spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Gazele, secret de stat in Husi?

- Advertisement -

NEDUMERIRE Sute de huseni au cerut, în pragul iernii, sã fie bransati la reteaua de gaze a orasului, dupã ani de zile în care aceastã activitate s-a desfãsurat la cote scãzute, interesul populatiei fiind destul de redus. Explicatia ar fi cã, dupã sase ani de la demararea lucrãrilor de extindere a retelei, oamenii au înteles cã nu primãria este cea care suportã financiar lucrãrile, desi husenii au fost tinuti în sah mult timp de cãtre autoritãtile locale cu lozinca “Noi aducem gazele, stati linistiti în case”. Conducerea Gaz Est, cea care finanteazã în totalitate lucrãrile de montare a retelei în municipiul Husi, anuntã cã va onora toate cererile de bransare pentru cartierele Plopeni si Dric.

Record de solicitãri la districtul Husi al Gaz Est. Dacã, anii trecuti, cererile locuitorilor din cartierele Plopeni si Dric pentru bransarea la reteaua de gaze erau într-un numãr redus, pe final de an s-a înregistrat o explozie de cereri. Peste 150 de familii din cele douã cartiere au înaintat liste prin care doresc bransarea, numãrul real al celor care vor avea gaze în case urmând sã ajungã la 300. În total, în acest an s-au montat în cartierele de case ale Husului peste nouã kilometri de conductã, în conditiile în care, în ultimii doi ani, s-a realizat, în medie, în jur de un kilometru de retea. “A fost o impresie care s-a creat în acest municipiu, cã dacã treci pe la primãrie si spui cã vrei gaze gata se rezolvã. Or, oamenii au vãzut cã retelele nu mai ajungeau pe strãzile lor si au început sã se întrebe ce se petrece, mai ales cã pe strãzi s-au fãcut investitii masive în retelele de apã si canalizare. A fost greu sã-i facem pe oameni sã înteleagã cã nu primãria le aduce gazele în case, sunt investitii din fondurile Gaz Est. Asa s-a întâmplat în cartierul Recea, modernizat complet, unde primarul si cei din jurul sãu au spus, la inaugurare, cã le vor aduce si gaze oamenilor. Când nu au mai venit, locuitorii au fãcut adrese cãtre noi si am onorat toate cererile”, explicã Adrian Tighici, managerul Gaz Est.

Husenii vor plãti taxa de acces în trei rate

În varã, mai multe echipe de la Gaz Est, însotite de directorul tehnic al operatorului judetean, au mers pe strãzile din Dric si Plopeni, unde au discutat cu cei care locuiesc la case. S-au format un fel de sefi de stradã, care au strâns liste cu cel putin 30% dintre proprietarii de pe o stradã, dupã care le-au adus la sediul Gaz Est din Husi. În jur de 300 de familii care locuiesc la casã vor beneficia de gaze, în cel mai scurt timp, pentru cã sefii operatorului judetean de gaze vor sã rezolve doleantele oamenilor. “Sunt lucruri care au trebuit explicate locuitorilor huseni. În primul rând, vor primi gaze cei care vor plãti taxa de acces, respectiv 12 milioane lei vechi, tarif unic, stabilitã de ANRE. Pe urmã, fiecare proprietar va plãti în functie de distanta de la bransament. Oricum, vreau sã anunt cã noi vom termina toate cererile pe cartierele respective, în paralel cu zona Saca, unde vom face extinderi pe încã un kilometru de retea”, a mai spus managerul Gaz Est.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.