy, un antrenor cu experiență din județul Iași, în echipa care lucrează pentru asigurarea bugetului clubului se pare că a fost cooptat, mai nou, și consilierul local PSD Alexandru Barbu. În ultima ședință de Consiliu Local, acesta a cerut, nici mai mult nici mai puțin, ca Primăria să sprijine financiar deplasările echipei. “Astfel, sprijinim tinerii și activitățile sănătoase de tineret, iar asta ar trebui să fie un plan pe mai mulți ani pe care Consiliul Local, Executivul, se angajează că îl face” a declarat Barbu în timpul ședinței. Este pentru prima dată când un consilier local vine cu o astfel de propunere în Legislativ, deși municipiul Vaslui a mai avut cluburi care au evoluat în eșaloanele superioare ale fotbalului românesc și chiar ale competițiilor europene. Nu putem să nu ne întrebăm oare unde a fost acest consilier în ultimele luni de existență ale echipei FC Vaslui, când jucătorii făceau deplasările la meciuri cu mașinile personale? La acea vreme, Primăria Vaslui era acționară la club, iar din această calitate avea obligația să depună toate eforturile pentru a-l menține în viață, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar urmările le știm cu toții. În sezonul 2016, Atletico Vaslui, un alt club de fotbal din oraș se afla, după parcurgerea turului, la trei puncte în spatele liderului de clasament, cu șanse reale să promoveze în Liga a II-a, însă în ciuda numeroaselor apeluri făcute către primărie, ajutorul financiar nu a mai venit, iar echipa a fost desființată. Nu mai departe de anul acesta, Sporting Juniorul, echipă care a adus la Vaslui titlul de campioană națională la juniori în 2015 , s-a retras din liga a III-a și ca urmare a neajunsurilor financiare, însă și în cazul ei nimeni din Legislativul și Executivul local nu a mai fost îngrijorat de “tineri” și “activitățile sănătoase de tineret”. Pentru a înțelege mai bine grijile consilierului PSD Alexandru Barbu, trebuie avut în vedere faptul că în spatele clubului Rapid Brodoc se află un alt membru PSD, de asemenea consilier local. Este vorba despre Cezar Bahrim, cea mai vocală voce de la echipă. Deși în acte nu figurează ca patron, iar la meciuri se trece ca maseur pe foaia de joc pentru a putea sta pe bancă, Cezar Bahrim este cel care a luat echipa din liga a V-a și a dus-o în liga III-a, asigurându-i finanțarea. Cum în acest sezon deplasările sunt mult mai lungi, iar costurile mult mai mari, Alexandru Barbu s-a gândit să facă puțin lobby pentru colegul său de partid, băgând la înaintare lozincile cu “tineretul”.

Convocați, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o ședință extraordinară, consilierii locali vasluieni au aprobat patru proiecte de hotărâre care nu mai suportau amânare, printre care și acordarea unui sprijin financiar grupului de inițiativă care la sfârșitul acestei săptămâni se va deplasa la Cluj să cucerească, pentru Vaslui, titlul de “Capitală a Tineretului” pentru anul 2024. Propusă, inițial, la valoarea de 300 de lei pentru fiecare din cei 11 delegați, suma a fost majorată la 500 de lei de persoană, la propunerea consilierului Leonard Negruți. “Să arătăm tinerilor că îi susținem cu mult mai mult decât ne-au cerut ei și indiferent de rezultatul care va fi obținut la Cluj trebuie să fim conștienți că am câștigat niște tineri care se implică și se vor implica pentru Vaslui”, a declarat social-democratul în cadrul acestui punct de pe ordinea de zi.

Propunerea consilierului Barbu, venită de nicăieri

La acest punct de pe ordinea de zi a luat cuvântul și Alexandru Barbu, colegul de partid al lui Negruți, care a profitat de acest precedent pentru a încerca să-și ajute un alt coleg de partid, pe Cezar Bahrim, patronul echipei de fotbal Rapid Brodoc. Iată ce a declarat acesta: “Felicit Executivul pentru sprijinul pe care îl dă acum acestui grup de inițiativă. Este foarte important că găsim soluții și transmitem un mesaj, în primul și primul rând, prin faptul că Executivul găsește soluții legale pentru a sprijini necondiționat inițiativa acestor tineri. Agreez și apreciez propunerea colegului meu de suplimentare a sumei. Poate ar fi trebuit făcut un amendament la acest proiect de hotărâre prin care să se pună la dispoziție o suma de 2000 de lei, care să fie o rezervă pentru eventualele cheltuieli, sumă care, în cazul în care nu este cheltuită, să fie returnată către bugetul local. Acum, dacă tot s-a creat un precedent și dacă tot vorbim despre sprijinul pe care municipalitatea îl acordă tinerilor, mă gândesc că ar trebui să găsim o soluție împreună, legală bineînțeles, pentru a sprijini și deplasările echipei de fotbal Rapid Brodoc, care a devenit o echipă etalon pentru fotbalul vasluian și unica din județul Vaslui care este în liga a III-a. Ar trebui să gândim o soluție împreună, iar clubul Rapid Brodoc să vină către Executiv cu solicitări, cam pe aceeași linie pe care s-a mers și până acum. Pentru că de ce nu, sprijinim tinerii și activitățile sănătoase de tineret, iar asta ar trebui să fie un plan pe mai mulți ani pe care Consiliul Local, Executivul, se angajează că îl face”, a afirmat Barbu în timpul ședinței.

Primaria Vaslui sprijină, anual, toate entitățile sportive, Barbu vrea ca Rapid Brodoc să fie mai cu moț

SPRIJIN… Promovarea echipei Rapid Brodoc a fost sărbătorită de conducerea PSD Vaslui chiar pe terenul de fotbal, imediat după meciul de baraj cu Sportul Onești

Propunerea consilierului PSD ca primăria să asigure deplasările echipei de fotbal Rapid Brodoc este cu atât mai de neînțeles cu cât instituția condusă de Vasile Pavăl are propria echipă de fotbal, CSM Vaslui, căreia trebuie să-i asigure toate condițiile, mai ales că anul acesta se urmărește și promovarea acesteia în liga a III-a. Spre deosebire de CSM, care este echipa orașului, Rapid Brodoc este o entitate privată de fotbal, care trebuie să se descurce așa cum au făcut-o și celelalte cluburi private de fotbal din oraș. Chiar și așa, trebuie precizat că echipa din suburbia orașului a beneficiat deja, anul acesta, de un sprijin financiar important din partea primăriei, în valoare de 10.000 de euro, cum s-a întâmplat cu toate entitățile sportive care au depus proiecte pentru fondurile nerambursabile. Banii au fost solicitați cu mult înainte ca echipa să promoveze în liga a III-a, motiv pentru care suma a fost considerată suficientă pentru nevoile de atunci. Eșalonul superior a adus însă, pe lângă bucuria promovării, și cheltuieli mai mari cu organizarea meciurilor de acasă, dar și cu deplasările, pe care conducerea clubului se pare că are dificultăți serioase în a le acoperi. În istoria recentă a fotbalului local au mai fost cluburi private care au avut dificultăți financiare, însă pentru niciunul dintre ele nu s-a făcut lobby în Consiliul Local, fiind lăsate să moară. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple și cu Rapid Brodoc, dat fiind faptul că vorbim de singura echipă din județ care evoluează în liga a III-a, însă asta nu înseamnă că ea trebuie susținută cu bani publici mai mult decât este cazul, doar pentru că la butoane se află membrii unui partid.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

20 COMENTARII

 1. Uite asa niște prostănaci fac ce vor cu bani vasluienilor. Opoziția trezește-te. Branșate ce faci? Umbli după autobuze ca nu au numere de traseu în geam și uiti de banul public?? Vezi gogomanule unde se duce banul public nu arde gazul degeaba. Rade Barbu de voi..sau sunteți complici?? Vai de capul tău d..mle branșate va joaca clovnul de Barbu cum vrea .

 2. Mare scofala ce vor sa faca ce i doi consilieri din Brodoc. Iaca unde era sa fie destinul unui judet. In mana lui Bahrim, un pupincurist si marlan de Brodoc,si Antohi un prost cu diploma. Ia zii Antohi cand faceai evaziune fiscala ani la rand in serviciul de reparat masini in Brodoc cum era?Cum reparai tu masini la toti interlopii din Vaslui, Alice si ceilanti din gasca ta de interlopi…… Ia explica si in sedinta de Consiliu Local cum se face evaziune fiscala, cate milioane ai incasat ffff multi ani fara sa tai o chitanta? Invata i si pe ei ca esti expert in a incalca legea. Abia cand te au reclamat baietii de la Brodoc ca le ei bani fara sa dai chitanta ai facut firma. Cand au venit inspectorii sa te controleze, ai dat bir cu fugitii, ca tu nu stii sa deschizi gura, si ai lasat bietii oameni care lucrau pentru tine sa vorbeasca

  • E de râsul curcilor!!
   Nu știu despre cine vorbești dar limba română si gramatica limbii române te bate rău omule!!!
   Înainte sa arunci cu noroi in oameni ( o scrii așa cu patos, de parcă abia așteptai) ia si asigură-te că știi sa scrii corect. Hai spor la învățat!

 3. Doi fripturiști ! Doi filfizoni ,mai ales pensatul ala de Barbu care transforma totul în politică ,orice ,inclusiv treabă cu capitala Tineretului! Are arfe de viitor primar,da cine pula mea îl alege pe fermecatul asta?! Bahrain fute fete tinere ,flamande de putina atenție! Bă ,caricaturilor ,faceți ceva concret pentru orașul asta că o să vă luați muie pentru tot restul vieții! V ați învățat cu puterea! O ardeți prin poze la cămașă ,la toate evenimentele comunale ,poate mai aduceți și voi niste voturi la partid! Ce te recomanda pe tine ,nea Barbu sa ai tu destinele noastre în mâini ?! Ce divinitate țe a hărăzit pe tine cu talent și altele sa iei tu decizii în numele nostru ?!

 4. deplasari de la bugetu local pt o echipa privata?
  da in ce lume traim?
  gara centru cartier icil irta traian mai pe scurt tot orasu e varza si noi platim deplasarile unei echipe private cu 2-3 jucatori din jud vaslui? ca sa nu zic 1-2 din municipiu… suntem in tara …p*lii

 5. Iaca cine era sa reprezinte Brodocul, DOI PROSTI.Antohi, un analfabet functional ,care a lipit afise ptr Buzatu, acum e mare si tare.Stai calm Antohi, tot Brodocul stie cine esti.

 6. Care Consilieri? 2 Martafoi din Brodoc. Unul mai prost decat celalant. Antohi un analfabet functional, care a lipit afise in campanie ,acum se da interesant. Daca il intrebi de ce este i acolo habar nu are.Stai calm, toti cetatenii Brodocului stiu ce ai fost si ce iti poate capul.Daca te ea cineva la intrebari habar nu ai cum te cheama cu buletinul in mana.

 7. echipa asta a pornit la drum cu baieti din brodoc si a fost facuta tot de baietii din brodoc
  presupusu patron s-a bagat in seama cu baietii ca sa castige notorietate in localitate si in partid da a tintit si spre a castiga si lovele si i-a reusit. felicitari
  in loc sa faci ceva pentru brodoc sa faci un teren de fotbal cum trebuie sa investesti aia 10000 de euro intr-un teren de fotbal la brodoc cu 2-3 scaune 2 vestiare…

  • Încet, încet bahrimuș devine contestat. Până acum, deși e consilier local de vreo 10 ani nu s-a auzit nimic de el. Totuși are relații mari, vicele braniște îi este cumnat.

   • ce treaba au neamurile cu bahrimus
    fraieri sunt aia din brodoc care i-au facut echipa ma rog ca pe multi i-a mazilit inclusiv pe Zaha ca nu il mai vad deloc la meciuri
    oare de ce ??? nu are valoare nici macar ca imagine a satului??
    au ramas doi trei maimutoi care habar nu au de fotbal da lucreaza pe la consilii aia is reprezentati ai satului … imbecilii

 8. Domnii consilieri,cei care locuiesc chiar in Brodoc, ar trebui sa se ocupe, in primul rand, de bunul mers al lucrarilor de constructii facute in Brodoc si nu sa lase oamenii sa se certe cu echipele de „constructori”.Ei ar trebui sa fie primii care sa iasa si sa condamne public proasta calitate a lucrarilor facute.Si sunt doi consilieri de Brodoc, Bahrim si Antochi.Si sunt atatea probleme vis-a-vis de partea de constructie a drumului, a rigolelor, a caminelor de canalizare s.a.s.m.d.Ce sa mai, o bataie de joc la adresa cetatenilor. Cel care a turnat rigolele parca a fost beat. Veniti, documentati si faceti poze macar la rigole. Si nu a vazut nimeni pe nici unul dintre cei doi consilieri sa iasa sa vorbeasca cu constructorii vis a vis de probleme.In schimb cand toate podetele de acces in curti erau stricate cele ale domnilor consilieri erau deja turnate. Cei doi consilieri de Brodoc s-au ascuns cand oamenii s-au adunat in grupuri sa-si exprime nemultumirea fata de proasta executie a lucrarilor.Au fost amenintati cu Politia pentru ca oamenii , satui de proasta executie, nu au vrut sa ii mai lase sa continue. Daca asa s-a ajuns ca Politia sa apere proasta executie a lucrarilor din bani publici atunci e vai si amar de noi. Dar , de fapt, nici Primaru’ nu s-a obosit sa-si miste piciorusele care in ultimul mandat au devenit ca a unei balerine sensibile la noroiul in care au inotat brodocenii. Si „manutele” noastre vor deveni sensibile la urmatoarea votare. Fotbalul e ultima grija a noastra, a brodocenilor

  • Buna dimineața, si chiar as fi curioară dragă domnule „cetațean” care este grija dvs. sau cum spuneți dvs a brodocenilor caci dupa cum văd vă permiteți sa vorbiți in numele tuturor cetățenilor din Brodoc? Va spun eu, care cred ca este grija dvs., sa stați si sa citiți toate prostiile din presă si sa comentați oamenii care chiar au facut sau fac ceva pentru Brodoc.As dori sa va aduc la cunostință ca nu primarul si consilierii locali raspund de calitatea lucrarilor executate ci firma care a executat si a realizat proiectul si daca tot aveți atâta timp faceți demersuri si reclamații la respectiva firmă, nu doar aruncați cu noroi in stanga si in dreapta. Daca ați fi un cetățean de buna credință, ați fi bucuros in primul rand că Brodocul a ajuns sa fie un cartier frumos, ingrijit cu toate utilitațile tocmai datorită implicării primarului si consilierilor locali.Si da, de ce sa nu se sprijune si această echipa frumoasă de tineri care ne-a adus zambete si bucurii si care a facut sa se audă de Brodoc in sensul bun si frumos;
   Cat despre susținerea cetatenilor din Brodoc de către consilierii locali, va rog respectuos sa nu mai dezinformați lumea, spuneți exact lucrurile asa cum s-au intamplat, si relatați si faptul ca au fost prezenti la orice dezbatere si nemulțumire care a avut loc in Brodoc, ba mai mult au si sprijinit multe demersuri sincere si bune propuse de cetațeni de bună credința din Brodoc.
   Sa aveți o zi fructoasă!

   • Ruda cui dintre cei doi ești? Sa știi de la mine ca atunci când o firma de costrucții face prostii, face lucrări neconforme, prima data te duci sa discuți cu conducerea ei, dar dacă nu găsești înțelegere, te duci apoi la cel care finanțează lucrarea, la cei care ar trebui sa verifice calitatea ei! Înțelegi mătăluță? Nu mai dezvinovați primaria, ca e prima vinovata!

    • Nu sunt ruda nimănui draga domnule Florin, sunt cetațean nascut si crescut in Brodoc, care stie sa aprecieze si lucrurile bune si lucrurile rele, nu am susținut ca este totul perfect si frumos, doar că nu imi place sa văd cum lucrurile nu sunt prezentate asa cum sunt. Si ca sa revin la comentariul dvs. lucrarea s-a realizat pe un proiect pe fonduri europene , lucrare castigată de o firma de constucții care raspunde de ceea ce face, si da, prima data se merge la conducerea firmei respective si se face reclamatie, s-a facut asa ceva inainte sa se arunce cu noroi in primar si consilierii locali? Nu, se sta si se citeste presa si se fac acuzații, despre asta e vorba, eu stiu foarte bine ca acolo unde s-au inregistrat reclamații au venit si reprezentanti ai primariei in teren si s-au remediat.
     Multumesc!

 9. De peste 8 ani de zile tinerii noștri se zbat să fie auziți. Aceiași consilieri în frunte cu același edil nu le-au permis nici pragul ușilor lor să îl treacă. Acuma când tinerii au reușit prin propriile puteri să se ridice și să atragă atenția întregii țări asupra ceea ce se petrece la Vaslui, acuma și ipocriții ăștia mor de interes să îi ajute.
  Unde ați stat atâția ani cu bunele voastre intenții, oportunistilor? Lăsați-ne copiii în pace și nu vă mai afișați cu ei, că de rahat nu vă mai spală nici al doilea potop.

  • NU s-a ridicat nimeni prin propriile puteri, stați linistit/a! Nițică, duduița cu băncile smart, făcea parte din delegatia partidului care a depus coroane
   în centru, de 1 decembrie, anul trecut! Panainte, alta „voce” a tinerilor cântă la masa aceluiași partid! Cei din fruntea lor ori sunt membri PSD, ori au rude acolo, iar ei au fost scoși în față cu scopul de a face opozirie actualei majoritări PNL-USR! Nu vi se pare ciudat că pe vremea când PSD avea majoritatea în CL nu era picior de tânăr care sa vină la ședințe, care să se implice în viața comunității, iar acum sunt o întreagă armată? Sa nu fiu înțeleasă greșit, mulți dintre ei au bune intenții și merită încurajați, dar vor fi cu adevărat o forță abia după ce se vor descotorosi de elementele nocive puse în fruntea lor de partid! Până atunci vor fi doar o masă de manevră și atât pe care PSD o va exploata la maxim. Prin intermediul lor, PSD își promovează agenda! Nu ești de acord cu propunerile izvorâte din rândul tinerilor, imediat sare Barbu pe Facebook că ești un nenorocit care te opui noii generatii, ca nu vrei să o sprijini! Iar papagalii de la PNL și USR chiar pun botul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.