Gabriela Crețu, ipoteze șoc în Parlamentul României: “Trăim în capitalismul supravegherii, se extrag informații din noi. Pandemia COVID-19, un experiment la nivel global”

DEZVĂLUIRI… Senatorul PSD de Vaslui, Gabriela Crețu, a susținut recent într-o dezbatere in Parlamentul României dedicată tehnologiei 5G că “noi trăim în capitalismul supravegherii, în momentul ăsta se extrag informații din noi”, afirmând că aceste informații sunt utilizate “pentru a ne controla comportamentele”. Fosta soție a lui Dumitru Buzatul este convinsă că pandemia COVID-19 este un experiment la nivel global.

Dezbaterea a fost organizată de Comisia de Afaceri Europene din Senatul României condusă chiar de Gabriela Crețu. Fizicianul Cristian Presura a participat la această conferință, dar a rămas siderat de ce a putut să audă. Printre emitenții teoriilor conspirației s-a numărat și senatorul PSD de Vaslui, care a declarat că pandemia de COVID-19 este un “experiment global”, iar “în momentul ăsta se extrag informații din noi” pentru a ne fi controlate comportamentele. “Noi trăim în capitalismul supravegherii, în momentul ăsta de extrag informații din noi(…) știți că am citit eu odată cifra aia cu multe multe zerouri de 10^27 biți de informație pe care unii le utilizează şi le utilizează pentru a ne controla comportamentele. Nu e vorba… e mult mai mult… De asta dacă măcar suntem resursă, trebuie să plăteasca dividendul(…)ori acestea sunt nesoluționate, efectele asupra sănătății sunt neclare, pentru că nu sunt studii iar dacă sunt, atât de nouă este tehnologia, încât tare mă tem că multe studii sunt interesate, plătite de unii sau de alții, știm din istoria științei, eu sunt doctor în epistemologie, mă pricep la teoria cunoașterii și istoria științei, se întâmplă întotdeauna chestiile astea”, a spus Gabriela Crețu în cadrul dezbaterii.

ONG-urile, invitate la discuții

Invitat și el la dezbatere, fizicianul Cristian Presura a făcut o sinteză pe Facebook a celor spuse de senatoarea PSD de Vaslui. Iată ce a scris fizicianul pe pagina lui de Facebook: “Imi pare rău că trebuie să fac referire la politică, dar până la urmă cred ca asta lămurește misterul cum un ONG mic ca STOP 5G România a fost primit la audieri în Senat. De fapt, cred că e exact pe invers. Doamna senator Gabriela Crețu (PSD) pare că se teme de 5G / surveillance / control, așa încât a rugat ea ONG-ul să facă un memoriu și să vină cu el “din partea societății civile”! Iată ce spun chiar ei: “La solicitarea Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României, Coaliția STOP 5G Romania a întocmit și a depus un Memoriu care prezintă poziția societății civice în raport cu aceasta Comunicare.

Mai jos alte declarații din audiere:

(13:50) Senator Gabriela Crețu: e vorba de dezvoltarea acelor „industrii” care vor înlocui forța umană și omul cu roboți și inteligența artificială pe de o parte cu consecințele sociale despre care am mai discutat.

(1:21:30) Senatorul Gabriela Cretu: „inteligența artificială prelucrează cantități de informație pe care noi nici nu le imaginam, creează algoritmi pe care noi nici măcar nu îi înțelegem și S-AR PUTEA SA NE CONDUCA ȘI PE NOI LA MOMENTUL ASTA!” La remarca senatorului Ecaterina Andronescu ca 5G-ul poate face mașinile să meargă singure și să scăpăm de traficul pe care îl avem, doamna Cretu continuă: „eu cred că dacă mai conducem mașina, mai antrenăm inteligența. Mă tem să nu cădem în partea cealaltă în care efectiv să fim inutili. V-am mai spus eu că ASTA ESTE PRIMUL MARE EXPERIMENT GLOBAL, ASTA CU COVID-UL, IN CARE VOM AFLA CARE SUNTEM UTILI ȘI CARE SUNTEM INUTILI”

(48:40) Senatorul Gabriela Crețu: „odata cu lumea digitală se crează o nouă realitate, care este strict privată, pe care nu o înțelegem la nivel public, pe care nu o controlăm și nici nu o impozităm, ca să spunem așa”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ