spot_imgspot_img
8 C
Vaslui
17-apr.-2024

Frigul a mutat un liceu intreg din judet

- Advertisement -

Elevii de la Grupul Scolar Sendriceni vor invata de saptamana viitoare la Dorohoi. Decizia a fost luata de conducerea unitatii ca urmare a frigului din salile de clasa in care sunt nevoiti sa invete elevii. Situatia nu este una noua, aceeasi solutie fiind adoptata si iarna trecuta. In aceste conditii elevii care invata dupa-amiaza vor fi nevoiti sa faca naveta la zeci de kilometri, dupa ora 20.00.

90% din elevii grupului scolar de la Sendriceni fac naveta

Navetistii fac zilnic cate 20 de kilometri
Frigul a pus lacat pe usa Grupului Scolar „Alexandru Vlahuta” din Sendriceni de ieri pana la primavara, in luna martie. Totii elevii au fost mutati fie in corpul unitatii din Dorohoi, fie la Grupul Scolar „Regina Maria”. Lipsa caldurii si datoriile acumulate de unitatea din Sendriceni catre furnizori au fost motivele care au stat la aceasta decizie finala. Pana la Martisor elevii vor efectua numai orele de teorie urmand ca practica sa o deruleze in atelierele din Sendriceni din martie. Decizia luata ii va afecta in mod special pe navetistii care invata dupa amiaza, avand in vedere ca orele se vor termina la ora 20.00, unii dintre ei fiind veniti de la o distanta de peste 20 de kilometri.

„Eu il trimit de acasa ca dupa trei ani sa vina sa ia somaj”
Nemultumiri in randul parintilor, dar si a elevilor au fost si iarna trecuta, acestea fiind exprimate si in cadrul unui protest al celor de la Sendriceni la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Pentru parinti baza materiala de care dispune unitatea de invatamant din Sendriceni a fost unul dintre  motivele care au stat la baza deciziei ca copii sa invete acolo. „Un profil tehnologic presupune multa practica. Unde sa o faca? Pacat de baza materiala care exista acolo si nu este folosita. Eu il trimit de acasa ca dupa trei ani sa vina sa ia somaj. Il tin acasa atunci. De doi ani platim masina ca sa aduca copii la scoala sa invete”, a fost reclamatia parintilor de la Sendriceni. Peste 90 la suta dintre elevi fac naveta. Conducerea ISJ nu a fost informata de decizia luata la Sendriceni, dar mentioneaza ca masura nu constituie o noutate, solutia fiind adoptata si iarna trecuta. Pentru achitarea datoriilor unitatii scolare sunt necesari 380.000 lei iar pentru asigurarea caldurii in acest an ar fi nevoie de cel putin 200.000 de lei.

Activitatea didactica se va desfasura in doua schimburi. Dupa toate sesizarile facute in ultimele sase luni pe la toate forurile nu am primit banii necesari asigurarii combustibilului solid usor pentru centrala. Am fost nevoiti sa luam aceasta decizie

Sergiu Lungu, director Grupul Scolar din Sendriceni

Decizia este luata pe plan local, este una buna. Cu siguranta vor fi si parinti nemultumiti dar aceasta este situatia. Bugetul localitatii Sendriceni nu poate sustine cheltuielile ridicate ale unei unitati asa cum este Grupul Scolar

Ada Macovei, inspector scolar general

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.