spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Germania susține cadrele didactice din învățământul în limba germană din România cu peste 750.000 de euro

- Advertisement -

Peste 900 de profesori și educatori vor primi indemnizații pentru a oferi o pregătire de înaltă calitate în limba germană, în cadrul unei finanțări de 753.260 euro asigurate de Germania în scopul promovării acestei limbi la nivel de limbă maternă în școlile de stat și în instituțiile de învățământ din România.

Potrivit unui comunicat transmis de Ambasada Germaniei, acest sprijin are și rolul de a reduce deficitul de profesori calificați. De asemenea, proiectul sprijină echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învățământul în limba germană maternă din România. Prin furnizarea de cursuri periodice de formare continuă pentru profesorii vorbitori de limba germană și de manuale moderne în limba germană, proiectul își propune să le permită elevilor din România să continue să învețe limba germană la nivel nativ în viitor. Mai mult, tinerii care vorbesc această limbă vor fi motivați să urmeze o carieră didactică, se arată în comunicatul amintit. Ambasadorul Peer Gebauer afirmă că prin acest proiect peste 23.500 de copii și elevi vor beneficia de învățământ în limba germană.

Mă bucur foarte mult că putem sprijini în continuare învățământul în limba germană în România și în acest an aniversar, în care sărbătorim 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie româno – german. Din multe puncte de vedere, acesta este un proiect important pentru promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană și pentru înțelegerea reciprocă…https://adevarul.ro/stiri-interne/educatie/germania-sustine-cadrele-didactice-din-2202444.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.