spot_imgspot_img
18 C
Vaslui
27-apr.-2024

Gabriel Teodor Toma, pe podiumul Concursului National de Chimie „Costin D. Nenitescu”

- Advertisement -

COMPETITIE… Gabriel Teodor Toma a obtinut Premiul III la Concursul National de Chimie „Costin D. Nenitescu”, desfãsurat în perioada 24-25 noiembrie, la Bucuresti. Acesta este elev în clasa a XII-a la Liceul „Mihail Kogãlniceanu” si a participat la sectiune lui preferatã: Chimie organicã. Gabriel Teodor s-a remarcat si la etapa nationalã a Olimpiadei de Chimie, de acum doi ani de zile, când a obtinut un rezultat ce îi permite înscrierea la admitere ca olimpic la Facultatea de Medicinã si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Gabriel a demonstrat cã rezultatul la olimpiada nationalã l-a motivat enorm, acesta continuând sã se dezvolte prin studiul uneori „în tainã”, fiind de neoprit. „Acest aspect îl mãrturiseste cu mândrie si draga sa mamã, care întotdeauna l-a sustinut neconditionat, în functie de solicitãri. Pe parcursul anilor, Gabriel a participat si a înregistrat rezultate bune la toate competitiile scolare de chimie, din devotament. Competitiile scolare aduc multã bucurie participantilor, pãrintilor si profesorilor, dau sens adolescentilor, iar scoala le creioneazã frumos perspectiva devenirii. Indiferent de rezultat, prin competitiile scolare se stimuleazã creativitatea si gândirea criticã, se oferã motivatia atât de necesarã în procesul de învãtare, se contureazã abilitãti si cunostinte, acestea contribuind la dezvoltarea personalã si emotionalã a elevilor. Centru Judetean de Excelentã Vaslui, prin personalul implicat în sustinerea elevilor capabili de performante superioare, îl felicitã pe Gabriel pentru evolutie, pentru interesul manifestat si frecventã constantã. Felicitãri, Gabriel, si mult succes în atingerea tuturor visurilor si aspiratiilor”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.

Concurentã mare pentru sectiunea Chimie organicã a concursului

Concursul National de Chimie „Costin D. Nenitescu” este organizat de Facultatea de Inginerie Chimicã si Biotehnologii, Universitatea Nationalã de Stiintã si Tehnologie Politehnica Bucuresti, pentru elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-a si a XII-a. Au participat 75 de elevi, la toate sectiunile. Concurentã mare a fost la Chimie organicã, unde au fost 55 de elevi, adicã 73,33% dintre elevii participanti. „Concursul are douã etape pentru fiecare sectiune: proba teoreticã, desfãsuratã în prima zi a concursului pentru toti participantii înscrisi, cu durata de trei ore, respectiv, proba practicã, cu durata de patru ore, organizatã în ziua a doua doar pentru un numãr maxim de 10 participanti/sectiune, selectionati în ordinea descrescãtoare a punctajelor obtinute la proba teoreticã. Continutul programei este stabilit de juriul desemnat al concursului, urmând programa olimpiadelor internationale de chimie. Proba teoreticã constã în sapte subiecte alcãtuite din întrebãri teoretice, calcule chimice si probleme a cãror rezolvare necesitã interpretarea unor experimente, punctajul acordat pentru fiecare subiect fiind de 10 puncte, astfel încât punctajul maxim acumulat este de 70 de puncte. Ierarhizarea participantilor se realizeazã în ordinea descrescãtoare a punctajelor obtinute. Proba practicã, pentru cei maximum 10 elevi calificati, presupune efectuarea unor experimente si rezolvarea unor sarcini de laborator specifice disciplinei, inclusiv interpretarea datelor furnizate de metodele avansate de analizã structuralã, punctajul maxim acordat fiind de 30 puncte care se adaugã la punctajul obtinut la proba teoreticã, obtinându-se astfel clasamentul final al concursului pe sectiuni”, a mai transmis Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.