14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

UPDATE! Gest emoționant în memoria Gianinei Spunache

UPDATE! Rudele și prietenii Gianinei au marcat intr-un mod inedit locul în care a avut loc teribilul accident. Astfel, pe indicatorul de circulație au fost legate mai multe panglici albe cu mesaje din partea celor care au cunoscut-o pe Gianina și, la câțiva pași, a fost creat un adevărat altar unde a fost pus un tablou în care victima apare în diferite ipostaze, au fost aprinse lumânări și depuse flori. „Ne vom reîntâlni în cer”, „Aș da timpul înapoi să te mai strâng o dată în brațe, suflet cald” sau „Vei rămâne mereu artista noastră”, sunt câteva din mesajele scrise de prieteni pe panglicile legate de indicator.

Rudele și prietenii Gianinei au marcat locul în care a avut loc teribilul accident. Astfel, pe indicatorul de circulație au fost legate mai multe panglici albe cu mesaje din partea celor care au cunoscut-o pe Gianina și, la câțiva pași, a fost creat un adevărat altar unde a fost pus un tablou în care victima apare în diferite ipostaze, au fost aprinse lumânări și depuse flori. „Ne vom reîntâlni în cer”, „Aș da timpul înapoi să te mai strâng o dată în brațe, suflet cald” sau „Vei rămâne mereu artista noastră”, sunt câteva din mesajele scrise de prieteni pe panglicile legate de indicator.

DURERE… Gianina Spunache, tânãra de 20 ani, seceratã de un indicator rutier zilele trecute, va fi înmormântatã joi, de la ora 11:00, la Biserica Buna Vestire din Vaslui. Slujba de priveghi va avea loc astãzi, de la ora 17:30, la aceeasi bisericã. Îi vor fi alãturi în ultimile clipe, rudele, prietenii si toti membrii Cultului Crestini dupã Evanghelie. Dupã cum au anuntat pe grupul de Facebook al bisericii, prietenii Gianinei vor încerca sã transmitã live ambele slujbe. O parte dintre acestia au scris povestea Gianinei pe un site de donatii si încearcã sã strângã bani pentru funeraliile tinerei. Pânã acum s-au strâns 715 lire. Suma obtinutã va fi donatã familiei.

Familia Spunache, rãmasã de ceva timp fãrã unul dintre membri, se pregãteste, din nou, pentru înmormântare.  „Adi (n.r. fratele) si Gianina Spunache, în sfârsit, s-au întâlnit… „ACASÔ, unde nu mai sunt lacrimi si nici durere. Exemplul vostru de viatã ne-a uimit. La o astfel de durere, nu mai avem cuvinte. Plângem cu cei ce plâng. Dumnezeu sã mângâie inimile parintilor, sfîsiate de durere”, a scris pe reteaua de socializare Facebook.

„Copil frumos, ti-am pregãtit un caiet nou”

Vestea mortii Gianinei a ajuns si în Cluj, la colegii de facultate si profesorii ei. Unul dintre ei a scris pe Facebook un mesaj emotionat: „R.I.P. Gianina Spunache. Filele au rãmas albe, suflet bun si zâmbitor. Ai venit acum o vreme la mine sã-ti cãlãuzesc pasii spre finalizarea Lucrãrii de diplomã. Ai deschis o poartã frumoasã, unde urma sã ne continuãm împreunã pasii. Mi-ai împãrtãsit gânduri si trãiri profunde. Mi-ai spus cã trenul a plecat cu caietul în care ti-ai asternut amintirile. Ti-am spus cã ai nevoie de un caiet nou, pe care sã începi sã-l umpli cu prezentul si cu ce va urma. Mi-ai povestit despre familia ta, despre ce înseamnã ea pentru tine. Copil frumos, ti-am pregãtit un caiet nou. As vrea sã poti sã-l umpli si sã-l pierzi din nou, ca sã faci loc altuia. Nu ãsta ne-a fost „deal”-ul. Ne-am despãrtit cu o îmbrãtisare. Încã o mai simt. Drum bun, draga mea. Am sã-ti aduc acel caiet cu file albe”.

Imediat ce mesajul a fost postat, un coleg a adãugat câteva rânduri. „Anul ãsta este pentru Gianina! Dedicãm tot ce face grupa noastrã si absolvirea, amintirii ei”, a comentat un coleg pe pagina de Facebook.

Indicatorul blestemat, strâmb si „plantat” la loc

În altã ordine de idei, un alt aspect din acest caz începe sã-i indigneze pe vasluieni. Indicatorul rutier, care a cãzut peste tânãrã în seara fatidicã, a fost pus la loc. Strâmb, asa cum a rãmas dupã impact. Nu este stabil si poate reprezenta în continuare un pericol pentru trecãtori. Politistii au preferat sã-l monteze din nou, în loc sã-l îndrepte sau sã-l schimbe cu altul. „Autoritãtile ar trebui sã înlocuiascã indicatorul cu pricina de la Ilvas, cu unul nou. Pe cel care a rãnit fata l-au îndreptat cât de cât, au mãturat în jur si gata, au stres orice urmã de accident. Prefer sã-l plãtesc eu!”, a comentat un vasluian.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here