spot_imgspot_img
5.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

Gheorghe Nichita a dat vila din Iași pe o cameră de cămin la Vaslui, pentru a prinde un loc la pușcăria Vip-urilor

- Advertisement -
INCREDIBIL… Fostul primar al Iașului a dat din nou de belea. Locația unde și-a făcut domiciliu fictiv pentru a beneficia de “cazare” la Penitenciarul din Vaslui este o cameră de cămin în Zona Industrială a orașului, unde sunt luați ilegal în spațiu vreo 3000 de moldoveni-vasluieni

ȘMECHER… S-a aflat adresa unde fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, proaspăt condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, și-a făcut domiciliu fictiv pentru a beneficia de condițiile de lux oferite de Penitenciarul Vaslui. Acesta și-a închiriat o cameră de cămin din Zona Industrială a Vasluiului, care în trecut a aparținut fabricii Moldosin. Culmea este că în această cameră mai sunt cu domiciliul fictiv peste 3.000 de moldoveni cu buletine de Vaslui și aparține unui individ care a făcut din această luare în spațiu a persoanelor o adevărată afacere. Acesta percepe un tarif de 100 de euro pentru fiecare moldovean luat în spațiu. Ba mai mult, la această adresă figurează și o serie de firme, cu administrator și acționari tot din R. Moldova. Ultima firmă înregistrată aici, SC Omnifunnel SRL, aparține unui om de afaceri din Chișinău care s-a mutat din luna mai în Cluj. Cât a fost în Vaslui, aceasta firmă de IT a rulat prin conturi doar 7.000 de lei într-un an, iar după ce a ajuns la Cluj, aceasta a început să producă bani, în jur de 100.000 de lei lunar. De ce nu a găsit Gheorghe Nichita un domiciliu curat și a preferat să se combine cu mafia din R. Moldova e greu de spus, probabil că a fost sfătuit de foștii săi colegi de partid din Vaslui. Se știe că oameni din anturajul PSD Vaslui gestionează aceste afaceri cu moldoveni, care produc și 86 de milioane de lei în mod ilegal, venit suplimentar în bugetul orașului în fiecare an.

Condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a previzionat într-un fel acest lucru. Fiindcă și-a pregătit cu minuțiozitate intrarea în pușcărie, preferând Vasluiul ca și penitenciar, fiindcă e știut că aici sunt condiții mult mai bune. Penitenciarul Vaslui este proaspăt renovat și deținuții stau câte patru în cameră. Regimul acestuia este semi-deschis, față de cel de maximă siguranță, cum e la Iași. Acestea sunt argumentele pentru care Gheorghe Nichita a lăsat vila sumptuoasă din Copoul Iașilor, pentru o cameră de cămin din zona Industrială a Vasluiului.

La început, a reușit să-și facă rost de o viză de flotant ca, în urmă cu câteva luni, mutația sa la Vaslui să devină permanentă. Problema este că a nimerit tot rău, fiindcă mutarea sa fictivă la Vaslui s-a făcut într-o locație cu probleme. Adică, într-un loc unde mai figurează vreo 3.000 de moldoveni-vasluieni. Acest lucru arată cât de ușor cade în păcat fostul primar și ce ușor frizează cu sfera penală. “Aici este vorba de o afacere și proprietarii imobilului respectiv câștigă bani de pe urma moldovenilor pe care-i ia în spațiu pentru a le face buletin și pașaport românesc. Cred că acum figurează aici aproape 3.000 de persoane, dar nici unul nu locuiește, efectiv, aici. În schimb, poștașul le mai aduce corespondență la adresa asta. Din câte am auzit, luau cam 50 de euro pentru fiecare moldovean care-și făcea mutație la adresa asta dar, de ceva vreme, am auzit că tarifele au mai crescut și acum depășsesc suta de euro. Dar, dacă-i întrebi pe proprietari, ei spun că nimic nu este adevărat și că, la adresa asta, doar ei locuiesc”, spun vecinii. Cine l-o fi învățat pe Nichita să facă trăsnaia aceasta vrea probabil să-l aibă la mână în continuare. Fiindcă, oricând acesta se mai poate alege cu un dosar penal pentru declararea unui domiciliu fictiv, în vederea obținerii unor avantaje.

Nichita s-a jucat în ziua încarcerării sale cu polițiștii din Vaslui

În ziua încarcerării, după ce sentința a fost publicată pe site-ul Curții de Apel, polițiștii din Vaslui au primit un telefon de la acesta și le-a spus că se predă la sediul IPJ Vaslui și că nu mai este nevoie să vină să-l ridice de la adresa de domiciliu, adică din Zona Industrială a Vasluiului. Polițiștii au acceptat propunerea, dar peste câteva ore acesta i-a sunat din nou și le-a dat o nouă locație de unde să fie ridicat. Polițiștii s-au conformat, au mers la locația respectivă, l-au ridicat și apoi l-au condus la Penitenciar. Astfel, Nichita a încercat să evite presa adunată la IPJ Vaslui. Numai că a avut ghinion, fiindcă o parte era poziționată și în fața penitenciarului, așa că inevitabilul s-a produs. Fostul primar a dat nas în nas cu presa.

Nichita va sta 5 ani în Penitenciarul Vaslui

CONDAMNARE… Fostul edil a fost condamnat definitiv, de către Curtea de Apel Iași, la 5 ani de închisoare cu executare în celebrul dosar “Amanta”. În acest dosar, Nichita a fost acuzat de DNA că s-a folosit de poliția locală pentru a-și urmări amanta prin oraș. În plus, fostul edil a fost acuzat de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu erau destinate publicității, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la abuz în serviciu. Mai mult decât atât, magistrații i-au interzis să ocupe funcția de primar. În același dosar a mai fost condamnat, la 4 ani de închisoare, și Liviu Hliboceanu, fost șef al Poliției Locale. Gheorghe Nichita nu este la prima condamnare la închisoare. În urmă cu doi ani, acesta a fost găsit vinovat de luare de mită și condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Fostul primar a primit un procent semnificativ dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit unor firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China, potrivit procurorilor. Totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de Gheorghe Nichita s-a ridicat la 3.693.710 lei. Găsit vinovat, Nichita a ajuns în penitenciar pe 5 august 2020.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.