spot_imgspot_img
10 C
Vaslui
26-apr.-2024

Frații George Chicoș și Ionuț Andrei Năsui din Bârlad, pe podiumul celor mai buni sommelieri din România! (FOTO)

- Advertisement -
BÂRLĂDEANĂ… Doi frați din Bârlad, George Chicoș și Ionel Andrei Năsui, sunt printre cei mai renumiți sommelieri din România!

MÂNDRIE LOCALĂ… Bârlădenii George Chicoș (39 de ani) și Ionuț Andrei Năsui (33 ani), au ajuns să se numere printre cei mai buni sommelieri din România (degustători de vinuri). Ultimul concurs, unul internațional la care au participat, a avut loc la Cotnari, județul Iași, pe 27 aprilie, unde George și Ionuț au câștigat locul 3 de la Marea Degustare de la Iași”, învingând sommelieri recunoscuți în România și nu numai. Reușita celor doi bârlădeni se datorează unei ambiții extraordinare a celor doi frați, care au vrut să-și îndeplinească visul, aici în România, mai ales că la această a 4-a ediție locurile 1, 2 și 3, s-au calificat la egalitate de puncte! Cum și de unde au plecat, ne vor dezvălui chiar ei. Va fi o lecție pentru tinerii de astăzi, o lecție de viață extraordinară, care scoate în evidență că, pentru a reuși îți trebuie mult curaj, multă muncă, dragoste de carte și de tot ce ține de educație.

Echipa CRAZY WINE, care este la a 4-a participare la „Marea degustare de la Iași 2023, a fost formată din căpitan de echipă George Chicoș și crazy somms (nebunii sommelieri – n.r.) Bogdan Pintilie, Andrei Huțanu, Nuțu Stănică și Ionuț Andrei Năsui, care și-au unit forțele și experiența și s-au plasat pe locul 3 la Competiția pe Echipe din 2023! Ediția din acest an a fost internațională, participând în jur de 26 de echipe din România, Republica Moldova și Italia. Marea Degustare de la Iași 2023, devine și mai mare, și mai amplă, la fel ca un vin bun, care odată cu trecerea anilor devine tot mai complex și tot mai surprinzător. Ediția IV a venit cu noutăți delicioase pentru papilele complexe ale participanților, dar și cu opțiuni noi pentru aceștia: cei care au luat premii în 2023, au putut participa atât la etapa pe echipe, cât și a doua zi, pe 28 Aprilie, la etapa individuală… după gust și după…puteri. Iar pofticioșii cu apetit mai mare au participat chiar și la ambele etape. Bârlădeanul nostru, George Chicoș, căpitanul echpei ieșene Crazy Wine, a participat și la etapa individuală, unde a luat tot premiul 3! Deci, pe podium! Olimpiada bunului gust a avut câte 12 vinuri pentru concursul pe echipe, iar departajarea s-a făcut cu mare greutate, prin punctaj la egalitate! . Felicitări pentru al treilea punctaj al echipei Crazy Wine, din care fac parte și cei doi bârlădeni, iar la anul le dorim „La mai mare, și la premii și-n pahare”. Echipa a fost răsplătită, pentru cel de al 3-lea loc pe podium, cu vinuri în valoare de 1023 Ron, Medalii inscripționate, Diplome și o Cupă personalizată!

Cine sunt cei doi sommelieri din Bârlad, premiați la fiecare ediție

George Chicoș, de 39 de ani, căpitanul echipei Crazy Wine, născut și educat în Bârlad, este director vânzări la Domeniul Bogdan și Năsui Ionuț Andrei, fratele său vitreg (au aceeași mamă) este la fel bârlădean, plecat în Iași după terminarea liceului, acum fiind director vânzări la domeniul Coroanei Segarcea. Cum au ajuns cei doi bârlădeni, unul de (George Chicoș) și Ionuț Andrei Năsui, frați după mamă, să fie câștigători ai unui concurs atât de mare, care i-a propulsat în elita somelierilor din România, ne vor destănui chiar ei. Au participat în 2019 de la prima ediție a acestui concurs „Marea Degustare del Iași” unde au urcat pe primul loc, în 2020 la adoua ediție pe locul 2, la ediția a 3-a erau ambii bolnavi de Covid și nu au participat, iar la ediția a 4-a, din acest an au urcat pe locul 3 al podiumului, la egalitate de puncte cu locurile 1 și 2!

«Cred că m-am îndrăgostit de vinuri o dată cu vacanțele petrecute la Vetrișoaia la bunicii mei, unde eram prezent la toate lucrările din vie de la tăiat până la cules, inclusiv zdrobirea strugurilor în saci de pânză cu picioarele procedeu care este folosit și azi. În 2013 când lucrăm la Restaurantul „Casă Vânătorului”, Casa de Vinuri Cotnari s-a implicat în mod direct în educarea personalului din restaurantele din Iași, făcând o grupa de 30 de sommelieri avându-l că mentor de renumitul Marian Timofti. Atunci cred că a fost momentul când am luat contact cu degustările de vin. Consider că după cursul de sommelieri percepțiile mele despre vin s-au schimbat la 180 de grade, începusesem să înțeleg ce înseamnă să deguști un vin. Să deguști un vin pentru mine este o adevărață artă, o artă care te plimbă prin trecut și te aduce în prezent. Când miros un vin închid ochii și povestesc despre el, ca și cum ar fi fost parte din trecutul meu. De exemplu, am mers la o degustare unde au avut un Chardonnay. Când mi-am băgat nasul în pahar a fost ca o călătorie în timp, pe vremea copilăriei când mergeam la țară la bunicii din Vetrisoaia, la gutuiul din spatele casei. Buchetul exprimat de acel vin m-a făcut să mă simt deja urcat în copac, mușcând din gutuile zemoase și dulci. Că să vă răspund la întrebare, în caz că aveți, cred că este o pasiune cu inserții de plăcere», a precizat George Chicoș.

«Practic de când eram copil, când mergeam toată familia la cules de struguri și asistam la producerea vinului, la țară, la Șuletea, una dintre cele mai bune regiuni din țară pentru producerea de vin negru. Din aprilie 2016 până în octombrie 2018, am fost responsabilul activităților turistice, ghid și somelier la Cramă Purcari, în Republica Moldova, unde am avut excursii și degustări cu peste 80 000 de turiști din toată lumea. Acum pot să vă spun că pentru mine degustarea de vinuri este și pasiune și plăcere! Ambele. Important pentru mine e să înțeleg beneficiul acestei băuturi și să încerc pe cât posibil să îi îndrum și pe ceilalți să consume „cu cap” vinul. Vinul trebuie să însoțească orice masă, să vină în completarea mâncării.La mine degustarea de vinuri face parte din fișa postului», a precizat și Ionuț Andrei Năsui.

George Chicoș a terminat liceul la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad, dupã care a terminat Specializarea Comunicare Socialã si Relatii Publice în cadrul Universitãtii „Al. I. Cuza” Iasi. La scurt timp a terminat masterul la Universitatea de Agronomie „Ion Ionescu De La Brad” pe specializarea Expertizã pe Filiera Produselor Alimentare în cadrul Facultãtii de Agriculturã.

Andrei Ionuț Năsui a terminat liceul la Bârlad, la „Mihai Eminescu”, apoi a urmat Geografia Turismului, la Facultatea de Geografie si Geologie, de la „A.I.Cuza” Iasi. Din 2009 este în Iasi, alături de fratele lui, George, iar la cei 33 de ani ai mei, actualmente este Reprezentant Zonal (director) de Vânzãri și Marketing la Domeniul Coroanei Segarcea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.