27.8 C
Vaslui
30-sept.-2022

Gimnasta Amalia Puflea, din Bârlad, scandal la Deva! Fata amenință cu sinuciderea!

- Advertisement -

PROBLEME Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, declarând că este terorizată de comportamentul agresiv, atât verbal, cât și fizic, al antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean. Mama copilei, Elena Onel, din Bârlad, n-a mai rezistat presiunii și a plecat spre Deva joi seara pentru a o recupera și o aduce acasă. Bârlădeanca Amalia Puflea, membră a lotului național de gimnastică, campioană și vice campioană europeană, nu vrea să renunțe la cariera sportivă în urma abuzurilor suferite. Mama ei spune că fata vrea să continue în gimnastică și să se transfere la CS Dinamo.

 „Antrenorii le vorbesc urât! Fiica mea mi-a dat mesaj că se aruncă de la geam!” 

Mama copilei a acordat un interviu la gazeta Prosport, în care acuză FR de Gimnastică, condusă de Carmencita Constantin, că acoperă cu bună știință toată teroarea de la Deva și nu-i permite să plece în altă parte. ProSport a  solicitat imediat intervenția de urgență a Ministerului Sportului pentru a elucida ce se întâmplă la Deva și pentru a face investigații suplimentare. Iată declarația Elenei Onel, dată pentru www.prosport.ro.

„Ne pornim s-o luăm, noi suntem din Bârlad și mergem la Deva. Problemele au început de când domnii antrenori au început să se poarte foarte urât cu majoritatea fetelor, nu știu dacă și ceilalți părinți au curajul să vorbească. Cert e că eu am ajuns la limită… Nu se poate așa ceva! Copilul meu m-a anunțat azi, printr-un sms, că, dacă nu vin s-o iau, se aruncă de la geam Au început să vorbească urât cu ea, s-a ajuns la bătăi… a zis că ea nu se mai simte confortabil acolo și am cerut transferul la Dinamo. O presează din toate punctele de vedere. De mâncare nici nu mai spun, dar aia nici nu contează acum. S-a ajuns însă prea departe, s-a ajuns la bătăi, la injurii, la jignirea familiilor și la amenințări. Ca să-i spui copilului că e maimuță crăcănată, că pune cartofii pe ogor cu fundul. Expresii gen morții mă-tii, au forțat-o să concureze cu picioarele pline de sânge, țîșnindu-i sângele… Iar domnul Lucian m-a sunat să-mi spună că datorită lor a luat medaliile respective”, a declarat Elena Onel pentru Prosport.

Surse de încredere spun că mama fetei nu are custodia ei, cel care ocupă de ea fiind tatăl!

La Bârlad, problemele cu care se confruntă Amalia Puflea, campioana de aur a gimnsasticii locale, aflată acum în lotul național la Deva, sună cu totul altfel decât cele spuse de mama fetei. „Lucrurile nu stau chiar asa. Sunt cu totul diferite în cazul Amaliei Puflea. Doamna Onel a început să facă o campanie de captație a copilului, de când acesta a obținut rezultate excepționale pe plan național și internațional fiind vorba de bani. Face tot felul de campanii mediatice, ca să o ajute la obținerea custodiei totale copilului! Chiar și antrenorii fetei, cei de la Deva vă pot confirma că pe mama fetei au văzut-o prima oară în acest an, la Izvorani, deși copila este acolo în pregătire de acum patru ani! Mai mult, tot antrenorii ei vă pot confirma că Amalia nu putea pleca la competițiile internaționale pentru că ea nu dădea semnătură pentru fată, iar tatăl a obținut Ordonanță Peședințială ca să poată pleca la competiții!”, a precizat o sursă demnă de încredere, care ne-a rugat să nu îi dăm numele. Deocamdată, acestea sunt informațiile legate de acest subiect trist pentru actuala campioană a Bârladului, Amalia Puflea. Vom reveni cu informații!

Cu un total de trei medalii de aur și una de argint, gimnasta Amalia Puflea (15 ani), din Bârlad, a devenit cea mai valoroasă sportivă din delegația României de la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), desfășurat în această săptămână în Slovacia. Aceasta a cucerit aurul cu echipa și în finalele de la bârnă și sol și argintul la individual compus. Trebuie spus și că Amalia Puflea continuă să reprezinte Bârladul în competiții, deși, de aproape patru ani, face parte din Lotul Național de Junioare al României, ce se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor (CNOPJ) de la Deva, județul Hunedoara. Totodată, sportiva face parte din programul „Țară, țară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Eu sint ruda cu AMALIA.Daca ar fi fost o eleva in clasa a-IX a la un *OARECARE* liceu din ROMANIA nu auzea nimeni de EA.Urmeaza-ti CARIERA .Priveste inapoi cu minie.Fii MINDRA de TINE.

  2. Indiferent de situatie si custodie, cand un copil pe care l-ai nascut iti cere ajutorul, NU CRED CA ESTE VREO MAMA care sa-i intoarca spatele. In toate cazurile, e clar, ca Amalia isi doreste altceva. A muncit pentru medaliile acelea cat alti copii de varsta ei nu o vor face niciodata, a adus glorie tarii si antrenorilor ei, de ce sa nu fie inteleasa si, mai ales, ajutata? Fiecare are parerea lui. Dar eu, ca mama, nu mi-as lasa copilul in ghearele disperarii, chiar daca am sau nu custodie(!!!). Daca se intampla ceva cu viata acestui copil ,,jucat la ruleta”, raspunde cineva? Am mai vorbit cu copii cu performante majore, stiu ce e in spatele fiecarui succes, dar, GATA.Stiu cel putin 10 gimnaste care au renuntat( din motive personale!) Asa stau lucrurile. Trebui sa ne asumam ca suntem unici pe pamant si ca deciziile ne apartin. Sa auzim de bine!

  3. …..toți (de la antrenori ,conducători de cluburi ,de unde or fi ei ,Deva ,Barlad ,Bucuresti,federație……etc plus cei din jurul lor ) urmăresc același scop ,interesul material………banul ochiul dracului .Păcat de acești copii talentati că sunt tîrîți in mizeriile astea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.