spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

„Gigi Becali este o pramatie!”

- Advertisement -

Om de afaceri falimentat de Gigi Becali!

ACUZATII Un om de afaceri originar din Bârlad îl acuzã pe Gigi Becali cã nu si-a achitat o datorie de 2,5 mld lei vechi, motiv pentru care, în 2006, firma sa a fost declaratã falimentarã si, un an mai târziu, a fost închisã. Nu vrea sã loveascã un om cãzut, ci doar sã fie ascultat, mai ales cã nu sperã sã mai recupereze vreun leu de la patronul stelist, dar sustine cã nu este corect „sã ne dãm cu capul de pereti pentru un om care nu a fãcut nimic pentru tarã”.

PÃCÃLIT. Dan Pîntea este din Bârlad, dar încã din anii studentiei, s-a angajat ca agent de pazã în Iasi si, ulterior, si-a deschis aici propria firmã de pazã si protectie, al cãrei administrator era sotia sa. Avea contract cu Avicola Iasi de ani de zile, iar în momentul în care unitatea a fost cumpãratã de Gigi Becali, colaborarea a continuat. Numai cã, timp de un an de zile, patronul stelist, prin oamenii sãi, ar fi omis sã achite contravaloarea serviciilor de paza prestate, iar debitul a ajuns sã depãseascã 2,5 mld de lei. Dan Pîntea îsi aminteste cã a încercat sã ia legãtura cu acesta în nenumãrate rânduri, însã de fiecare datã a fost dus cu vorba. A acumulat datorii, în speranta cã Becali îsi va respecta întelegerea, însã acest lucru nu s-a întâmplat. Au fost însã mai multe încercãri de reesalonare a plãtilor si chiar i s-a oferit carne de pasãre în schimbul sumelor restante. Pânã la urmã, firma s-a închis în 2007, iar omul si familia sa plãtesc si acum pentru încrederea pe care au avut-o în Gigi Becali.

Dusi cu vorba pânã la faliment

În cadrul unei conferinte de presã organizatã ad-hoc, ieri dimineatã, la Vaslui, Dan Pîntea a precizat cã nu vrea sã loveascã un om cãzut, dar nu e acord cu victimizarea nationalã a acestuia. Pântea a detinut o firmã de pazã, SC Pro Expert Security Agency, care a a colaborat cu Avicola Iasi, societate detinutã de familia Becali, dar sustine cã nu a primit banii cuveniti pentru serviciile de pazã prestate. Omul de afaceri a mentionat cã a lãsat datoriile sã se acumuleze crezând cã patronul stelist le va achita într-un final, dar cã acest lucru nu s-a întâmplat, desi au existat promisiuni pentru plata esalonatã a dotoriilor. „Am mers la Bucuresti pentru a vorbi personal cu domnul Becali, deoarece nepotii sãi care se ocupau de Avicola ne amânau mereu, dar nu am reusit sã ajungem la el. Un nepot de-al lui Gigi Becali ne-a convins sã mergem la Iasi si ne-a dat asigurãri cã lucrurile se vor rezolva, dar asta nu s-a întâmplat. Nemaiavând acces la sumele care ar fi trebuit plãtite la timp si care ne-ar fi permis sã desfãsurãm o bunã activitate, am ajuns la faliment, iar 120 de angajati si-au pierdut locurile de muncã”, a declarat Dan Pîntea. Omul de afaceri a spus cã a ales acest moment pentru a vorbi despre ceea ce s-a întâmplat nu pentru a-l lovi pe Gigi Becali când îi este greu, ci pentru a-l determina pe patronul stelist sã-l asculte, fiindcã pânã acum nu a fost dispus s-o facã. „Dacã cineva trece cu bolidul cu 180 km/h pe lângã tine, nu poti vorbi cu el. Acum, însã, bolidul a intrat în zid si s-a oprit. De aceea e cazul sã spun ce am pe suflet. Am vrut doar sã ne facem treaba în mod exemplar. Ne-am hrãnit cu sentimentul cã participãm la un proiect onest si de anvergurã. Dacã îti vine asa de usor sã împiedici un rãu sã se întâmple, nu înteleg de ce nu o faci. Ca om si crestin, când te declari mai puternic financiar si decât Tiriac, si e o bagatelã sã plãtesti serviciile unor oameni onesti pânã la prostie, sã n-o faci e absurd, e ilogic si cinic”, a mai spus Pîntea.

„Becali, o pramatie, o lichea, care nu a fãcut nimic corect!”

Omul de afaceri a precizat cã nu mai sperã sã recupereze banii de la familia Becali, pentru care si-a arãtat, de altfel, compasiunea, dar a sustinut, totdatã, cã nu e corect „sã ne dãm cu capul de pereti pentru Gigi Becali, deoarece nu a fãcut nimic atât de important pentru tarã”. „E bine cã Gigi Becali îi ajutã oameni nevoiasi, cã dã milioane de euro la Muntele Athos, cã e un om care îsi manifestã credinta fãrã rezervã. De ce nu a fost corect cu niste oameni care l-au slujit cu credintã, care au fãcut eforturi supraomenesti sã îpi desfãsoarea activitatea, fãrã sã fie plãtiti?! Zilele acestea, toatã lumea se lamenteazã vis-a-vis de ceea ce s-a intamplat cu Gigi Becali. Oameni buni, Becali nu a adus Ardealul, Basarabia, Bucovina de Nord. Nu a fãcut nimic pentru tara asta, ca sã ne dãm cu capul de pereti. E o pramatie, o lichea, care nu a fãcut nimic corect. Întrebarea e de ce abia acum?! De ce a durat atât?! E un moment în care sunt foarte furios. Nu avea niciun rost sã îmi bat capul cu omul ãsta. Firma a fost lichidatã, au fost termene, cei de la Finante s-au indreptat împotriva noastrã, le-am demonstrat cã nu suntem vinovati, s-au dat hotãrâri judecãtoresti. Asta e, mortii de la groapã nu îi mai intorci. Nu am ce sã-i cer lui Becali. Nu am avut si nici acum nu am speranta cã se va face dreptate în vreun fel”, a adãugat Dan Pîntea. Bãrbatul a spus cã cel mai mare regret al sãu este acela cã nu-si poate sustine financiar fiica în vârstã de 7 ani, care este foarte talentatã la tenis de câmp, dar care a fost nevoitã sã renunte la acest sport. În plus, la grãdinitã, educatoarele i-au acordat o bursã copilei pentru ca aceasta sã poatã merge în ontinuare la cursuri. Dan Pîntea a punctat toate aceste lucruri cu lacrimi în ochi. De asemenea, el si-a manifestat regretul cã acum Avicola Iasi este un loc „pustiit, dezolant si sinistru”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.