Goscom își mărește echipa: are nevoie de 20 muncitori pentru întreținerea spațiilor verzi din Vaslui

ANGAJĂRI… Goscom are nevoie, pentru desfășurarea activităților de întreținere a spațiilor verzi, de încă 20 de muncitori. Cei interesați trebuie să depună, până pe 20 mai, o cerere la secretariatul societății.

POSTURI DISPONIBILE… Vești bune pentru vasluienii aflați în căutarea unui loc de muncă. Goscom face angajări: are nevoie de 20 de muncitori pentru întreținerea spațiilor verzi din Vaslui. Nu există limită de vârstă și nici condiții privind studiile, tot ce este important e ca aceștia să fie sănătoși și pasionați de domeniu. “Ne mărim echipa pentru că, în momentul de față, avem o schemă de personal subdimensionată. Nu contează dacă nu au experiență, noi îi școlarizăm și, apoi, treptat vor învăța toate secretele. Întreținerea spațiilor verzi este una dintre activitățile care necesită o atenție deosebită, nu doar din considerente estetice, ci mai ales pentru că spațiile verzi formează plămânul orașului. Contribuie la reducerea poluării și îmbunătățește calitatea vieții”, a declarat Cătălin Bârleanu, directorul Goscom.

Goscom este una din cele patru societăți din subordinea Consiliului Local. Aceasta este responsabilă de curățenia în municipiul Vaslui, precum și de întreținerea spațiilor verzi. Din acest punct de vedere, cel al curățeniei, Vasluiul concurează cu marile orașe din țară: societatea dispune de utilaje de salubrizare stradală, achiziționate din fonduri europene – masină de măturat și spălat străzi de ultimă generație, precum și aspiratoare stradale. De asemenea, angajații Goscom se ocupă de curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice, de dezinsecție, dezinfecție, deratizare, de serviciul de ecarisaj, dar și de reparații în construcții și instalații.

Parcul Copou, rezultatul muncii angajaților Goscom

Unul dintre cele mai apreciate activități ale acestei societăți este fără doar și poate cea care ține de întreținerea spațiilor verzi. Modul în care arată Parcul Copou este rodul muncii angajaților Goscom. Desigur, un rol important l-au avut Primăria și Consiliul Local, care au sprijinit investițiile de aici. În 2018, municipiul Vaslui a primit, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, Premiul de excelență

la categoria Parcuri, spații verzi, devansând Cluj Napoca. Imaginile cu parcul Copou din Vaslui au devenit virale pe internet, foarte multă lume fiind uimită de frumusețea parcului. Imaginea acestuia s-a transformat radical începând cu anul 2006: dintr-un parc aflat aproape în paragină, a devenit una dintre cele mai frumoase și îngrijite grădini din țară. Zeci de specii de arbuști, arbori foioși, conifere, plante perene sau agățătoare înfrumusețează parcul, peisagistica florală fiind adaptată fiecărui sezon. Pentru întreținerea gazonului, considerat punctul forte al parcului, este folosit un sistem de irigații cu zece aspersoare supraterane.

Directorul Goscom: “un muncitor necalificat câștigă în jur de 1.500 lei, plus tichete de masă”

Goscom are nevoie, pentru desfășurarea activităților de întreținere a spațiilor verzi, de încă 20 de muncitori. Cei interesați să ocupe un post de muncitor necalificat trebuie să depună, până pe 20 mai, o cerere la secretariatul societății. “Pentru început, vor fi angajați ca sezonieri, însă vor avea drepturi depline. Vom încheia un contract de muncă, vor primi echipament, tichete de masă, salariul va fi în jur de 1.500 lei. Cine este sănătos, atât fizic, cât și mental, și își dorește să muncească, negreșit va primi un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Nu are nicio importanță nici vârsta, nici studiile. Ca să greblezi nu ai nevoie de anumite studii. Poate să aibă și 60 ani, dacă consideră că poate face față efortului fizic, de ce aș face o diferențiere?! Nu contează nici experiența. Pentru început, nu vor desfășura decât activități de lucrător necalificat: greblat, prășit, încărcat, descărcat, nu vor fi puși să lucreze pe un utilaj cu motor termic sau să facă tratamente cu substanțe chimice. Dacă au înclinații și le place, îi școlarizăm și le oferim un contract de muncă pe perioadă nedeterminată”, a explicat Cătălin Bârleanu, directorul Goscom.

 
10 COMENTARII

 1. E munca de necalificat, cui ii convine se duce cui nu la revedere. Nu e obligatoriu, și nici nu dau cu sapa, sunt dotați acum, dar pt utilaje îți trebuie calificare.

 2. Din 1500 nu-i mai scoateți pe oameni, iar jmekerii nu se mai satura de sporuri și bonusuri de zeci și sute de milioane. Lăsați că vine “unu” cu mă-sa și tac-su că sunt foarte mulțumiți.

 3. Sa se duca Birleanu sa munceasca pe banii astia .
  Nu-i este rusine d-lui primar cu asemenea director ?
  Poate CL se gandeste sa mai schimbe conducerea celor 4 institutii din subordinea lor.
  Cred ca mai devreme sau mai tarziu le v-a veni vremea, numai ca trebuie sa nu mai votam pe cei care au condus prea multi ani acest judet si oras.

 4. Eu îmi iau ajutorul social care mi se cuvine de drept că cetățean al Vasluiului am toate bolile cu inima ficatul rinichii tensiune.eu mă mulțumesc sa am bani să îmi cumpăr un pet de bere și un pachet de țigări.mai stam seara la o berica

 5. Nu viii rușine cu 1500 lei plus bonuri de masă?!?!… Măcar 2000 lei plus bonuri de masă… Tu ai munci patrocle pe baniii ăștia?!?!….

  • De ce sa-i fie rușine ?
   Pentru un necalificat e ok, încă e bine fata de privat, 1300 și ceva e salariul minim fără nici un fel de tichete de masă, pentru necalificati.

   • la privat este minim 1386 dar in general oscileaza intra 1400-1600 depinde d ore. Dute tu la dat cu sapa 5 zile p saptamana pentru 1500 ron, mai degraba te duci in constructii si ai minim 2400 acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ