31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Ger de crapa pietrele!

COD GALBEN Asta ne asteaptã mai ales în noaptea de duminicã, când meteorologii anuntã pentru judetul Vaslui temperaturi de minus 25 de grade Celsius!

În acest week-end pe vasluieni îi asteaptã un ger de îngheatã pietrele. Meteorologii spun cã au fost anuntati de codul galben. În intervalul 22 ianuarie ora 22 – 27 ianuarie ora 8, vremea se va mentine geroasã la Vaslui, mai ales în cursul noptilor si al diminetilor. “Temperaturile minime nocturne se vor situa între valorile – 25 si – 15 grade Celsius, iar cele maxime între -19 si – 10 grade Celsius! În jumãtatea de sud a Moldovei, în intervalul 22.01.2010, ora 22, pânã pe 24.01.2010 ora 8, vântul va prezenta intensificãri locale de pânã la 55 km/ h, spulberând trecãtor zãpada, determinând scãderea indicelui de rãcire IR sub pragul critic de – 32 “, a declarat Dinu Avasîlcã, tehnician de serviciu în cadrul Statiei Meteo Vaslui. Atentie la hipotermii!

Ministerul Sãnãtãtii a fãcut recomandãri pentru populatie si autoritãti sanitare în perioada de Cod Galben. Ministerul Sãnãtãtii a reluat ieri atentionarea cãtre directiile de Sãnãtate Publicã judetene de a lua toate mãsurile care se impun la nivelul unitãtilor sanitare, astfel încât acestea sã poatã primi, tria si interna un numãr mai mare de pacienti, pe perioada Codului galben. “Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, conform indicatiilor ministerului, atentioneazã populatia sã evite deplasãrile în spatii deschise si expunerea la frig. În cazul în care este necesarã deplasarea în spații deschise, este recomandatã folosirea cãciulilor si a mãnusilor. În aceastã perioadã trebuie evitat consumul bãuturilor alcoolice, a declarat mihaela Vlada, purtãtor de cuvânt al Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui. Si Serviciul de Ambulantã a fost avertizat sã suplimenteze, pentru aceastã perioadã, numãrul de echipaje si sã doteze corespunzãtor masinile de interventie.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here