27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Fraudă uriaşă comisă în Italia de un grup de români. Au încasat ilegal venitul de cetăţenie pentru 10.000 de conaţionali

Poliţia financiară din oraşul italian Novara a operat opt arestări într-un dosar ce vizează venitul de cetăţenie. Protagoniştii acestei megaescrocherii de 21,5 milioane de euro sunt români, care au reuşit ”performanţa” de-a înregistra 10.000 de conaţionali  ca rezidenţi în Italia, deşi locuiesc în România.

Opt români şi un fost angajat al unui centru de asistenţă fiscală au fost arestaţi miercuri, 16 martie, de Poliţia financiară din localitatea Novara, regiunea Piemont din Italia, la ordinul Parchetului din Milano, pentru o fraudă de proporţii. Prejudiciul cauzat statului italian prin încasarea ilegală a venitului de cetăţenie se ridică la 21,5 milioane de euro.

Poliţia italiană operase o primă serie de arestări în acest caz în luna noiembrie 2021, dar gruparea de escroci români a continuat să escrocheze statul Italian. Românii s-au specializat în procurarea de nume şi date personale ale conaţionalilor din ţară, pe care le foloseau apoi pentru a obţine ilegal venitul de cetăţenie în Italia.

Gruparea infracţională a încercat să creeze o aparenţă de legalitate, obţinând documente privind angajarea a nu mai puţin de 10.000 de români în Peninsulă la diverşi angajatori.  Lăcomia i-a dat în cele din urmă de gol. Românii s-au prezentat la sediile mai multor administraţii fiscale din Italia cu codurile fiscale a sute de români, susţinând că sunt rezidenţi în Italia de 10 ani şi au dreptul să primească venitul

Citeste mai mult: adev.ro/r8w0sf

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here