spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Germania: Germenii de fasole, linte, mazăre şi soia, cel mai probabil la originea epidemiei de E.coli

- Advertisement -

Autorităţile landului Saxonia Inferioară, în nordul Germaniei, au admis duminică seara că infecţia intestinală cu bacteria E.coli, din cauza căreia au murit deja 22 de oameni, ar putea avea la origine germeni de fasole, linte, mazăre şi soia, cultivate la ferme din regiunea respectivă, potrivit BBC şi Euronews.

Autorităţile germane, după cum au relatat media locale, au cerut oamenilor să se abţină de la consumul nu numai al germenilor de fasole, linte, mazăre şi soia, ci de asemenea de la broccoli, ridiche, usturoi şi alte legume folosite la salate.

Nu există o certitudine deplină că aceste plante sunt responsabile de epidemia de diaree hemoragică, însă rezultatele finale de laborator sunt aşteptate pe parcursul zilei de luni, precizează Deutsche Welle.

Autorităţile din Saxonia Inferioară nu exclud posibilitatea ca bacteria E. coli să fie detectată şi la alte ferme germane. Ferma unde a fost descoperită presupusa sursă a epidemiei este acum închisă.

Până în acest moment, 22 de persoane au decedat în urma infecţiei, iar alte aproximativ 2.000 sunt spitalizate, mulţi dintre care în stare gravă. Toţi cei infectaţi locuiesc în Germania sau au călătorit în această ţară.

Bacteria E.coli, care se găseşte de obicei în aparatul digestiv al animalelor şi oamenilor, nu este periculoasă în cele mai multe cazuri. În unele cazuri însă infecţia intestinală poate provoca sindrom hemolitic uremic (Eceh), care afectează rinichii şi sistemul nervos.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.