spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

VIDEO | GENIALI! Au asfaltat gurile de canal!

- Advertisement -
BRAVO… Isprava de pomină a aleșilor de la Huși: au turnat asfalt peste gurile de canal, iar când plouă, orașul devine o „mică Veneție”

CA-N BANCURI… Municipiul Huși a reușit o ispravă greu de egalat, și anume aceea de a asfalta străzile, turnând asfalt inclusiv peste gurile de canal, cele care, teoretic și practic, aveau rolul important de a colecta apa pluvială! Pe segmente întregi de drum intraurban, așadar, nu mai e nicio gură de canal, aspect care nu deranjează pe nimeni, până vine… prima ploaie. Ieri, de pildă, au fost precipitații, iar în jumătate de oră, așa-zisa „Variantă” a orașului, din zona Bisericii Sf. Gheorghe, s-a umplut cu apă. Mașinile circulau cu mare greutate, iar pietonii nu se prea încumetau să traverseze. În Consiliul Local Huși s-a discutat la un moment dat această chestiune, ridicată de consiliera Cătălina Popa, iar executivul a recunoscut problema gurilor de canal astupate, însă a spus că s-ar fi făcut acest compromis, că era mai ușor de asfaltat în felul acesta, urmând ca, neapărat, la un moment dat să se identifice fiecare gură de canal și să fie scoasă din nou la suprafață. Când se va întâmpla acest lucru?! Nu se știe.

Cum vine o ploaie mai serioasă peste Huși, cum se inundă străzile! Ieri, de pildă, pe „Variantă”, nivelul apei trecea de roțile autoturismelor, iar șoferii au avut mari bătăi de cap în încercarea de a trece cu bine de zona inundată. „Uitați-vă ce este aici! Dar știți de ce? Pentru că ai noștri conducători de oraș, vrednici nevoie-mare, au asfaltat de-a valma, trecând cu asfaltul peste gurile de canal, peste acele capace găurite pe care le știm cu toții. Cum să se mai adune apa în canalizări, dacă ele nu mai există? Sigur că am reclamat la Primărie, am vorbit cu doi consilieri care stau pe aici, dar fără niciun folos! Am citit doar că au spus într-o ședință, că, da, într-o zi o să depisteze din nou unde sunt acele guri de canal și o să le scoată la suprafață. Păi, e posibil așa ceva? De ce să facă asta, stricând asfaltul? Le-a fost lene să ocolească fiecare gură de canal, așa că au trecut cu utilajul și au acoperit tot. Treabă pe repede-nainte. Lenea e mare. Eu așa consider. După ce că ne terorizează TIR-urile și cisternele zi și noapte, acum suntem și inundați de fiecare dată când plouă”, spune George, unul dintre hușenii care locuiesc pe „Variantă”.

Unde să se scurgă apa pluvială, dacă, în avântul asfaltării, au astupat toate gurile de canal?!

Nu este doar „Varianta” în această situație, lucru dovedit de imaginile pe care localnicii le publică frecvent din diferite zone ale orașului. Unele mesaje alăturate sunt de-a dreptul savuroase, însă hazul de necaz indică o problemă reală și cât se poate de serioasă. Un localnic ce a surprins una din străzile inundate, a scris în dreptul imaginilor: „Edilii orașului, dacă nu faceți nimic să rezolvați situția, măcar dați-ne autorizații să ne facem case lacustre”, a spus hușeanul. Apelul, care nu este unul izolat, ci, din contră, reprezintă nedumerirea unei bune părți a populației, rămâne de văzut dacă va ajunge la consilierii locali și, respectiv, executivul orașului, pentru remedierea situației.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.