-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

George Buhnici, un nou derapaj: „Bărbații aduc aproape tot în bugetul familiei”

- Advertisement -

Jurnalistul George Buhnici a făcut din nou o afirmație sexistă, în care a afirmat că muncile grele sunt făcute de bărbați. Acesta și-a justificat postarea de pe Twitter și a precizat că vrea să arate că bărbații nu au grijă de sănătatea lor, în schimb, femeile, au.

„Bărbații fac muncile cele mai grele, mai periculoase, mai departe de casă. Câștigă salarii mai mari dar aduc aproape tot în bugetul familiei. Au sănătatea șvaițer de obicei după 45 și mor majoritar prin infarct, pentru că se cred de fier și nu se îngrijesc. Care e sexul mai tare?”, a scris George Buhnici pe Twitter.

În urma apariției în presă a postării sale, acesta a precizat că „Era o întrebare retorică ce ascundea un compliment pentru femei” și că voia să spună că „Sexul mai tare e cel longeviv, care înțelege importanța sănătății.” și să atenționeze bărbații că nu au grijă de sănătatea lor.

Reacția Centrului Filia

Miruna Pantel, expertă în egalitate de gen, de la Centrul FILIA, a comentat, pentru Libertatea, afirmațiile făcute de George Buhnici.

„Nu știu care sunt sursele domnului Buhnici, dar sunt curioasă cum faci comparația care muncă e mai grea? Îngrijitul unui bătrân, cu tot ce implică, inclusiv în termeni de efort fizic, e muncă grea sau ușoară? Creșterea unui copil, cu tot ce presupune în termeni de consum emoțional, stres etc., e muncă ușoară sau grea?”, a spus ea.

„În plus, nu înțeleg de unde dorința de ierarhizare, care e sexul tare, care suntem mai buni? Există femei care fac munci grele, femei care sunt active pe piața muncii, care își întrețin familiile. De ce trebuie să băgăm oamenii în cutii și să le atribuim roluri mai mult sau mai puțin tradiționale? Care e competiția asta și mai ales, care e premiul? Mă surprinde că un om pasionat de tehnologie modernă se încăpățânează să opereze cu niște stereotipuri învechite”, continuă Miruna Pantel, expertă egalitate de gen, Centrul FILIA.

În plus, experta a precizat că bărbații pot fi îndemnați să acorde mai multă grijă sănătății lor și fără a se face apel la „stereotipuri și ierarhizări de gen”.

„Deși nobilă intenția domniei sale de a atrage atenția asupra sănătății bărbaților și necesității mersului la doctor, sunt convinsă că o persoană care lucrează în domeniul creativității poate face acest lucru și fără apeluri la stereotipuri și ierarhizări de gen”, a mai transmis experta…https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/george-buhnici-un-nou-derapaj-barbatii-aduc-2219145.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.