0.1 C
Vaslui
03-feb.-2023

Gala Sportului Vasluian | Situație incredibilă în sportul vasluian

- Advertisement -
UIMITOR… Tradiționala Gală a Sportului Vasluian, în care sunt premiate cele mai bune rezultate naționale și internaționale realizate de sportivii vasluieni în anul 2022, nu va mai fi organizată, din lipsă de fonduri.

RUȘINE… Din lipsă de fonduri, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vaslui a anunțat că nu poate organiza “Gala Sportului Vasluian – 2022”. Deși instituția a cerut fonduri de la Ministerul Sportului, solicitările au rămas fără ecou.

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, cu excepția anului 2020, când pandemia de Covid-19 a restricționat activitățile cu multe persoane în spații restrânse, “Gala Sportului Vasluian” nu va mai avea loc. Sportivii de top ai județului Vaslui nu vor putea fi recompensați din… lipsă de fonduri. La finalul lunii noiembrie 2022, reprezentanții DJST Vaslui erau încrezători că vor reuși să organizeze gala și au transmis cluburilor sportive din județ să trimită pe e-mail lista cu rezultatele oficiale obținute de sportivi. Însă, festivitatea de premiere, în care cei mai valoroși sportivi, de la disciplinele olimpice și neolimpice, sunt premiați nu va mai avea loc. Și asta pentru că Ministerul Sportului nu a mai alocat cei 10.000 de lei pentru premierea sportivilor. Chiar și așa, conducerea DJST Vaslui ar fi putut face mai mult, să ceară ajutorul Primăriei, Consiliului Județean sau al oamenilor de afaceri din județ, cu siguranță s-ar fi găsit mai mulți oameni cu potență financiară care să ajute la organizarea galei. “Din păcate, fondurile necesare pentru premierea și organizarea Galei Sportului, adică cei 10.000 de lei pe care îi primeam în fiecare an de la Minister, nu au mai fost alocate. Din ceea ce știu, sunt foarte multe DJST-uri din țară care se află în aceeași situație și nu organizeaza gala sportului. Ne pare rău, dar nu puteam să ne batem joc de sportivi și să le oferim doar o diplomă. O să întocmim clasamentul celor mai buni sportivi ai județului și o să-l facem public în perioada următoare”, ne-a spus Virgil Gherguț, de la DJST Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. Este o doamnă care s ar putea sau se ocupă cu asa ceva, doamna Adina, dar se pare ca a uitat să-ți a trebuit sa uite. Și mai este doamna purtător de vorbe, doamna Climtemnestra, care este profesor dar probabil nu a fost dat ok ul de la primarul roscovan… Jenant

 2. Se poate și mai rău de atât. Ca părinte de licean olimpic la LER știam că în decembrie vom participa la premierea acestor elevi.
  Ne-a anunțat de la liceu că gala olimpicilor nu se mai tine că primăria a uitat să organizeze premierea asta. Banii pentru gala asta sunt dar au uitat complet de copiii noștri olimpici.

  • domnilor jurnalisti, imploram chiar daca trebuie, sa intrebati in locul nostru primaria cum a fost posibil sa uite de acesti elevi olimpici
   Vasluiul are trofeu pentru excelenta in educatie, iar primaria nu uita sa se fuduleasca mai tot timpul cu asta. noi parintii sau profesorii nu putem cere cont pentru ca razbunarea din partea lor va veni apoi crunt peste noi. ne-a ramas doar sa ne intrebam in ce fel de oras bananier traim
   cum asa au aprobat fonduri pentru olimpici dar au uitat de ei? suntem mai nedumeriti decat copiii nostri care nu mai asteapta nimic de la voi. NIMIC!!!! Copiii noastri asteapta doar sa creasca mai repede si sa plece de aici in lumea larga. oameni de nimic ce sunteti!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.