UPDATE: Cinci bărbați reținuți în cazul uciderii tânărului din Banca! Unul dintre ei s-a predat astăzi politiștilor!

UPDATE: Al cincilea suspect, în cazul crimei de la Horga, acolo unde frații “Dinamită” au reacționat violent împotriva grupului care i-au atacat în propriile case, s-a predat, în urmă cu puțin timp. Individul a venit la sediul IPJ Vaslui, însoțit de câteva rude. Bărbatul a fost preluat de polițiști și, cel mai probabil urmează să ajungă în fața procurorului de caz, iar apoi, în fața instanței de judecată. Vom reveni cu detalii.  

ȘTIRE INIȚIALĂ: Fratii „Dinamitã” au comis-o flagrant! Au ucis cu sânge rece un interlop

OMUCIDERE … În noaptea de vineri spre sâmbãtã, în satul Horga a fost o bãtaie cu topoare, sãbii si bolovani aruncati pe case, cum nu au mai vãzut niciodatã cei din sat! Din pãcate, un tânãr din comuna Banca a fost omorât cu o loviturã în cap, cu un corp contondent! Cel decedat fãcea parte din gruparea venit la Horga, cu gândul sã se rãzbune pe fratii Maftei (nouã la numãr), cunoscuti în sat ca fiind extrem de violenti. Ziarul Vremea Nouã a scris de multe ori despre isprãvile fratilor Dinamitã. În acea noapte, mai multi indivizi din comunele Zorleni, Banca si Epureni, cu gândul unei rãzbunãri sângeroase, s-au dus cu masinile în satul Horga, comuna Epueni, unde au atacat casele familiilor Maftei si Ancutei. Rãfuiala violentã s-a soldat cu moartea lui Claudiu Ivanciu, si cu mai multe persoane rãnite, dintre care una mai grav, ce a necesitat transportul de urgentã la spital. Pânã la aceastã orã, Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui a audiat zeci de persoane. Asearã au fost retinuti patru indivizi, care astãzi vor merge în fata instantei cu propunere de arestare preventivã pentru 30 de zile.

De nenumãrate ori, ziarul Vremea Nouã a atras atentia despre cresterea violentei în comunele Epureni (satul Horga), Banca (Banca sat), Suletea (sat Fedesti) si Zorleni, unde gãsti periculoase îsi disputã suprematia. Cel putin în satul Horga, fratii Dinamitã, fac legea de mai multi ani, iar bratul lung al Justitiei nu prea i-au pedepsit. Bãtãile, furturile provocate de acest grup infractional au fost investigate de politisti, care si-au fãcut treaba, procurorii i-au prezentat în fatã instantelor de judecatã cu diverse mãsuri restrictive, dar nu stim cum Dumnezeu, avocatii reuseau sã îi „înduplece” pe judecãtori si zmeii din Horga erau lãsati în libertate! Si ceea ce am prezis, s-a întâmplat! Au început sã aparã si primele victime, care si-au pierdut viata.

Cum s-au produs evenimentele

Atacatorii, printre care Vali E. din comuna Suletea, sat Fedesti, Marcel B., din comuna Zorleni si Claudiu Ivanciu din comuna Banca, au mers însotiti de mai multi prieteni cu câteva masini în satul Horga, comuna Epureni, unde au declansat “jihadul” peste familiile Maftei – una numeroasã cu vreo 9 frati, cunoscuti ca “Fratii Dinamitã” si Ancutei, familie prietenã în ticãlosii cu cei din familia Maftei. Cei care i-au atacat au oprit masinile pe linia feratã si au început sã arunce peste casele lor cu pietrele dintre linii. Au nãvãlit, se pare, spun surse din sat, cu sãbii, bâte si cutite în curtile a douã case, ale familiilor Ancutei initial si apoi a familei Maftei, care s-au adunat si ei, tot cu un arsenal puternic de sãbii, securi si cutite, astfel cã “rãzboiul interlopilor de la tarã” a luat o amploare care a speriat un sat întreg. În bãtãlie, Claudiu Ivanciu din comuna Banca, a fost lovit cu un corp contondent în cap si în spate si a cãzut secerat la pâmânt, pe un drum la iesirea din satul Horga. Din pãcate, tânãrul lovit cu putere, a murit dupã ce a mai mers câtiva metri, decesul fiind constatat de echipajul Ambulantei, chemat la fata locului.

Martorii spun cã atacatorii au pãtruns în locuintele fratilor Ancutei si Maftei, pe care aveau de gând sã se rãzbune, din cauza unor conflicte mai vechi, ultimul petrecut pe 11 august. Nici cei atacati nu au stat pe gânduri si, ajutati de alte rude, au scos, la rândul lor, sãbiile, cutitele si topoare. În bãtaia generalã, au fost mai multi rãniti si unii dintre ei au ajuns la spital cu rãni destul de serioase.

Parchetul face de zor cercetãri, audierile îngreunate de minciunile celor implicati!

“Au fost mai multe apeluri la 112 vineri searã, referitor la acest caz, ultimul fiind la orele 23.41. Am fost sesizati cã undeva pe un drum la iesirea din satul Horga, este un bãrbat cãzut, posibil decedat. A fost dirijatã la fata locului o Ambulantã care a constatat decesul bãrbatului. Victima este un bãrbat de 30 de ani, din judetul Botosani, care locuia fãrã forme legale într-o localitate din judetul Vaslui. Întrucât existã suspiciunea sãvârsirii infractiunii de omor, a fost sesizat Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, care a preluat acest caz”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Cazul a fost preluat de un procuror criminalist, care este din Iasi, detasat la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui. „ Au fost zeci de persoane de audiat, cazul este unul complicat, pentru cã unii declarã ceva, altii altceva si totul trebuie probat. Audierile se apropie de final si se preconizeazã cã vor fi retinute patru persoane, fãptuitori, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de constituire de grup infractional, încãierare, tentativã la infractiunea de omor. Persoanele retinute vor fi duse mâine (31 august – n.r.) în fata instantei, la Tribunalul Vaslui, cu propunerea emiterii de mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile”, a precizat prim procurorul Sorin Armeanu, din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui. Vom reveni cu detalii.

CITITI AICI DESPRE CONFLICTUL DIN 11 August:

https://vremeanoua.ro/bataie-cu-capete-sparte-la-zorleni-victima-in-spital-agresorii-nu-i-cauta-nimeni-video/

CITITI SI:

https://vremeanoua.ro/fratii-dinamita-din-epureni-terorizeaza-satele-iar-politistii-se-ascund/

https://vremeanoua.ro/gasca-fratilor-%E2%80%9Edinamita-din-epureni-se-reuneste-dupa-gratii/

https://vremeanoua.ro/fratii-dinamita-luati-pe-sus-de-mascati-dupa-ce-si-au-facut-live-uri-pe-facebook-la-un-bal-foto-video/

https://vremeanoua.ro/magistratii-i-au-iertat-pe-fratii-dinamita-iar-de-bucurie-gasca-lor-a-mai-nenorocit-un-gospodar-din-epureni/

https://vremeanoua.ro/politia-a-%E2%80%9Espart-gasca-fratilor-dinamita-din-epureni/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ