15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

GIGIS FREE!

- Advertisement -

Gigis a fost eliberat, dupã doi ani în puscãrie

BUCURIE MARE… Dupã doi ani de închisoare, cântãretul hip-hop Cristian Ionascu, cunoscut sub numele de Gigis, a iesit în libertate, ieri dupã amiazã, dupã ce judecãtorii au acceptat cererea sa de eliberare conditionatã. Arestat în februarie 2009, pentru trafic de droguri, dupã ce s-a descoperit în casa tatãlui sãu, din Deleni, 825 de grame de canabis, Gigis a trãit o experientã dramaticã în spatele gratiilor. Prietenii si cunoscutii nu l-au lãsat la greu, mai ales cã unul dintre cei cu care a lucrat Gigis, Sisu, de la trupa La Familia, a fost închis tot pentru trafic de droguri. Puya, un cunoscut cântãret de hip-hop, l-a vizitat în mai multe rânduri pe Cristian Ionascu, lãsându-i diverse sume de bani, cu care acesta si-a cumpãrat cele necesare traiului în închisoare. La iesire, bãiatul nu a spus nimic despre perioada trãitã dupã gratii, vizibil marcat si destul de slãbit. “A fost o perioadã grea pentru el, a suportat cu greu ce i s-a întâmplat. Deocamdatã, este alãturi de familie si se bucurã de libertate, probabil va pleca la Bucuresti, sã-si continue proiectele muzicale”, a spus un apropiat al familiei.

O actiune în fortã a DIICOT si a Serviciului pentru Combaterea Criminalitãtii Organizate din IJP, în februarie 2009, s-a lãsat cu arestãri surprizã. Mai multe echipe de politisti si procurori au actionat pentru a prinde membrii unei retele de traficanti de droguri, care activa pe teritoriul judetului Vaslui. Oamenii legi, având informatii despre câtiva traficanti de droguri care urmau sã aducã marfã în Vaslui, au oprit, în luna februarie 2009, un taxi în care s-au gãsit cantitãti importante de canabis. Politistii de la Crimã Organizatã si echipele DPIR au oprit un taxi, la intarea în municipiul Vaslui. Doi din cei trei ocupanti ai masinii au fost scosi din taxi si pusi cu fata în jos, în iarbã, în timp ce buzunarele le-au fost golite de toate bunurile pe care le aveau asupra lor. Asupra celor doi, pasageri în taxi, s-au gãsit 50 de grame de canabis. Concomitent, echipaje de politisti au perchezitionat o casã din Deleni, în care l-au gãsit pe Cristian Ionascu, zis Gigis, cântãret hip-hop, un apropiat al trupei “La Familia”. Ionascu, culmea ironiei, tocmai participase la o campanie nationalã antidrog, desi era cunoscut drept consumator de droguri. În urma controalelor fãcute la casa lui Ionascu din comuna Deleni, s-au gãsit 500 de grame de canabis. A rezultat faptul cã tinerii retinuti pentru trafic de droguri cumpãrau rezinã de canabis de la o a treia persoanã, care cultiva canabis acasã. Tigãrile de canabis erau vândute în discotecile si cluburile din Vaslui contra sumei de 50 de lei, traficantii fiind filati aproape un an de zile. Tinerii foloseau drogurile atât pentru consum propriu, cât si pentru vânzare.

Vizitat de Puya

Initial, Ionascu a încercat sã pozeze într-un luptãtor, spunând cu mândrie, la iesirea din sala de judecatã: “Campania mea antidrog a fost foarte adevãratã!”, desi a fost prins cu 50 de grame de canabis asupra sa. La arestare, politistii au gãsit în casa de la Deleni, apartinând tatãlui sãu, nu mai putin de 825 grame cannabis, un cântar electronic, tiple pentru distributia drogurilor, douã dispozitive de confectionat tigãri si suma de 3100 lei. O datã cu Gigis au mai fost arestati doi tineri din Vaslui, care veneau cu un taxi din Deleni si erau aprovizionati cu o cantitate destul de mare de cannabis. Unul dintre cei arestati odatã cu Gigis a acceptat, asearã, sã stea de vorbã cu noi. “Am primit trei ani, o pedeapsã grea pentru noi. Pentru Gigis a fost foarte greu, initial s-a simtit foarte rãu, este o experientã cumplitã, sã fii dupã gratii. Acolo, a fost vizitat de familie, de prieteni, chiar si Puya a venit de câteva ori, când a avut concerte la Iasi, i-a lãsat în cont niste sume de bani, cu care Gigis îsi cumpãra cele necesare traiului în închisoare”, spune bãiatul.

“Probabil, va pleca la Bucuresti”

Având pe buletin adresã de Bucuresti, Cristian Ionascu a fost dus, în cei doi ani de detentie, si la Jilava, la penitenciar, dar a revenit tot la Vaslui, unde s-a bucurat de conditii bune. Un bãiat linistit, care a învãtat cã drogurile nu aduc fericirea niciodatã si care, poate, se va feri pe viitor sã repete aceleasi greseli. “S-a bucurat mult tare tatãl sãu, cã l-a vãzut din nou acasã, toatã familia a suferit. Probabil, acum va pleca la Bucuresti, dupã ce se linisteste, poate cã-si va relua proiectele muzicale. Nu a avut cum sã compunã alte piese, atmosfera din penitenciar nu-ti permite sã te gândesti la anumite piese, mai ales când e vorba de hip-hop. Nu stiu cum de am ajuns aici. Stiu cã ni s-au ascultat telefoanele, am fost filati, am vãzut în rechizitoriu poze cu toate locurile în care mergeam, dar niciodatã nu am fost pozati cu droguri. Cred cã am fost turnati, sunt mai multe variante. Una este si cã o persoanã din cercul nostru a încercat sã vândã droguri unui politist. Ne-a marcat experienta dupã gratii, nici nu avea cum sã fie altfel”, a mai spus unul dintre cei implicati.

Penitenciarul Vaslui a propus eliberarea conditionatã

“Astãzi (miercuri, 9 martie a.c.) a fost pusã în aplicare hotãrârea instantei privind punerea în libertate a persoanei private de libertate Ionascu Cristian, condamnat la o pedeapsã de trei ani pentru art. 143 cod penal – trafic de droguri. La împlinirea fractiei legale (2/3 din pedeapsã) susnumitul a fost propus de comisia penitenciarului pentru a fi liberat conditionat întrucât: a avut un comportament corespunzãtor mediului carceral, a fost clasificat în regim semideschis; nu a fost sanctionat disciplinar; a fost recompensat de 2 ori cu suplimentare drepturi la pachet si vizitã; a relationat în limite corespunzãtoare cu personalul unitãtii dar si cu ceilalti detinuti; a participat la programele educative desfãsurate în penitenciar:INSTAD – un program de adaptare la cerintele mediului carceral, la Jilava la un program educational de informare privind prevenirea consumului de droguri, alcool, tutun, dar si la un program de mediere a relatiilor intrafamiliare si de prevenire a violentei domestice , iar spre finalul pedepsei, a parcurs un program de pregãtire pentru liberare; a pãstrat legãtura cu familia. Propunerea penitenciarului a fost aprobatã de instantã” – comunicat de presã al Penitenciarului Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.