Fratii Dinamitã, bãgati dupã gratii pentru omor. Tânãrul ucis, condus pe ultimul drum!

ARESTATI PREVENTIV…Gasca de „Bad Boys” din satul Horga, comuna Epureni, a ajuns dupã gratii. Primii patru retinuti din rândul fratilor Maftei si anume Victor Ion, Valericã Andrei, Cãtãlin si George, au primit mandate de arestare preventivã pentru comiterea infractiunilor de omor, tentativã la infractiunea de omor, încãierare si constituire de grup infractional. Încã unul din cei 9 frati Maftei, s-a predat ieri, fiind si el retinut pentru cercetãri, 24 de ore. Initial acesta a fugit, dar stiind cã fratii sãi sunt pasibili sã intre în închisoare pentru un timp mai îndelungat, însotit de rudele sale, s-a predat singur la IPJ Vaslui. Între timp, astãzi, în Banca sat, va fi înmormântat Claudiu Ivanciu, tânãrul de 30 de ani, din localitate, care a fost ucis în încãierarea dintre gãsti, el fiind unul dintre atacatori.

Tribunalul Vaslui a emis ieri mandate de arestare preventivã pentru patru dintre cei nouã frati Maftei din satul Horga, comuna Epureni.

„Dispune arestarea preventivã a inculpatilor: M.V.I., pentru sãvârsirea infractiunii de omor, M.V.A., pentru sãvârsirea infractiunii de omor, M.C., pentru sãvârsirea infractiunii de omor, M.G., pentru sãvârsirea infractiunii de omor, pe o perioadã 30 de zile, începând cu data de 31.08.2020 si pânã la data de 29.09.2020, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedurã penalã dispune emiterea, de îndatã, a mandatelor de arestare preventivã pentru inculpatii Maftei Victor Ion, Maftei Valericã Andrei, Maftei Cãtãlin, Maftei George. Respinge cererile inculpatilor, prin apãrãtori, de luare a unei alte mãsuri preventive”, este sentinta magistratilor vasluieni. Sentinta nu este definitivã, ea putând fi contestatã în timp de 48 de ore de la comunicare. Procurorul sef al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui ne-a precizat cã ancheta nu este nici pe departe încheiatã, audierile continuã, iar în cursul zilei vor mai fi adusi si alti suspecti la Tribunalul Vaslui, în fata instantei cu propunerea de luare a unor mãsuri restrictive.

Filmul pe scurt al evenimentelor

Vã reamintim cã în noaptea de vineri spre sâmbãtã, în satul Horga a fost o bãtaie cu topoare, sãbii si bolovani aruncati pe case, cum nu au mai vãzut niciodatã cei din sat! Din pãcate, un tânãr din comuna Banca a fost omorât cu o loviturã în cap, cu un corp contondent! Cel decedat fãcea parte dintr-o grupare de tineri exaltati, care s-ar vrea interlopi, dar la tarã e mai greu cu „titlurile”. Atacatorii, printre care Vali E. din comuna Suletea, sat Fedesti, Marcel B., din comuna Zorleni si Claudiu Ivanciu din comuna Banca, au mers însotiti de mai multi prieteni cu câteva masini în satul Horga, comuna Epureni, unde au declansat „jihadul” peste familiile Maftei – una numeroasã cu vreo 9 frati, cunoscuti ca „Fratii Dinamitã” si Ancutei, familie prietenã în ticãlosii cu cei din familia Maftei. Cei care i-au atacat au oprit masinile pe linia feratã si au început sã arunce peste casele lor cu pietrele dintre linii. Au nãvãlit, se pare, spun surse din sat, cu sãbii, bâte si cutite în curtile a douã case, ale familiilor Ancutei initial si apoi a familei Maftei, care s-au adunat si ei, tot cu un arsenal puternic de sãbii, securi si cutite, astfel cã „rãzboiul interlopilor de la tarã” a luat o amploare care a speriat un sat întreg. În bãtãlie, Claudiu Ivanciu din comuna Banca, a fost lovit cu un corp contondent în cap si în spate si a cãzut secerat la pâmânt, pe un drum la iesirea din satul Horga. Din pãcate, tânãrul lovit cu putere a murit dupã ce a mai mers cîtiva metri, decesul fiind constatat de echipajul Ambulantei, chemat la fata locului.

CITITI AICI: https://vremeanoua.ro/fratii-dinamita-au-comis-o-flagrant-au-ucis-cu-sange-rece-un-interlop/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ