spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Goana spre moarte (video)

- Advertisement -

TRAGEDIE Sâmbãtã seara, a fost ultima petrecere pentru un tânãr de 23 de ani din Laza. Acesta se întorcea de la discotecã, din oras, împreunã cu alti cinci bãieti si o fatã. S-au îngrãmãdit cu totii într-o masinã, iar la o curbã, din cauza vitezei, soferul în vârstã de 23 ani a pierdut controlul volanului si s-au rãsturnat într-un sant de pe marginea drumului. Trei dintre ei s-au ales doar cu o sperieturã zdravãnã si mai multe vânãtãi, iar ceilalti au ajuns la spital cu trei ambulante. Cu greu au reusit pompierii sã-i scoatã pe rãniti dintre fiarele contorsionate. Desi s-a actionat repede, pasagerul din dreapta nu a mai putut fi salvat.

Dupã o noapte petrecutã la discoteca din Poienesti, duminicã dimineatã, cei sapte tineri cu vârste cuprinse între 16 si 23 de ani, se întorceau acasã, în localitatea Laza. O clipã de neatentie si tânãrul de la volan a pierdut controlul asupra directiei de mers într-o curbã. Masina a ajuns pe contrasens, a rupt doi parapeti de beton de pe marginea drumului si s-a rãsturnat în sant. Trei dintre pasageri au iesit pe picioarele lor, însã prietenii lor zãceau inconstienti în capcana de fier. Un localnic a vãzut întreaga scenã, a chemat ajutoare la 112 si a încercat sã le acorde primul ajutor rãnitilor. Numai manevrele medicilor de la Ambulantã au reusit sã-i readucã în simtiri pe trei dintre ei. Pasagerul din dreapta a murit pe loc. Soferul, o fatã de 19 ani si un adolescent de 17 sunt acum în grija medicilor ieseni.

Tragedia, pas cu pas

Noapte neagrã pentru familiile a sapte tineri din Laza. Dacã unii dintre pãrinti se bucurã cã bãietii lor au scãpat doar cu rãni usoare din groaznicul accident, ceilalti încã se roagã pentru o minune. Familia lui Narcis Ailoaie, tânãrul decedat, se pregãteste acum de înmormântare. Tot satul este în stare de soc dupã cele întâmplate. Si asta, pentru cã tinerii implicati în groaznicul accident sunt linistiti, oameni la locul lor, provin din familii bune, de oameni harnici, care nu au creat niciodatã probleme. A fost suficientã o clipã de nebunie si destinul tânãrului de 21 de ani s-a frânt. Încã se mai asteaptã vesti despre Bianca si despre Florin, soferul teribilist. Localnicii s-au bucurat sã afle cã Radu, adolescentul de 17 ani, e în viatã. A fost operat. Are chipul zdrobit si va dura un timp recuperarea sa. Îsi va reveni însã. Trei ambulante, un echipaj SMURD si unul de la Descarcerare, mai multi politisti si jandarmi au împânzit zona imediat dupã eveniment. “Din primele verificãri, pe fondul neadaptãrii vitezei într-o curbã la dreapta, soferul a pierdut controlul volanului si s-a rãsturnat pe partea dreaptã a drumului. Nu am avut chiar de mult accidente în aceastã zonã. Evenimentul putea fi prevenit, dacã se circula cu atentie. Din cele sapte persoane aflate în masinã, trei au fost transportate la spital. Din pãcate, un tânãr de 21 de ani a murit pe loc”, a declarat insp. Augustin Brat, reprezentant SPR Vaslui.

“Am crezut cã sunt decedati toti!”

Un localnic a vãzut totul de la balconul casei si a chemat imediat ajutoare la 112. “Eram pe balconul casei pãrintilor mei si am vãzut masina cã venea dinspre Vaslui. Avea vitezã foarte mare, a intrat în derapaj si s-a rãsturnat. Când am ajuns lângã masinã, doi dintre bãieti erau iesiti, a iesit si cel de-al treilea. Ceilalti nu miscau. Am crezut cã sunt decedati, dar când a venit ambulanta au început sã dea semne de viatã. Cred cã accidentul s-a produs din cauza vitezei, a neatentiei. Din câte am înteles, soferul era si bãut”, a declarat Eduard Popica, martorul întregii scene. Rãnitii au fost transportati rând pe rând la spital, la Vaslui. Medicii de aici au decis transferarea celor trei tineri la Iasi. Soferul de 23 de ani este internat la Spitalul “Sf. Spiridon” în comã de gradul IV si respirã cu ajutorul aparatelor. Tânãra de 19 ani se aflã în grija medicilor de la Neurochirurgie, în comã, cu fracturã de coloanã. Dacã va scãpa cu viatã, riscã sã nu mai poatã merge niciodatã. “Starea pacientilor este foarte gravã. Au traumatisme severe la cap, la coloanã, au coaste rupte. Noi mizãm însã pe faptul cã sunt foarte tineri si organismul lor va rezista”, a declarat dr. Diana Cimpoesu, coordonator SMURD Iasi. Adolescentul de 17 ani a ajuns la Spitalul de Copii “Sf. Maria”, însã ulterior a fost transferat la Neurochirugie. Deocamdatã, el este în afara oricãrui pericol.

Andrei Gheorghe s-a nãscut a doua oarã

“La volan a urcat Florin, desi era bãut si nici nu avea permis de conducere”

Andrei Gheorghe a scãpat ca prin urechile acului. Îsi aminteste cu groazã însã prin ce a trecut. “Sâmbãtã seara, am plecat de acasã cu gândul sã ne distrãm. Ne-am distrat cât ne-am distrat si am ajuns la o tragedie din cauza neatentiei, a prostiei. Eram sapte în masinã: trei în fatã, soferul, Narcis si Bianca, trei în spate, Cãtãlin, eu si Radu, iar în portbagaj a mers Alex, dratele lui Radu. De la Poienesti, am mers spre Vaslui, pentru a alimenta cu benzinã si, la întoarcere, am oprit în zonã, la un non-stop. Pânã în acel moment, Cãtãlin a fost tot drumul la volan. El nu a consumat alcool. A coborât sã ia ceva de la magazin. Între timp, la volan a urcat Florin, desi era bãut si nici nu avea permis de conducere. Ne-am rugat de el sã coboare, cã nu e bine ce face, am vrut chiar sã chemãm un taxi. A promis cã merge încet si am plecat spre casã. Un timp, a mers cu 50 km/h, dar a început sã accelereze. A ajuns la 120 km/h si controla cu greu masina. Am strigat la el, degeaba. Era sã ajungem si în baraj. La ultima curbã, la o asemenea vitezã, a pierdut controlul directiei. A pãtruns pe contrasens si a frânat. Ne-am rãsucit si, practic, am zburat de pe sosea. Masina a rupt doi parapeti de beton, a smuls un copac din rãdãcinã si s-a rãsturnat în sant. M-am zbãtut si am iesit prin geam. Cãtãlin s-a strecurat si el afarã. Alex a iesit si el din portbagaj. Pe Radu l-am gãsit pe jos, l-am scos cum am putut. Fata era la vreo cinci metri de masinã. Florin si Narcis erau prinsi în masinã. Pompierii au întors masina si i-au scos si pe ei. Narcis a murit! Era un bãiat de nota 10! Am avut noroc, puteam fi morti cu totii. Eu pot spune cã m-am nãscut a doua oarã! Îmi pare rãu de tot ce s-a întâmplat, sper ca prietenii mei sã îsi revinã!” a povestit Andrei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

61 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.