spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Gherghestiul, în flãcãrile politice!

- Advertisement -

SCANDAL La Gherghesti, desi a trecut aproape jumãtate de an de la alegerile locale, fostului primar, Mihai Stoica, nu i-a trecut supãrarea cã a fost schimbat din functie, si încã cu un procent serios, de peste 75%. Acesta nu pierde nici o ocazie pentru a provoca scandal în comunã, si a tipat, folosind cuvinte jignitoare, la actualul edil, fostul sãu viceprimar, Neculai Nixon Ibãnescu. Stoica, acum director la scoala din comunã, se comportã în continuare ca si cum el ar fi cel mai „tare” din sat, nu doar refuzând cu obstinatie sã colaboreze cu primarul, dar si fãcând achizitii fãrã a accepta vreo verificare de la primãrie, refuzând pânã si comisiile de receptie.

Un incendiu produs în seara zilei de 1 noiembrie a inflamat iar scandalul dintre fostul si actualul edil. În gospodãria unui cetãtean din Gherghesti, au luat foc stogurile de fân, doar interventia pompierilor din Iana fãcând ca incendiul sã nu capete proportii. Din pãcate, din cauza unui pod nereparat de multã vreme din centrul satului, masina de pompieri a trebuit sã strãbatã kilometri suplimentari, pânã la Corodesti si înapoi. Ajuns la fata locului, fostul primar Mihai Stoica, în loc ca sã dea o mânã de ajutor, s-a apucat sã facã scandal, aruncând cuvinte jignitoare cu privire la asa-zisa incapacitate de conducere si a felului în care actualul edil, Neculai Nixon Ibãnescu, ar fi câstigat alegerile locale din iunie. Culmea este cã Stoica era în deplinã cunostintã de cauzã cã primarul era plecat la Tecuci, pentru a achizitiona, în numele primãriei, douã microbuze ce urmeazã a fi folosite la transportul gratuit al elevilor din comunã! „Imediat ce am ajuns, în jurul orei 21, (la locul incendiului, n.r.), am fost solicitat sã sun la primãria comunei Puiesti sã trimitã încã o masinã de pompieri pentru stingerea incendiului. Am fãcut acest lucru, si, în timp ce stãteam de vorbã cu proprietarul, Dinga Alexandru, si sotia acestuia, interesându-mã de întâmplare, fostul primar al comunei Gherghesti, prof. Stoica Mihai, directorul scolii din comunã, s-a nãpustit asupra mea sã mã loveascã, proferând injurii si amenintãri. În acest moment a intervenit agentul de politie Diaconu, altfel eram victima agresiunii iminente a acestuia. Cu toate acestea, dl Stoica insista în a mã agresa, si numai datoritã faptului cã agentul de politie a opus rezistentã, nu si-a îndeplinit scopul de a mã lovi. Injuriile si defãimarea au continuat si dupã aceea, timp de circa 10 minute în fata a peste 30 de cetãteni”, este declaratia, transmisã si cãtre politie, a primarului Neculai Nixon Ibãnescu.

Si dã-i, si combate!

În afara primarului, unul dintre cei mai vehementi era chiar ginerele proprietarilor, soferul fostului primar, care reprosa desfiintarea postului sãu, dar si faptul cã pompierul si omul de servici si-au dat demisia în perioada de când Nixon Ibãnescu este primar. „N-ai reparat podul, ai dat afarã oamenii, pe mine, cu trei copii mici, m-ai lãsat fãrã servici! De ce ai dat afarã pompierul si omul de servici, de ce ai fost plecat din comunã?” tipa Dãnut Petrut Surugiu, fostul sofer si cumãtrul fostului primar Stoica. De fapt, atât pompierul, cât si omul de servici de la primãrie au preferat sã-si dea demisia si sã-si urmeze mentorul, pe fostul primar, actualul director al scolii, pentru un post de suplinitor. „În ceea ce-l priveste pe Surugiu, de comun acord cu consilierii locali, am hotãrât desfiintarea postului de sofer al primarului, care nu-si avea rostul, fostului sofer propunându-i-se, ca alternativã, serviciul de guard comunal”, declara primarul Ibãnescu. Zilnic, fostul sofer, aflat acum în preaviz, tipã si-l jigneste pe primar chiar în sediul primãriei, potolindu-se doar dupã ce este chemat agentul de politie.

Fostul primar – dictator la scoalã

Pe lângã faptul cã a pierdut alegerile în favoarea fostului sãu viceprimar, un alt motiv pentru care Mihai Stoica este supãrat pe Neculai Nixon Ibãnescu e faptul cã acesta vrea sã impunã o anumitã disciplinã fiscalã, dat fiind cã primãria este ordonatorul de credit pentru scolile din comunã. „A achizitionat lemne de foc pentru scoalã, fãrã sã ne întrebe, iar acum a cerut decontarea facturilor. Pe lângã faptul cã am gãsit un distribuitor de lemne de foc mai ieftin, nici mãcar nu a permis accesul comisiei de receptie de la primãrie în incinta scolii, cu toate cã respectiva comisie a fost numitã de cãtre Consiliul Local, din care face si el parte. În plus, i-am trimis adresã prin care ceream ca, în calitate de ordonator de credite, sã fiu informat de achizitiile fãcute în numele scolii, pentru a instala o stare de normalitate fiscalã, adrese rãmase fãrã rãspuns. La fel, fãrã rãspuns, a rãmas si solicitarea noastrã de a ne trimite numãrul si orarul elevilor de la scolile din comunã, pentru a întocmi graficul de transport gratuit cu cele douã microbuze proaspãt achizitionate. În plus, am plângeri primite cu privire la activitatea sa ca director al scolii, atât în ceea ce priveste angajarea de suplinitori dupã bunul sãu plac, cât si felul în care, ca profesor de matematicã, se rãzbunã pe elevii ai cãror pãrinti bãnuieste cã m-ar fi votat. În acest sens am fãcut deja plângere la ISJ Vaslui. M-am arãtat deschis oricãrei colaborãri, am înghitit chiar si jignirile proferate public de fostul primar, totul pentru binele comunitãtii, dar totul are o limitã!”, a spus Neculai Nixon Ibãnescu, primarul comunei Gherghesti. Dat fiind faptul cã a fost primar al comunei Gherghesti timp de opt ani, iar acum este director al scolii, cât si consilier local, Mihai Stoica ar trebui sã vrea binele comunitãtii, acesta însã, din câte se pare, nu doreste decât sã se rãzbune pe fostul sãu subaltern, actualul edil.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.