2.2 C
Vaslui
03-dec.-2022

Grădina Publică Bârlad, zidurile meșterului Manole: asfaltată în 2019, dărâmată în acest an! Totul, pe banii bârlădenilor! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
INCREDIBIL… Asfaltul făcut în 2019 de SC Reiser cu 642.000 de lei, luat cu buldozerul și dus la gunoi după doar 2 ani de la lucrare!

NOAPTEA MINȚII… Primăria Bârlad dă din nou cu stângul în dreptul! În numele proiectului de modernizare și refacere a Grădinii Publice, autoritățile locale au băgat boldozerele… și au distrus tocmai aleile care, culmea, abia fuseseră modernizate cu nu mai puțin de 646.000 de mii lei în anul 2019! Bârlădenii care au văzut elanul muncitorilor, în a face bucăți sprafețele abia înnoite, au înțeles că este în plan o altă modernizare a Grădinii, dar nu au putut să nu se întrebe dacă e corect ca în 2019 să dai peste 6,4 miliarde de lei vechi pentru a face un lucru, iar în 2022 să distrugi totul. Să bagi buldozerul într-o lucrare pe care ai comandat-o, că tocmai venea anul electoral 2020, este inadmisil! S-au scos bani din buget, s-a contractat lucrarea cu SC Reiser, iar după 2 ani o distrugi! Un exemplu mai potrivit de risipă a banului public, dar și de lipsă de viziune administrativă nu poate fi, mai ales că bârlădenii au stat cu Grădina Publică neamenajată și nemodernizată zeci de ani! Mai puteau aștepta încă doi, dar cum primarul Boroș este foarte priceput în a risipi banul public (vezi Festivalurile …) acesta n-a stat pe gânduri și a aruncat 642.000 de lei (6,4 miliarde de lei vechi), cu excavatorul, la gunoi!

Primarul Dumitru Boroș, a anunțat mândru nevoie mare, la sfârșitul lunii septembrie, că au început lucrările la proiectul de modernzare și reabilitare a Grădinii Publice. Nu era destul că Bârladul arată ca un oraș din Ucraina, cu străzi făcute praf, acum și principala oază de verdeață a Bârladului a devenit inaccesibilă publicului larg. Grădina Publică a fost închisă pentru o perioadă de un an, acesta fiind termenul de finalizare prevăzut în contract. Primarul, umil, se ruga de bârlădeni să nu se supere că vor sta un an fără frumoasa lor Grădină Publică: “Facem încă o dată apel la înțelepciunea cetățenilor Bârladului și îi rugăm să înțeleagă că reabilitarea acestui important obiectiv pentru comunitatea noastră nu se poate face altfel decât prin blocarea accesului publicului larg. Trebuie să ne gândim că sacrificiul pe care îl facem acum va avea ca finalitate o grădină publică în care trecutul și prezentul se vor împleti armonios. Nu putem decât să ne bucurăm că peste un an bârlădenii (și nu numai) vor avea la dispoziție și se vor putea mândri cu o grădină publică complet reabilitată, dar care nu va fi pierdut nimic din farmecul său istoric”, a declarat primarul Dumitru Boroș, la demararea lucrărilor. Care lucrări au făcut deja praf 642.000 de lei din bugetul local, bani cu care aleile Grădinii Publice au fost refăcute și asfaltate de SC Reiser Ldp Bârlad, în septembrie-octombrie 2019! Adică în prag de an electoral (2020).

Cum se aruncă banii pe fereastră cu buldozerul!

Deja au început lucrările de reabilitare și modernizare a Grădinii Publice! Transformările vor fi făcute în cadrul unui proiect în valoare de 8,851 milioane lei – fără TVA, (adică peste 88 de miliarde de lei vechi fără TVA). Primul lucru atacat de SC Iasicon SA Iași sau de firma care a luat lucrările în subantrepriză, au fost aleile din Grădina Publică, care în 2019 au fost asfaltate de SC Reiser Ldp Bârlad, la comanda primarului Dumitru Boroș și a CLM Bârlad, lucrare care a costat 642.000 de lei! În lunile septembrie și octombrie 2019, meșterii SC Reiser, conduși de ing. Adriana Ursu, au asfaltat exemplar aleile, după cum puteți vedea și în fotografii, cu o metodă nouă și eficientă, pentru ca lucrarea să dăinuie! Garanția lucrării a fost de 12 luni! Dar primarul Bârladului, care în 2020 a mai candidat pentru încă un mandat, știa din 2017, după cum arată declarațiile sale și tot ce a prezentat el, în anul electoral! Proiectul tehnic de modernizare și reabilitare a Grădinii Publice, figura ca fiind făcut și aprobat ca eligibil, așteptând finanțarea! Probabil, pentru că nu venea în timp util, să ia „ochii” electoratului, s-a comandat asfaltarea aleilor, care erau din beton și cam uzate, la SC Reiser. Și uite așa, s-au scos din bugetul local 642.000 de lei, s-au asfaltat aleile Grădinii, iar după ce a expirat garanția lucrării, a fost băgat buldozerul care a transformat banii bârlădenilor în praf și pulbere, pe care le-au transportat la gunoi! Cine răspunde pentru risipa de bani? Că suma respectivă este una consistentă, cu care se putea face cu totul altceva, util pentru cetățeni! De exemplu, se putea face canalizarea în cartierul Munteni, pe strada Învățăturii! Sau decolmata canalele închise și care sunt un focar de infecție… etc. Față de risipirea a 642.000 de lei, Festivalul ceaunelor, o altă risipă care a costat „doar” 10.000 de lei, este un pistol cu apă!


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

19 COMENTARII

 1. ELIBERAREA UNUI CERTIFICAT FISCAL LA PRIMARIA LUI BOUROS SE FACE IN TERMEN DE 45 DE ZILE!!!! CONTRAR LEGII UNDE SPUNE CA IN 2 ZILE LUCRATOARE SE ELIBEREAZA. SE MAI CREDE SI AVOCAT . RUSINE!

 2. Iar ai pohta de kkk..ooo.Si cand ai,cam des ai.iar versi ce halesti.Primarul,prin eforturile sale,primarul este amfitrionul acestei realizari atat de asteptate,atat de utile,pentru Barlad si localitatile din vecinatate,cat si pentru marii transportatori romani,straini,acum si ukrainieni.Fara primar n.am,n.ai fi avut centura 100 de ani.Stii si tu hiena turbata tot acest pur adevar.Asa cum stii ca proiectul apa canal e pus in practica tot de primar,ca doar nu face Aquavas ce vrea in casa pastorita de primar.Asa ca ZAT.Si de la capat;si cu pohta la KK..OO
  Hai !!!

  • Deci recunosti ca daca primarul e implicat in VO a Barladului va trebui sa dea si explicatii la Parchetul European Anticoruptie unde este inregistrat dosarul referitor la nergurile din lucrarile de la acest obiectiv!

  • Si eu care credeam ca unele persoane (de altfel destul de inteligenti daca sunt angajati ai unui cabinet parlamentar) nu posteaza sub nick-name-uri ca Nikanor/Nikanorzve/Vlad Tepes/KK.Darov/etc ci isi asuma responsabilitatea pentru postarile pro Bouros si pro Bica, noile vedete de la partidulet lui Organ! Pentru asta se da suma forfetara la parlamentari? Ca angajatii cabinetelor parlamentare sa ridice slavi catre unii sau altii in timpul orelor de serviciu?

 3. Asa ca sa nu mai mananci kkk..oo.CNAIR executa lucrarile la Centura Ocolitoare.CNAIR a organizat licitatia privind executantul lucrarilor.Acum poti sa continui sa mananci kkk..oo.Pofta buna !

  • Daca e asa ce cautau Bouros si Bica sa isi faca poze pe VO si sa se laude pe facebook cu implicarea lor in acest proiect? Nu tot mancat kkk era si asta? Si tot mancat kkk e si cu proiectul de apa-canal al Aquavas unde Mitica se baga in poza desi are treaba cu proiectul cum are baba cu mitraliera?

 4. Se vede treaba ca primarul Barladului deranjeaza puternic mafia locala din oras si nu numai.Domn Mitica,vezi ce inseamna sa pastoresti cum se cuvine banul public !?.Fii si mata mai larg la buzunar si.o sa vezi ce usor imblazesti balaurul hraparet !

 5. …..era bun dacă cucoana de la spații verzi se gîndea măcar la brăduții si trandafirii distruși de buldozere…..poate-i replanta undeva……păcat de ei…

  • Dar de toti pomii distrusi in Barlad de firmele care executa reteaua de canalizare nu e pacat? Alo, domnule Bouros, cine plateste toti pomii si arbustii distrusi? Sau mai investiti ceva bani de la Primarie in achizitionarea de pomi si arbusti dupa ce se termina lucrarile, ca doar, ce naiba, ati primit aprobare sa contractati un credit de 80 de milioane de lei (aproape 20 milioane de euro, cam tot atatia bani cati ati risipit din impozitul platit de dl. Dulute Primariei Barlad)!

  • WOW, ce interesant! Se pare ca primarul de Barlad e specialist in a acorda contractele catre firme aflate in insolventa! Acum e acelasi film ca si la Soseaua de Centura a Barladului unde se pozau cei doi corifei , Bouros si Bica, desi stiau ca Tehnic Assist se afla in insolventa!

 6. Dna Vintila a terminat treburile iar acum suflă în cur la doi motani , și în trompeta lui Botez, mare realizare ai făcut de când ești vercedeprimar.

  • Dna Vintila nu se va reintoarce la „rulimenti” pen’ ca va candida in 2024 la Primarie impotriva lui Mitica, in tandem cu militianul de la Locala!

 7. Normal ca trebuia o lucrare de anvergura in Gradina Publica, mai ales dupa ce onor dl primar a aprobat construirea a doua blocuri de locuinte, fara a solicita parcare de rezidenta (cum prevede legea) iar acum proprietarul blocurilor (cel care a facut si Parcul de la Eminescu) face presing sa obtina 5000 de mp din terenul gradinii pentru parcare! Nu cumva firma care este proprietara blocurilor (care intial se dorea a fi un complex hotelier nu apartamente de locuit) este cea care a subcontractat lucrarile de la Iasycon?

 8. Cel mai hoț primar din istoria bârladului, se lasă manipulat, oricum e fraier nu vede ca cineva îi sufla în ceafa săi ia locul, dar nu aveți șanse doamna ca nu ați făcut nimic de când sunteți la primărie, înapoi la rulmentul dacă va mai primește.

 9. Trecind peste comentariile de om sarac cu duhul ale lui Vlad Tepes ,eu il numesc P(R)ostolache,imi pare rau de faptul ca nimeni nu e interesat de modul in care a fost atribuita,in baza carui proiect ,caiet de sarcini sau ce mai trebuie pentru atata amar de bani….cum se justifica din punct de vedere tehnic folosirea geosinteticelor la o alee cu trafic pietonal cand ele sunt recomandate pentru diferite valori ale traficului de calcul exprimat in milioane osii standard 115 kN(m.o.s) la diferite categorii de drumuri DJ,DC! e al doilea furt facut de Ursu,dupa magaria cu trecerile pietonale vopsite cu bicomponent….ha ha!cezara nu o mai lauda pe ursu ca devii partasa sau inca ii mai esti datoare la cit ti-a cotizat!

 10. Hmmm.Inca un articol pus in scena de fituica VM alaturi de.o gasca de sinecurist parveniti,abonati la banutul public,si care toti impreuna,mor si crapa de realizarile exceptionale ale domnului Boros…Ei pun la cale manipularile si dezinformarile,ei comenteaza in numele barladenilor…Asa tovarasi,asa imi place,asa faceau si comisarii sovietici prin anii 50,de la care voi parvenitii zilelor,v.ati molipsit.Dati.i inainte tovaraseste.”cine nu.i cu noi,e dusmanul nostru;al nostru sinecuristi parveniti;care vrem o vesnicie sa traim bine din banutul public.Numai ca voi nu realizati un lucru elementar,cu cat aruncati,inventati asa mizerii ordinare,cu atat mai multi barladeni o sa.l aprecieze pe exceptionalul primar.Dumitru Boros..Care primar a facut si face mai mult,mai bine decat toti primarii la un loc in ultimii 32 ani.Schimbarile si modernizarile care se fac vor transforma Barladul intr.un adevarat oras european.Chiar daca place,chiar daca nu place catorva satane sinecurist parvenite care traiesc bine mersi din banutul public.Si vor sa.si perpetuieze babanele sinecuri;aceasta viata,pana la calandele grecesti…..

 11. Nenea asta copăcel el are impresia ca la următoarele alegeri o sa ne scoată ochii cu toată astea. Hmmm se înșeală amarnic. Ne-am plictisit de aceeasi placa la fiecare an electoral. Stau câte 3 ani degeaba și al patrulea an se trezesc ca vor sa îngrașe porcul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.