spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
08-dec.-2023

Gonind spre Husi, un sofer a rãmas fãrã permis pentru aproape o jumãtate de an

- Advertisement -

PRINS…Un bãrbat în vârstã de 32 de ani, din judetul Sãlaj, a rãmas fãrã permis pentru 150 de zile, dupã ce a circulat cu peste 100 km/h prin localitatea Satu Nou, comuna Cretesti, efectuând, în acelasit timp, si o depãsire neregulamentarã.

Politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Husi au depistat, la sfârsitul acestei sãptãmâni, un bãrbat în vârstã de 32 ani, din judetul Sãlaj, în timp ce conducea un autoturism pe DE 581, în localitatea Satu Nou, comuna Cretesti. Conducãtorul auto a efectuat o depãsire neregulamentarã, având o vitezã de 114 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximã admisã este de 50 km/h. Bãrbatul a fost sanctionat contraventional cu amenzi în cuantum total de 1305 lei si, complementar, i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pe o perioadã de 150 de zile. Tot sâmbãtã, la ora 07.35, politistii Biroului Rutier, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati în serviciu de supraveghere, îndrumare si control al traficului rutier pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui, au depistat si oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 35 de ani, din comuna Vãleni, care se deplasa din directia Moara Grecilor spre Centru. „Întrucât soferul emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii rutieri, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale a bãrbatului, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice sau a altor substante”, a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

43 de permise de conducere retinute într-o singurã zi

Potrivit reprezentantului IPJ Vaslui, la activitãtile desfãsurate în data de 24 iunie 2023, au participat politisti din cadrul structurilor de politie rutierã si ordine publicã, cu atributii pe linie de politie rutierã, care au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru depistarea conducãtorilor auto care încalcã regimul legal de vitezã.

„În urma actiunilor si controalelor efectuate, cei 34 de politisti participanti au aplicat 276 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 148. 000 de lei si au retinut 43 de permise de conducere si 5 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 209 sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru depãsirea limitelor maxime de vitezã admise (4 pentru depãsirea cu peste 70 de km/h si 36 pentru depãsirea cu peste 50 de km/h).

Principalele cauze care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost: depãsirea limitei legale de vitezã – (40), neacordare prioritate fatã de vehicule (1), conducere sub influenta alcoolului (1) si depãsire neregulamentarã (1).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Bravo ….la baeti….. mercenari pentru sistem. ….. tarii cit mai multe lovele… .noi muncim … noi nu gândim…. praduitorii dr lovele apăruți pe drumurile patriei….. acușica…. puneți iar de o greva…. ca nu va ajung salariile… mercenari sepkati …. și inkurelati. … sint implicați prea mult….. nici nu gândesc…. prea mult….. pina acu sistemu ii pensiona dacă aveau maximum 3 clase … și veau împliniti deja 40 ani….. .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.