17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Geaonã a înfulecat sarmale la praznicul lui Stefan cel Mare (foto, video)

- Advertisement -

RECORD La praznicul marelui voievod Stefan cel Mare, ieri, în comuna care-i poartã numele, a fost lume multã si distractie pe mãsurã. Cu 60.000 de sarmale delicioase au fost asteptati oaspetii, un record absolut reusit de localnici. Printre cei care au gustat din bunãtãtile pregãtite s-a numãrat si presedintele Senatului, Mircea Geoanã. Atmosfera a fost întretinutã de artisti renumiti din tarã si de dincolo de Prut, care au încins lumea la joc pânã seara târziu.

Mâncare bunã, spectacol de calitate pus la cale de organizatori, audientã multumitã. Iatã ingredientele unei zile reusite, la Cãntãlãresti. Traditia celor mai multe si mai bune sarmale din judet a atras, din nou, în zonã, mii de oameni. Anul acesta, pentru praznicul voievodului Stefan cel Mare, gospodinele de aici au pregãtit nu mai putin de 60.000 de sãrmãlute în foi de vitã. Prepararea acestor bunãtãti a început încã de joi seara, când femeile s-au pus pe treabã, hotãrâte sã îsi doboare propriul record. Si au reusit. Oaspetii s-au lins pe degete, atât de bune au iesit sarmalele. “Nu am mâncat niciodatã sarmale asa de bune! Se topesc în gurã! Acasã nu ies asa. Am venit cu toatã familia si nu plecãm decât la lãsarea serii. Este spectacol, muzicã popularã, abia astept sã cânte Suruceanu, Sofia Vicoveanca, Anastasia Lazariuc”, exclamau satisfãcuti acestia. Printre cei care s-au bucurat de acest festin s-a numãrat si Mircea Geoanã, presedintele Senatului. Dupã o noapte în care a fost la nas, la Alba Iulia, Geoanã a dat un 10 plus gospodinelor din Stefan cel Mare.

“Am fost la nuntã, a fost foarte frumos, multã lume bunã, dar mi-a fãcut mare plãcere sã mã aflu astãzi (ieri, n.r.) în Moldova si, mai ales în judetul Vaslui. Zona este renumitã pentru sarmalele care se gãtesc aici si am venit sã gust si eu din ele. Într-adevãr, sunt foarte bune! Toate gospodinele mã îmbie cu sãrmãlute, dar dacã voi gusta din toate, sunt sute de oale, vã dati seama cã plec cu mai multe kilograme de aici. Mã aflu aici la invitatia primarului comunei, cu care m-am întâlnit la Bucuresti în urmã cu câteva sãptãmâni si care a zis cã e musai sã vin la praznicul lui Stefan Voievod! Sunt aici ca sã le transmit oamenilor sã fie optimisti, sã nu îsi piardã speranta cã, în curând, viata lor se va schimba în bine!”, a declarat Geoanã. Pânã seara târziu, lumea s-a luptat cu miile de sarmale.

“Zeci de femei din sat s-au adunat si au pregãtit cele 60 mii de sarmale”

Pânã la urmã, le-au dovedit. “Am vrut sã facem din aceastã sãrbãtoare una de rãsunet national. Mãiestria gospodinelor de la noi este deja cunoscutã. Zeci de femei din sat s-au adunat si au pregãtit cele 60 mii de sarmale, dar si ardei umpluti. În fiecare an, îl comemorãm pe marele voievod. Anul acesta am dat de pomanã si de sufletul ostasilor lui Stefan”, a spus Mihai Moraru, viceprimarul comunei. Petrecerea s-a întins pânã noaptea târziu. Organizatorii sunt multumiti de rezultat si spun cã anul viitor…ne rezervã o altã surprizã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.