spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
12-apr.-2024

Goana dupã rechizite: 300 de lei un ghiozdan complet echipat!

- Advertisement -
PREGÃTIRI PENTRU SCOALÃ… Înainte de începerea scolii, pãrinti alãturi de copii au intrat în febra cumpãrãturilor pentru achizitionarea rechizitelor.

RECHIZITE SCOLARE… Mai este putin pânã când elevii se vor reîntoarce în bãnci, asa cã maratonul cumpãrãturilor pentru prima zi de scoalã a început. Magazinele de specialitate au fost luate cu asalt de pãrinti alãturi de prichindeii mai mici sau mai mari. Anul acesta pãrintii se plâng cã lista de rechizite este una costisitoare pentru cã preturile au explodat în comparatie cu anii trecuti. Dacã un penar complet echipat poate ajunge pânã la 150 de lei, un ghiozdan echipat cu cele necesare poate costa si peste 300 lei. Cu certitudine, prima zi de scoalã aduce în fiecare an emotii si începuturi noi pentru scolari, dar si cheltuieli pentru pãrinti.

Au mai rãmas doar câteva sãptãmâni pânã când primul clopotel va da start-ul noului an scolar 2023-2024. Este clar cã acesta sunã mai întâi de toate, în buzunarele pãrintilor! Pentru cã ei sunt cei care fac aprovizionarea pentru scoalã! Fie cã vin cu lista de cumpãrãturi, fie cã fac calcule pe loc, pãrintii recunosc cã rechizitele scolare de care au nevoie elevii pentru un an scolar sunt destul de costisitoare. Preturile au crescut semnificativ iar ei sunt nevoiti sã scoatã din buzunar o grãmadã de bani pentru fiecare ghiozdan, stilou, creion si caiet cumpãrat. Scumpirile le resimt mai ales acei pãrinti care au mai multi copii. Acestia urmãresc ofertele din magazine, în speranta cã vor putea achizitiona copiilor rechizite la reducere.

Din ce în ce mai scump!

Raluca, mamã a doi copii, un bãietel în clasa a V-a si o fatã în clasa a VIII-a, mãrturiseste cã lista cumpãrãturilor pentru scoalã reprezintã o cheltuialã consistentã în bugetul familiei. Scumpirile de anul acesta o fac sã se gândeascã la ce rechizite din anii trecuti mai sunt încã în stare bunã si ar putea fi refolosite.

Un ghiozdan minim – dacã se doreste sã fie unul de calitate – si pe care un elev sã-l poatã utiliza cel putin doi ani, are un pret orientativ între 200 si 360 lei. Un penar echipat cu stilou, pixuri cu gel, creioane negre si colorate, carioci, radierã, riglã micã, ascutitoare poate costa între 75 lei si 150 lei. Pe lângã acestea, elevii mai au nevoie si de alte rechizite precum: caiete de diferite tipuri si dimensiuni, coperti, etichete, acuarele, pensule, bloc de desen, lipici, foarfecã de hârtie, hârtie coloratã, plastilinã, seturi de geometrie, etc. Cu un ochi pe lista de cumpãrãturi si cu un ochi pe buget, pãrintii încearcã sã facã cele mai bune alegeri pentru scolari, la acest început de an scolar.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.