spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Gabriel Oprisanu: «Cine vrea sa munceasca in strainatate sa nu mai blocheze posturi in spital»

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Conducerea Spitalului de Psihiatrie va lua la verificat toate angajarile temporare facute in ultimul an in unitate. In plus, noul manager al unitatii, medicul Gabriel Oprisanu, sustine ca se va umbla si la durata concediului fara plata pe care il solicita cadrele medicale care vor sa lucreze in strainatate.
In sedinta de ieri a Consiliul de administratie al Spitalului de Psihiatrie s-a luat in discutie problema angajarilor pe perioada determinata, facute in unitate in ultimele luni. Circa 30 de posturi au fost ocupate pe perioada determinata in spital, iar noua conducere a unitatii vrea sa se convinga ca aceste incadrari sunt justificate. „Se va face o analiza punctuala a tuturor angajarilor pe perioada determinata. Eu nu spun acum ca nu se justifica aceste incadrari. Asta se va putea determina numai dupa analiza fiecarui caz in parte. Daca este neaparata nevoie de acest personal se va vedea…”, spune directorul Gabriel Oprisanu. Multe dintre posturile ocupate acum de angajati pe perioada determinata sunt rezervate pentru cadrele medicale care au plecat la munca in strainatate. Directorul Oprisanu sustine ca „si la acest aspect urmeaza modificari”. Cei care au apucat sa plece la munca in alte tari europene si si-au rezervat posturile in spital prin concedii fara plata de un an au fost norocosi, se pare, pentru ca in scurt timp, mai exact pana la sfarsitul anului, conducerea spitalului vrea sa reduca drastic perioada de concediu fara plata pentru cei care pleaca in strainatate.
O astfel de masura a fost luata si la Spitalul Judetean cu cativa ani in urma, cand managerul de atunci, Doru Munteanu, a reusit impreuna cu echipa sa manageriala sa reduca de la un an la o luna concediul fara plata pe care il puteau solicita angajatii. „Cine vrea sa munceasca in strainatate, foarte bine, sa o faca, dar sa nu mai blocheze posturi in spital. De comun acord cu sindicatele se poate interveni pentru reducerea perioadei de concediu fara plata, si asta vom face”, mai spune managerul Oprisanu. Toate aceste masuri cu care vine acum conducerea spitalului sunt grabite pentru a fi puse in practica pana la sfarsitul anului, cand unitatea trebuie sa aiba pus la punct planul de reducere a cheltuielilor salariale pentru a nu depasi plafonul de 70% din bugetul unitatii.

evenimentuldebotosani.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.