Profitori pe munca unor copii

“Gimnasti” noi în lotul bârlãdean din Franta!

TUPEU Printre merituosii copii ai CSS Bârlad, gimnaste care an de an cuceresc premii importante la Grand Prix de Nîmes- Franta, pregãtindu-se pentru o carierã în acest sport, la ultimul concurs care a avut loc de curând, la Nîmes, nici primarul Titi si nici deputatul Solomon nu s-au putut abtine sã nu-si “infiltreze” si ei apropiatii, pentru a-i cadorisi cu o excursie de zece zile, pe banii bârlãdenilor, în frumoasa Frantã! Finul lui Solomon, Marius Giani Chitiga, seful sãu de cabinet si consilier local în CLM Bârlad si Constantin Nituc, purtãtor de cuvânt al Primãriei Bârlad si aghiotantul primarului Titi Constantinescu, au fãcut “gimnasticã”, în Franta, pe banii barlãdenilor, Primãria Bârlad plãtind din bugetul local 100 de milioane de lei vechi pentru transportul echipei de gimnasticã în Franta.

Marti seara, gimnastele de la Clubul Scolar Sportiv din Bârlad s-au întors acasã cu numeroase distinctii de la Concursul International de Gimnasticã “Grand Prix de Nîmes”, ce s-a desfãsurat în localitatea Vergeze din Franta. Delegatia bârlãdeanã a fost constituitã din sapte sportive, antrenorii Ana Maria si Liviu Iordache, Ionitã Chirilã- antrenor la CSS Bârlad si consilier local în CLM Bârlad, Ciprian Popa, directorul CSS Bârlad, Marius Chitiga, consilier local, Constantin Nituc, purtãtor de cuvânt al Primãriei Bârlad si Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul DGASPC Vaslui, care a si asigurat transportul (douã microbuze 7Â 1 locuri). Primãria Bârlad a plãtit 10 000 de lei (o sutã de milioane de lei vechi) pentru transport, cazarea si masa fiind asigurate de organizatorii din Vergeze. Dacã pentru cei doi antrenori existã cea mai plauzibilã explicatie- au fost prezenti lângã concurentele pe care le-au antrenat, pentru Ionitã Chirilã, cel care de 20 de ani merge la Nîmes- Vergeze, fiind printre initiatorii acestui concurs international, nu întelegem ce au cãutat Ciprian Popa, Marius Chitiga si Constantin Nituc în Franta! La ce aparate de gimnasticã o fi concurând ei? La sol, la bârnã, la paralele sau la sãritura peste bunul simt?

Explicatii jenante!

Ciprian Popa a precizat cã el a mers în calitate de director al CSS Bârlad, pentru cã Ionitã Chirilã, profesor si antrenor, care a fost de 20 de ani la fiecare concurs acolo, la Nîmes- Vergeze, trebuie sã predea… stafeta, pentru cã a iesit la pensie! Nu întelegem de ce trebuie sã i-o predea lui si nu la alti antrenori de gimnasticã, de la CSS Bârlad, care au rãmas acasã cu tot cu gimnastele care au performante deosebite, din lipsã de locuri în microbuz! Cât despre prezenta lui Marius Chitiga si a lui Constantin Nituc, explicatia celor de la CSS Bârlad este mai mult decât penibilã: au reprezentat orasul Bârlad la Primãria din Vergeze, oras cu care este înfrãtit municipiul Bârlad. Ce au gândit oare cei din Vergeze, care la Bârlad si-au trimis primarul si viceprimarul, precum si o delegatie de consilieri care au stat o zi în Bârlad (nu zece!), când au vãzut cã în loc de primar sau viceprimar s-au trezit cu doi aghiotanti, care culmea, nici n-au cãlcat pe la sala de gimnasticã unde a avut loc marele concurs! Primarul Constantin Constantinescu nu a rãspuns solicitãrii noastre, pentru a oferi o explicatie plauzibilã referitor la faptul cã cei doi, consilierul Chitiga si purtãtorul de cuvânt Nituc, au petrecut zece zile de concediu pe banii bârlãdenilor!

Elevele CSS Bârlad la înãltime!

La competitia Grand Prix de Nîmes au concurat sase sportive antrenate de Ana Maria si Liviu Iordache si una antrenatã de Ionitã Chirilã. Acestea sunt: Denisa Spanache, Teodora Grigore, Teodora Manolache, Maria Lupu, Stefania Vârlan, Daniela Tricã (antrenori Ana Maria si Liviu Iordache) si Mãdãlina Neagu (antrenor Ionitã Chirilã). Denisa Spanache a fost mezina lotului bârlãdean si a întregului concurs, clasându-se pe locul I la cea mai micã categorie de vârstã (cei nãscuti în 2005). Mãdãlina Neagu s-a clasat pe locul IV la nivelul ei de vârstã (1998). Echipa formatã din Teodora Grigore, Teodora Manolache, Maria Lupu, Stefania Vârlan, Daniela Tricã a obtinut locul I la echipe. La individual, Maria Lupu a luat locul I, Daniela tricã- locul II si Stefania Vârlan- locul III. Podiumul la individual a fost asadar ocupat de sportivele din Bârlad. Felicitãri întregului lot de gimnaste de la CSS Bârlad si antrenorilor, care au meritul de a se ocupa de viitoarele campioane ale gimnasticii românesti.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ