Germania înăsprește legislația anti-Covid, în faţa valului tot mai mare de infectări. Şcolile vor primi doar elevii testaţi de două ori pe săptămână

Guvernul federal german a aprobat marţi o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19, prin măsuri care pot avea întâietate în faţa celor adoptate la nivelul landurilor.

Până acum, măsurile de combatere a pandemiei în Germania au fost decise prin colaborare între nivelul federal şi landuri, care sunt abilitate să ia decizii în materie sanitară, în virtutea sistemului federal german.

Acest proiect, care pentru a intra în vigoare trebuie să fie aprobat de Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), prevede o incidenţă minimă de 100 noi infectări la 100.000 locuitori pe trei zile pentru ca autorităţile federale să poată decide măsuri precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi închiderea magazinelor considerate neesenţiale, potrivit Deutsche Welle.

În cazul în care rata incidenţei este cuprinsă între 100 şi 200 de noi infectări la 100.000 de locuitori, şcolile nu vor mai primi decât elevii testaţi de două ori pe săptămână. Şcolile vor trebui să rămână închise dacă rata incidenţei depăşeşte 200 la 100.000 de persoane.

Ar fi pentru prima dată când interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii la scară naţională ar putea fi impusă în mod automat în încercarea de a stopa valul epidemic. ….https://www.romaniatv.net/germania-inaspreste-legislatia-anti-covid-in-fata-valului-tot-mai-mare-de-infectari-scolile-vor-primi-doar-elevii-testati-de-doua-ori-pe-saptamana_5415758.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ