spot_imgspot_img
9.8 C
Vaslui
02-mart.-2024

Germania: Negocieri secrete între SUA şi talibani

- Advertisement -

Reprezentantul special al Berlinului pentru Afganistan şi Pakistan, Michael Steiner, serveşte ca mediator al acestor discuţii, a căror ultimă rundă s-a desfăşurat la 7 şi 8 mai, potrivit revistei Der Spiegel.

Negocieri secrete între Statele Unite şi reprezentanţi ai talibanilor au avut loc în Germania, care serveşte ca mediator al acestor negocieri, afirmă revista Der Spiegel în ediţia de duminică.

Reprezentantul special al Berlinului pentru Afganistan şi Pakistan, Michael Steiner, serveşte ca mediator al acestor discuţii, a căror ultimă rundă s-a desfăşurat la 7 şi 8 mai, potrivit revistei.

Der Spiegel afirmă că aceasta a fost cea de a treia rundă de negocieri, de la începutul acestui dialog direct, în toamna lui 2010. Prima rundă a avut loc în Qatar, iar a doua în Germania.

Tot potrivit revistei, Statele Unite sunt reprezentate de membri ai Departamentului de Stat şi Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA), iar delegaţia afgană este condusă de un apropiat al mollah-ului Omar, liderul talibanilor afgani.

Săptămânalul The New Yorker a afirmat, deja, că administraţia preşedintelui american Barack Obama a început negocieri directe şi secrete cu reprezentanţi ai conducerii talibane.

Citând surse care au cerut protecţia anonimatului, revista americană afirma că administraţia caută să „evalueze care membri ai conducerii talibane ar putea fi pregătiţi să participe la negocieri de pace în Afganistan şi cu ce condiţii”.

Talibanii susţin, de când au fost îndepărtaţi de la putere, la sfârşitul lui 2001, de o coaliţie condusă de Statele Unite, o insurecţie care, de patru ani, continuă să se intensifice şi să se extindă aproape la toate provinciile ţării, în pofida prezenţei a aproximativ 130.000 de soldaţi în cadrul forţelor internaţionale, din care două treimi sunt americani.

Preşedintele american, Barack Obama, a promis începerea unei retrageri a forţelor americane din Afganistan, începând din iulie, o poziţie consolidată după eliminarea liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden, care a fost protejat de talibanii afgani, în perioada în care aceştia se aflau la putere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.