29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Gheorghe Flutur: 15.000 de cetăţeni din Ucraina au rămas până acum pe teritoriul judeţului Suceava. Am discutat la AJOFM pentru a recruta forţă de muncă

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că aproximativ 15.000 de cetăţeni din Ucraina care au fugit din calea războiului au rămas pe teritoriul judeţului Suceava, el precizând că unii dintre refugiaţi ar putea găsi locuri de muncă în turism sau construcţii.

Gheorghe Flutur a declarat duminică jurnaliştilor, în Vama Siret, că peste 100.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară prin acest punct de la izbucnirea crizei militare din regiune, iar potrivit estimărilor, 15.000 au rămas în localităţile sucevene.

„Încercăm să ne pregătim pentru situaţia în care vor intra în ţară şi mai mulţi oameni. Am avut perioade în care prin vamă au trecut peste 700 de persoane pe oră. Am cerut celor de la Compania de Drumuri Naţionale să monteze de urgenţă indicatoare în limba ucraineană, atât pe drumul european 85 spre sudul Moldovei, cât şi pe DN17 către Ardeal. Am solicitat să punem indicatoare şi pe unele drumuri judeţene, dar şi pe drumurile spre aeroport, spital sau alte obiective“, a declarat Gheorghe Flutur.

Şeful CJ Suceava a mai precizat că refugiaţii ucraineni ar putea găsi locuri de muncă în judeţ, în domenii precum turism sau construcţii.

Citeste mai mult: adev.ro/r8p1gv

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here