spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Funda umana de Ziua Mondiala anti-SIDA!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Ziua Mondialã AntiSIDA este marcatã la Iasi prin actiuni de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV. Printre participanti se numãrã si voluntari din judetul Vaslui.

De 22 de ani, în data de 1 Decembrie este marcatã international lupta cu virusul HIV, solidaritatea cu persoanele seropozitive si se face un apel la continuarea efortului de combatere a virusului, prin finantarea programelor de prevenire si tratament. Desi în România aceastã zi coincide cu o zi mult mai importantã pentru aceasta tarã, Ziua Nationalã, a devenit o traditie marcarea ei prin diferite activitãti si evenimente care sã ajute oamenii sã constientizeze cã virusul HIV existã, cã multe persoane din jurul nostru sunt afectate de acest virus si cã trebuie sã depunem un efort cu totii pentru a preveni rãspândirea virusului.

Semn de solidaritate

UNOPA continuã si în acest an traditia organizãrii unei Campanii Nationale cu aceastã ocazie, prin implicarea asociatiilor de persoane seropozitive din 20 de judete ale tãrii. Campania se desfãsoarã sub titlul deja consacrat „Deschide-ti Inima!” si are anul acesta ca subslogan „UNOPA – 10 ani de luptã pentru drepturile persoanelor seropozitive din România”, ocazionat de împlinirea a 10 ani de activitate a federatiei. Activitãtile desfãsurate de asociatiile membre ale federatiei cuprind mese rotunde cu autoritãtile, presa si societatea civilã de la nivel local, evenimente de comemorare a victimelor HIV/SIDA, actiuni de informare si educare a populatiei cu privire la HIV/SIDA, cãile de transmitere si metodele de protectie. Printre judetele în care se desfãsoarã campania se numãrã si Vasluiul. “În acest an, un numãr de 15 voluntari ce fac parte din Asociatia “Iris” Vaslui marcheazã Ziua Mondialã de luptã anti SIDA, în Piata Unirii din Iasi unde se va forma o fundã umanã în care se vor prinde si 60 de tineri din Republica Moldova, tineri cu si fãrã dizabilitãti, seropozitivi HIV care îsi vor manifesta la Iasi sprijinul pentru cauza persoanelor infectate cu HIV. Ne bucurãm de sprijinul directorului DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Stefãnicã, care ne pune la dispozitie un microbuz pentru a ne deplasa la acest eveniment. În perioada urmãtoare Asociatia “Iris” în colaborare cu Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, DGASPC si Primãria municipiului Vaslui vom organiza o masã rotundã având ca principalã temã de discutie modalitãtile de luptã împotriva virusului HIV/SIDA, precum si o campanie de informare”, ne-a declarat Lenuta Volocaru, presedinta Asociatiei “Iris” Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.