spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Garda de Mediu Vaslui, amenzi în județ de peste 777.000 de lei, din care o treime au fost date la Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -
BÂRLADUL MURDAR… Garda de Mediu a aplicat 40 de amenzi în județul Vaslui, iar o treime dintre ele au fost aplicate în Bârlad. Mai exact, au fost 11 amenzi, în cuantum de 251.000 lei!

AU TREABĂ MULTĂ… Reprezentanții Comisariatului Județean Vaslui al Gărzii Naționale de Mediu au dat amenzi în valoare 777.500 de lei în primele 6 luni ale acestui an, pentru nerespectarea legislației în domeniul gestionării deșeurilor. Potrivit unei informări oferite ziarului Vremea Nouă de conducerea instituției, au fost aplicate 40 de amenzi, dintre care doar la Bârlad au fost 11 amenzi, în cuantum de 251.000 lei, adică o treime din totalul amenzilor încasate în acest an! O echipă efectua un control cam două zile pe săptămână. „Am menționat doar cateva din sesizări și autosesizări. Echipa de control acoperă municipiul Bârlad și 22 comune din zona de sud. Amenzile menționate în comunicare sunt strict pe municipiul Bârlad”, a menționat Gabriela Laic, comisarul șef al Gărzii de Mediu Vaslui.

Comisariatul Județean Vaslui al Gărzii Nationale de Mediu are patru echipe de comisari cu care trebuie să acopere toate problemele de mediu din județul Vaslui ( zgomot, praf, ardere deșeuri, abandonare deșeuri, colectare selectivă, comerț ilegal cu specii protejate, creștere animale, miros dejecții animaliere, evacuare ape uzate, gestionare ambalaje, dezmembrări auto, poluare substanțe periculoase animale sălbatice aflate în dificultate etc ), inclusiv controlul intrării transporturilor de deșeuri în vama Albița. În șase luni au fost efectuate 445 controale.

Bârladu-i „fruntea” la amenzi

În primul semestru al anului 2023, pe Municipiul Bârlad, echipele de control ale Gărzii de Mediu Vaslui au dat curs sesizărilor vizând: dezmembrări auto pe str. Al. Vlahuță, ardere deșeuri în cimitir Eternitate, activitate (zgomot) spălătorii auto pe strada Vărăriei, poluare cu praf pe strada Vasile Pârvan și strada Ioan Popescu, zgomot generat de diverse activități economice, abandonare deșeuri vegetale lângă pompa de apă pe strada George Enescu, starea de salubritate precară pe Valea Seacă și canalele de desecare. De asemenea, Garda de Mediu s-a autosesizat cu privire la rezervoarele cu produse petroliere pe strada Nicolae Toniza, șantier construire noua sală de sport, poluare cu praf pe strada Nicolae Bălcescu nr. 40, șantier construire supermarket, abandonare deșeuri în zona spate ștrand etc. Cele mai multe amenzi (și mari ca „preț”) s-au dat la Bârlad. Municipiul condus de primarul Dumitru Boroș a fost amendat de Garda de Mediu Vaslui cu peste 30 % din totalul amenzilor date pe primele șase luni ale acestui an în tot județul!!

Gabriel Laic, comisarul șef al Gărzii de Mediu Vaslui

„Controalele s-au finalizat cu impunere de măsuri autorităților publice locale sau operatorilor economici, astfel încât disconfortul asupra cetățenilor să fie minim și să fie respectată legislația privind protecția mediului. Doar în municipiul Bârlad au fost aplicate 11 amenzi contravenționale în cuantum total de 251.000 lei din totalul de 40 amenzi în valoare totală de 777.500 lei aplicate de Garda de Mediu Vaslui în județ”, a menționat comisarul șef al Gărzii de Mediu Vaslui, Gabriel Laic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.