spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Gardian de la Penitenciarul Botosani prins luand mita

- Advertisement -

Un angajat al Penitenciarului Botosani a fost prins in urma unui flagrant luand mita de la o ruda a unui detinut, pentru a-i favoriza acestuia accesul la un regim de detentie semi-deschis.

Incidentul vine ca o pata pentru imaginea institutiei, mai ales dupa ce, in urma cu cateva zile, directorul Marius Hliban a fost revocat din functie temporar, din cauza unei anchete in privinta gestionarii fondurilor institutiei. Agentul Mihai Dan Balba, angajat de 17 ani la unitatea de detentie, a cerut rudelor detinutului o suma de bani. Cand acesta primea o suta de euro si un inel de aur, (in total aproximativ 800 de lei), in urma filajului, a fost organizat flagrantul. A fost retinut pentru 24 de ore, fiind cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani pentru luare de mita. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, in colaborare cu Biroul Anticoruptie pentru judetul Botosani din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, precum si in colaborare cu SIPI Botosani, in cursul serii zilei de ieri, in urma unui flagrant, au retinut pe numitul Balba Mihai Dan, agent supraveghetor in cadrul Penitenciarului Botosani, pentru o infractiune de luare de mita. Mai exact, a luat o suma de bani pentru a favoriza o persoana aflata in Penitenciarul Botosani, in intocmirea unor rapoarte de evidentiere in cadrul activitatii specifice, raport care urma sa-i foloseasca cu prilejul solicitarii obtinerii liberarii conditionate.

Agentul nu era la prima abatere

Conducerea Penitenciarului a spus ca agentul a mai avut doua abateri de-a lungul timpului. „Agentul a fost angajat in Penitenciarul Botosani din anul 1993, a mai fost sanctionat disciplinar pentru doua abateri, o data in 2000 si o data in 2003, neglijenta in serviciu si pentru superficialitate in indeplinirea sarcinilor de serviciu” a declarat Cristina Livadaru, directorul adjunct al Penitenciarului Botosani. Prezentat vineri dupa amiaza in fata judecatorului, gardianul a avut noroc, cererea procurorilor de arestare fiind respinsa. Astfel, desi este cercetat pentru luare de mita, de maine Dan Mihai Balba este liber sa se intoarca la munca. Pentru fapta sa, fostul gardian risca o pedeapsa cuprinsa intre trei si 12 ani de inchisoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.