1.4 C
Vaslui
05-dec.-2022

Gladiatorii (foto)

- Advertisement -

Wesley face dubla, Marchetti doar balet

Trupa lui Viorel Hizo a spãlat imaginea pe care românii o au, de ani de zile, în Italia si au predat, în ochii întregii Europe, o lectie de dãruire si fotbal adevãrat. “Galben-verzii” s-au dus pe Olimpico sã cucereascã Roma si putin a lipsit ca acestia sã se întoarcã acasã cu un rezultat fabulos. Nu au fentat nicio clipã fotbalul, au încasat cu stoicism lovituri repetate din partea adversarilor si au luptat pânã la ultimul strop de energie. Wesley a fost magnific, dubla sa fãcând ca cea mai “tânãrã” echipã din competitie sã tinã capul de afis al serii. De altfel, trebuie remarcatã absolut toatã echipa, care nu a tremurat o secundã sub greutatea blazonului lazial.

Stadionul Olimpic, din Roma, nu s-a umplut asearã nici mãcar pe jumãtate, cu toate cã Lazio juca primul meci din acest sezon în fata propriilor suporteri. Italienii chicoteau doar când rosteau numele echipei FC Vaslui si nici cel mai pesimist suporter nu îsi imagina prin ce urma sã treacã una dintre echipele de legendã ale Europei. Hizo s-a tinut de promisiune si nu s-a dus pe Olimpico precum mielul la tãiere. “Galben-verzii” au început în fortã, cu tupeul unei echipe ce nu avea nimic de pierdut, si nu numai cã a rezistat eroic în fata sarjelor laziale, ci a fost aproape de a cuceri cetatea Romei. Numai Wesley stie cât de greu a fost obtinut acest punct, brazilianul simtind pe pielea lui crampoanele si coatele adversarilor. Revenim la vorba lui Balaur, cel care înaintea meciului întreba retoric: “Cine ar fi crezut cã vom ajunge aici cu Balaur si cu Buhãescu în echipã?!” Asearã, Vasluiul a demonstrat cum ambitia si dãruirea pot rãsturna valoarea si blazonul de necontestat al lui Lazio. Chiar dacã 2-2 este un rezultat mare, Sânmãrtean s-a declarat putin nemultumit de faptul cã echipa sa a fãcut pasul înapoi, fix atunci când romanii erau la pãmânt. “Un meci destul de greu, prima reprizã le-a apartinut lor. În partea a doua am avut mai mult curaj, pe un fond bun al nostru. Am reusit sã revenim si sã marcãm de douã ori. Nu ne venea sã credem cã am dat douã goluri pe Olimpico, eram cu totii uluiti. Este pentru a treia oarã când revenim de la 0-1. Se vede o schimbare în jocul nostru fatã de sezonul trecut când întoarceam greu un rezultat. Puteam sã obtinem o victorie mare, dar am fãcut pasul înapoi, tipic fotbalului românesc. Eu am jucat putin mai defensiv pentru cã trebuia sã îmi ajut fundasul stânga improvizat, Mili. Un rezultat mare si un joc foarte bun.”, a declarat Sânmãrtean, doar pe jumãtate multumit de scorul înregistrat la final pe tabelã.

DECLARATII

Jocul bun pe care Vasluiul l-a fãcut asearã la Roma i-a adus pe “galben-verzi” în atentia siteului UEFA. Elevii lui Hizo au scãpat printre degete o victorie mare, iar FC Vaslui putea fi a doua echipã româneascã ce învingea în Italia. Dacã înaintea meciului, fotbalistii nostri s-ar fi multumit cu un rezultat de egalitate, la final acestia nu pãreau foarte împãcati cu remiza.

Protagonistul de pe Olimpico, Wesley a declarat cã echipa a demonstrat cã nu s-a dus în Italia în plimbare. “Sunt foarte bucuros. Nu avem venit aici în vacantã, în plimbare, am venit sã facem un meci mare. Dacã eram mai concentrati, puteam pleca acasã cu trei puncte. Cine a fost la meci a vãzut un Vaslui foarte valoros. Lazio e o echipã puternicã, însã am venit sã dãm sutã la sutã în teren si sã scoatem un rezultat bun. Am obtinut un punct care ne dã sperante cã putem mai mult în aceastã grupã”, a declarat Wesley. El a fost completat de Sânmãrtean, care a lãudat atitudinea din partea a doua a meciului: “Este un punct bun pentru noi, am jucat foarte bine, iar acest lucru s-a vãzut. Ne pare rãu cã am scãpat victoria printre degete. Am avut o bunã oportunitate. Ne bucurãm însã si pentru acest punct. E prea devreme sã ne gândim la o calificare în faza urmãtoare a Ligii Europa. Mai sunt meciuri si în fiecare încercãm sã dãm totul pe teren, pentru a obtine puncte. Vom vedea la final ce va fi. În prima reprizã nu am avut curaj, însã în a doua am fost mult mai determinati în joc si am scos un punct mare. Echipa joacã pentru atacanti, iar ei sã-si facã treaba.” Si Adrian Porumboiu a fost fericit, dupã debutul în grupele Europa League. “E un rezultat excelent pentru noi, am jucat foarte bine si asta e important. Am practicat un joc foarte bun 20-25 de minute din repriza a doua. Am avut o circulatie a mingii foarte bunã. Sã nu uitãm cã am jucat împotriva unei echipe foarte bune. Acum o sãptãmânã a întâlnit pe Milan si a fãcut 2-2. Nenorocirea mare e cã nu putem face transferurile pe care le dorim, dar avem mai bine de jumãtate din echipã foarte bunã. I-ati vãzut si în meciul cu Lazio. Eu visez tot timpul la primãvarã sã fie recolte foarte bune si mãnoase”, a declarat Adrian Porumboiu. “Este un rezultat bun, echipa a jucat foarte bine. Mi-a pãrut rãu cã nu am câstigat, am avut 2-1 si un om în plus. Puteam sã luãm cele trei puncte, dar Lazio este o echipã puternicã. Suntem bucurosi de acest rezultat. O sã facem meciurile noastre în continuare. Nu ne-am bãgat în apãrare, am jucat, am iesit la atac si s-a vãzut acest lucru”, a conchis Martins Adailton.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

33 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.