FSLI va protesta cu 8.000 de persoane, pe 5 octombrie

REVOLTÃ Sindicalistii protesteazã împotriva conditiilor improprii din învãtãmântul românesc. FSLI învitã la protest si celelalte sindicate din educatei, dar si pe studenti si pãrinti. FSLI va protesta cu 8.000 de persoane, pe 5 octombrie, de Ziua Mondialã a Educatiei

Aproximativ 8.000 de membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Învãtãmânt (FSLI) vor protesta, în Piata Victoriei, pe 5 octombrie, de Ziua Mondialã a Educatiei, nemultumiti de conditiile “improprii” din învãtãmântul românesc si de reducerea salariilor. Mitingul se va desfãsura între orele 11.00 si 14.00, se aratã într-un comunicat remis marti de FSLI.Sindicalistii protesteazã fatã de conditiile improprii în care functioneazã numeroase unitãti de învãtãmânt, fatã de lipsa unor mãsuri concrete din partea Guvernului pentru modernizarea învãtãmântului românesc, fatã de reducerea salariilor cu 25 la sutã la nivelul angajatilor din învãtãmânt, fatã de pozitionarea angajatilor din educatie în zona inferioarã a grilei unice de salarizare, fatã de reducerile de personal din educatie si fatã de tergiversarea votãrii noii legi a educatiei.

FSLI invitã la miting asociatiile de pãrinti, organizatiile studentesti si membrii Federatiei “Alma Mater”. Federatia Educatiei Nationale si Federatia Spiru Haret, unite într-o aliantã a federatiilor din învãtãmânt, anuntau pe 10 septembrie organizarea unui miting la Cotroceni, în 5 octombrie. Cele douã federatii anuntau cã vor participa la mai multe actiuni de protest în lunile care urmeazã, nemultumite de scãderea salariilor în educatie si de disponibilizãri. Presedintele Federatiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, declara cã Alianta federatiilor din învãtãmânt este necesarã din cauza situatiei dezastroase în care se aflã România, în general, si sistemul de învãtãmânt si salariatii din acest domeniu, în special, din cauza nevoii de unitate a actiunii sindicale din învãtãmânt, din cazua cresterii credibilitãtii actiunilor sindicale atât în relatia cu membri de sindicat cât si în relatiile cu alte structuri sindicale si autoritãti.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ