spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

Germania rămâne fără angajați și are nevoie anual de 400.000 de imigranți calificați în toate domeniile

- Advertisement -

Numărul angajaţilor calificaţi din Germania va scădea cu aproape 150.000 anul acesta, iar declinul va fi mult mai dramatic în următorii ani. În aceste condiții, țara are nevoie de aproximativ 400.000 de imigranţi calificaţi pe an, a afirmat, marţi, Detlef Scheele, şeful Oficiului Federal pentru Muncă.

„Pentru mine nu este vorba de azil, ci de imigraţie controlată pentru reducerea deficitului de pe piaţa forţei de muncă. De la îngrijitori la angajaţi care se ocupă de aerul condiţionat şi de sectorul logistic, dar şi din mediul universitar, în toate domeniile va fi un deficit de forţă de muncă calificată„, a avertizat Scheele, într-un interviu acordat publicaţiei Sueddeutsche Zeitung, transmite DPA, citată de Agerpres.

El a refuzat să ia în calcul posibila rezistenţă la migraţie ca o soluţie la problemele de pe piaţa forţei de muncă.

„Nu poţi să te ridici şi să spui: <Nu vrem străini>. Asta nu funcţionează. Cert este că Germania nu are angajaţi„, a spus Detlef Scheele.

Din cauza evoluţiilor demografice, numărul angajaţilor calificaţi va scădea cu aproape 150.000 anul acesta, iar declinul va fi mult mai dramatic în următorii ani. Germania poate rezolva problema doar calificându-i pe cei necalificaţi şi pe cei care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza schimbărilor tehnologice, lăsând femeile care lucrează involuntar part-time să aibă o activitate mai îndelungată şi, dincolo de toate acestea, aducând imigranţi în ţară, a declarat Scheele.

Cei care lucrează involuntar part-time sunt cei care ar prefera să aibă program complet dar nu găsesc locuri de muncă cu normă întreagă.

Scheele a apreciat că deficitul de forţă de muncă va fi o problemă cheie pe care trebuie să rezolve viitorul Guvern după alegerile federale din Germania de luna viitoare. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/germania-ramane-fara-angajati-si-are-nevoie-anual-de-400-000-de-imigranti-calificati-in-toate-domeniile-1643753

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.