spot_imgspot_img
5.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

Frații Dinamită își vor afla sentința din spatele gratiilor

- Advertisement -
SCANDAL… Mai mulți indivizi din comunele Zorleni, Banca și Epureni, cu gândul unei răzbunări sângeroase, s-au dus cu mașinile în satul Horga, unde au atacat casele familiilor Maftei și Ancuței.

JUDECATĂ… Totul a pornit după ce, în satul Horga, comuna Epureni, a fost o bătaie cu topoare, săbii și bolovani aruncați pe case, cum nu au mai văzut niciodată cei din sat. Din păcate, un tânăr din comuna Banca a fost omorât cu o lovitură în cap, cu un corp contondent. Cel decedat făcea parte din gruparea venită la Horga, cu gândul să se răzbune pe frații Maftei, nouă la număr, cunoscuți în sat ca fiind extrem de violenți. În acea noapte, mai mulți indivizi din comunele Zorleni, Banca și Epureni, cu gândul unei răzbunări sângeroase, s-au dus cu mașinile în satul Horga, comuna Epureni, unde au atacat casele familiilor Maftei și Ancuței. Răfuiala violentă s-a soldat cu moartea lui Claudiu Ivanciu și cu mai multe persoane rănite, dintre care una mai grav, ce a necesitat transportul de urgentă la spital.

Pentru frații Maftei din satul Horga, comuna Epureni, libertatea pare un vis frumos și îndepărtat. Arestați, încă din 2020, după ce au fost acuzați de omor, frații Maftei și-au petrecut o lungă perioadă de timp în arest preventiv. Nici zilele trecute nu au avut mai mult noroc când magistrații Tribunalului Vaslui au analizat cererea lor de înlocuire a măsurii privative de libertate cu una mai ușoară. Totul a pornit în urma unui scandal între două găști. Atacatorii au mers însoțiți de mai mulți prieteni cu câteva mașini în satul Horga, comuna Epureni, unde au declanșat un adevărat atac peste familiile Maftei, una numeroasă cu vreo 9 frati, cunoscuți ca „Frații Dinamită” și Ancutei, familie prietenă în ticăloșii cu cei din familia Maftei. Cei care i-au atacat au oprit mașinile pe linia ferată și au început să arunce peste casele lor cu pietrele dintre linii. Au năvălit, se pare, spun surse din sat, cu săbii, bâte și cuțite în curțile a două case, ale familiilor Ancutei inițial și apoi a familiei Maftei, care s-au adunat și ei, tot cu un arsenal puternic de săbii, securi și cuțite, astfel că războiul interlopilor de la țară a luat o amploare care a speriat un sat întreg. În bătălie, Claudiu Ivanciu din comuna Banca, a fost lovit cu un corp contondent în cap și în spate și a căzut secerat la pâmânt, pe un drum la ieșirea din satul Horga. Din păcate, tânărul lovit cu putere a murit după ce a mai mers cîțiva metri, decesul fiind constatat de echipajul Ambulanței, chemat la fața locului. Martorii spuneau că atacatorii au pătruns în locuințele fraților Ancuței și Maftei, pe care aveau de gând să se răzbune, din cauza unor conflicte mai vechi. Nici cei atacati nu au stat pe gânduri și, ajutați de alte rude, au scos, la rândul lor, săbiile, cuțitele și topoare. În bătaia generală, au fost mai multi răniți și unii dintre ei au ajuns la spital cu răni destul de serioase.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.