Gata, se îngheață salariile! Decizia s-a publicat în Monitorul Oficial chiar în noaptea de Revelion

Actul normativ a fost publicat cu puțin timp înainte de Anul Nou în Monitorul Oficial. Premierul Florin Cîțu explicat că prin această decizie se face o economie la buget de 17,6 miliarde de lei în 2021.

Cu câteva ore înaintea de Anul Nou, în Monitorul Oficial a apărut Ordonanţa care prevede unele măsuri fiscal-bugetare pentru anul 2021, ce a fost adoptată în ultima şedinţă de Guvern. Printre măsuri se află și actul normativ care plafonează salariile, indemnizațiile, sporurile, primele sau alte compensații, indemnizațiile de hrană, precum și indemnizațiile de merit, la valoarea din decembrie 2020.

Pe de altă parte, actul normativ prevede acordarea în continuare în anul 2021 a voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 de lei pentru personalul plătit din fonduri publice. În acest sens, se modifică prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Economie de 17,6 miliarde de lei la buget

Premierul a explicat că la baza acestei decizii stă ceea ce s-a întâmplat cu legea salarizării în ultimii ani.

„Aici sunt mai multe lucruri pe care le-am luat în calcul. În primul rând, am spus că la baza deciziei stă şi ceea ce am văzut că s-a întâmplat cu Legea salarizării unitare în ultimii trei ani de zile, o lege care a fost aplicată prost, o lege care a creat discrepanţe, deşi promitea să rezolve inechităţile din sistemul public, o lege care a fost urmată de foarte multe excepţii. Ca să putem să corectăm aceste lucruri, este nevoie să luăm o pauză şi prin această ordonanţă luăm o pauză şi, bineînţeles, în perioada următoare, vom veni cu clarificări”, a declarat Florin Cîţu. … https://www.capital.ro/gata-se-ingheata-salariile-decizia-s-a-publicat-in-monitorul-oficial-chiar-in-noaptea-de-revelion.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ