Gata cu armonia în CL Huși: opoziția, lăsată fără “președinția” CL!

S-A DUS… Oferta primarului Ioan Ciupilan de la începutul mandatului, de a da “președinția” ședințelor de Consiliu, fiecărui consilier local a luat sfârșit.

ÎNTREBĂRI… Armonia de la începutul actualului mandat al Consiliului Local Huși, care se întemeia, între altele, și pe inițiativa generoasă a primarului Ioan Ciupilan, de a da voie, în ordinea alfabetică, fiecărui consilier să fie președinte de ședință câte o lună de zile, se clatină serios. Social-democrații au propus ca “președinția” ședințelor să fie dată pe un termen de câte 3 luni de zile și, cum majoritatea le aparține, situația s-a și pus în practică, prin alegerea consilierul Ioan Iacob drept președinte până la finele lunii iulie. Unii edili din opoziție și-au dat coate și au parafrazat celebra întrebare din filmul “Plictis și Inspirație”: dar cu armonia cum rămâne?!

Oferta primarului Ioan Ciupilan de la începutul mandatului, de a da “președinția” ședințelor de Consiliu, fiecărui consilier local, în ordine alfabetică, în așa fel încât armonia să fie deplină, să fie pace și să nu cumva să rămână vreun ales local fără șansa de a dirigui și el ostilitățile CL-ului, măcar o dată, a luat sfârșit. În mandatele precedente a fost o obișnuință ca doar patru, cinci consilieri să ajungă la conducerea plenului, așa că stegulețul alb ridicat de primarul Ciupilan i-a încântat pe aleși. Unii, evident, nu au crezut niciodată că propunerea ar fi mai mult decât generozitatea învingătorului, care are destul entuziasm ca să “mângâie” capetele învinșilor. Acum însă, gata, situația devine serioasă și social-democrații nu prea mai au răbdare cu Opoziția. De exemplu, la ședința din luna mai, unde se poate înțelege mai exact ceea ce s-a discutat abia după prezentarea proceselor verbale, întrucât “live-ul” a fost din nou cu sunetul afectat, consilierii PSD au propus ca Ioan Iacob să fie președinte pentru următoarele trei luni, nu doar în următoarea lună, cum a fost până acum. “La un moment dat, a fost o discuție, președintele de ședință să fie ales în fiecare lună, în ordine alfabetică, era o chestie propusă de domnul primar, pentru a fi un echilibru”, a intervenit consilierul Cosmin Filip, de la ALDE.

“Ar trebui să vedem cine e următorul în ordinea alfabetică”, a insistat consilierul. “Domnule consilier Filip, cred că ați lipsit la acea sedință de consiliu local, atunci când s-a stabilit că președintele de sedință o să se aleagă pe o perioadă de 3 luni de zile”, i-a replicat viceprimarul Ioan Valeriu Ciupilan. “Ați făcut-o voi la partid sau unde s-a stabilit acest lucru? Unde a fost acea ședință?”, a insistat consilierul Filip. Cătălina Popa (PNL) a intervenit: “Propunerea a fost să se aleagă președintele de ședință în ordinea alfabetică”. După alte câteva replici, Cătălin Țocu a ținut să precizeze: “Împărtășesc același punct de vedere cu colegul meu Cosmin Fillip, legat de durata mandatului președintelui de ședință, să fie pentru o lună de zile”. Evident, nici precizarea sa nu a avut niciun ecou în rândul majorității, astfel că Ioan Iacob va fi președinte al ședințelor până la finele lunii iulie. De menționat că, între alte atribuții pe care le are un conducător al ședințelor de Consiliu Local, una dintre ele este să reteze rapid părerile opozanților, dacă aceștia se bagă prea mult în expozee, fie prea lungi, fie enervante pentru colegii majoritari.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ