15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Germania oprește exporturile de armament către Kazahstan

Germania anunță că oprește exporturile de armament către Kazahstan, ca urmare a tulburărilor sociale și politice care au loc în această țară de la sfârșitul săptămânii trecut.

Anul trecut, au fost acordate 25 de licenţe pentru livrări de arme către Kazahstan, în valoare totală de aproximativ 2,2 milioane de euro. Aceasta este o valoare relativ scăzută, dar s-a considerat necesară oprirea exporturilor, având în vedere situaţia actuală, relatează Agerpres.

Zeci de persoane au murit, iar clădiri publice au fost jefuite şi incendiate, în special la Almatî, cel mai mare oraş şi centru economic din Kazahstan, în cele mai grave violenţe pe care le-a cunoscut fosta republică sovietică în cei 30 de ani de independenţă.

Cel mai mare val de proteste din ultimii ani a fost declanşat de indignarea faţă de creşterea semnificativă a preţurilor la carburanţi la staţiile de benzină din fosta republică sovietică, bogată în petrol şi gaze naturale, cu peste 18 milioane de locuitori. Acestea s-au transformat în proteste antiguvernamentale.

În replică, actualul președinte kazah, Tokaev, a demis guvernul înainte ca armata să intervină în oraşul Almatî, miercuri târziu…https://www.digi24.ro/stiri/externe/germania-opreste-exporturile-de-armament-catre-kazahstan-1795673

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here